Namık Kemal Zeybek ATA Parti’yi Kurdu.

Namık Kemal Zeybek ATA Parti’yi Kurdu.
Yayınlama: 07.08.2023
A+
A-

Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, siyaset sahnesine yeni bir partiyle dönüş yaptı. ATA Parti’yi kuran Zeybek, oy birliğiyle genel başkanlığa seçildi.Yerel seçimler öncesi siyaset sahnesine yeni bir parti daha çıktı. 1960’lı yıllarda siyasete giriş yapan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek yeni bir partiyle sahalara geri döndü.Eski Kültür Bakanı olan ve 2011-2012 aralığında Demokrat Parti Genel Başkanlığını yürüten Zeybek’in kurduğu ATA Parti’nin 40 kişilik Kurucular Kurulu toplandı.

PARTİNİN MANİFESTOSU AÇIKLANDI

ATA Parti’den yapılan açıklamada, partinin ana politikasının, Atatürk’ün gerçekleştirdiği Türk devrimini, bilgi çağı gerçekleriyle yeniden yorumlayarak, yeniden Türk devrimini tasarlamak olduğu belirtildi.ATA Parti 40 kişilik Kurucular Kurulu da toplanarak, Parti Merkez Başkanlık Divanı yöneticilerini belirledi. Partinin kurucu genel başkanlığına, Namık Kemal Zeybek oy birliğiyle seçildi.

NAMIK KEMAL ZEYBEK KİMDİR?

Namık Kemal Zeybek, 1944 yılında Bayburt’un Kitre köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Çayeli, Pazaryeri, Şiran, Ilgaz, Tortum, Kahta ile Keles gibi çeşitli bölgelerde kaymakamlık yaptı. 1977’de de Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda müsteşar olarak çalıştı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından da tutuklanarak Mamak Cezaevi’ne gönderildi.

1987 senesinde yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi’nden İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 1989 yılında da Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı olarak iş başına geldi. Ayrıca Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde de danışman olarak hizmetlerde bulundu. 1995 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden yeniden İstanbul milletvekili seçildi. Bunun yanında 1997 yılına kadar da Türkiye Cumhuriyeti Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 1993- 2006 yılları arasında da Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin mütevelli heyeti başkanlığı yapan Zeybek, 2007 senesinde Büyük Birlik Partisi’ne katıldı. Fakat aynı yıl içinde partiden ayrıldı. 2010 yılında da Demokrat Parti’ye üye oldu. 15 Ocak 2011 tarihinde de DP’nin genel başkanlık makamına getirildi. 1 yıl boyunca da bu görevini sürdürdü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.