Büyük Kadın Buluşmasında Kocaeli Rüzgarı

Büyük Kadın Buluşmasında Kocaeli Rüzgarı
Yayınlama: 27.12.2022
Düzenleme: 27.12.2022 02:26
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara’da gerçekleştirdiği “Büyük Kadın Buluşması” etkinliğine memleketi Kocaeli’den 16 araç ile yaklaşık olarak 800 cesur kadın katılım sağladı

 

Aylardır düzenlenen ve 6.sı Kocaeli’de gerçeklestirilen Kadın Çalıştayları ile hazırlıklarının yapıldığı bilinen İyi Parti  “Büyük Kadın Buluşması” bugün gerçekleşti.

Saat 12:30′ da başlayan ve  Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan etkinlik zeybek gösterisi ile başladı.

Program devamında Akşener’in çocukluğundan bugüne fotoğraflarının olduğu bir video gösterisi yapılmasının ardından “Cumhuriyet Kadını” belgeseli gösterildi.

MİLLETİN İRADESİYLE BAŞBAKAN AKŞENER OLACAK

Yaklaşık olarak 15 bin kişiyle salonu dolduran kadınlarla birlikte salon dışında dışında kalan partililere de hitap eden Akşener, burada yaptığı konuşmada, “Elbette Başbakan Meral olacak. Onunla bununla pazarlık ederek değil, milletimizin iradesiyle. Başbakan Meral olacak.Ona buna yalvararak değil, onun bunun karşısında eğilerek değil millet iradesiyle, iradenizle.” şeklinde konuştu.

Kadınları insan değil, köle olarak gören ucube bir anlayışın kabul edilemez olduğunu ifade eden Akşener

”Afganistan’da kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanması ve bunu yüce dinimizi alet ederek meşrulaştırmaya çalışılmasını en sert şekilde kınıyorum.

Bu insanlık suçunu asla kabul edemeyiz.” dedi.

 

KADIN YÜKSELMEZSE ALÇALIR VATAN

Kadın yükselmezse alçalır vatan” sözlerinden ilham aldıklarını belirten Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“Hangi rejim, din, aidiyet, mezhep, ideoloji ve hangi gerekçeyle olursa olsun; Kadının bedeninin ve benliğinin çiğnendiği, sömürüldüğü bir düzen sorgulanmaya mahkûmdur. İran’da Mahsa Amini kızımızın katledilmesine verilen toplumsal tepki de göstermektedir ki;  Hürriyet kadınların omuzlarında yükselir. İstibdat ise kadınların acılarından beslenir. İşte bu zulme karşı kadınların yanında dimdik durmak, bir medeniyet vazifesidir.”

KOCAELIDEN 800 KADIN KATILIM SAĞLADI

Kocaeli Kadın Politikaları Başkanı Yasemin Met öncülüğünde organize olan İyi Parti Kocaeli Teşkilatı ise 16 araç ve 800 kişilik bir ekiple programa katılım sağladı.Kocaeli Kadın Politikaları Başkanı  Yasemin Met program sonrası şunları söyledi.

“Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in de dediği gibi ‘Her gün güçlenen başarılı kadınların varlığına alışacaklar’, biz bugün burda 800 kişiyiz yarın bunun iki katı olacağız. Çünkü İyi ailemiz aramıza katılan yeni üyelerimizle cesur kadınlarımızla günden güne büyüyor, güçleniyor.

Bizler, elinin hamuruyla erkek işine karışma diyen yobaz zihniyete inat “Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklerde yükselmeye layıksın” diyen Ulu önderimizin ilkeleri ışığında yürüyen kahraman Türk kadınlarıyız.

 BU PARTİDE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Bugün burada olmaktan, bu manzarayı görmekten, bu coşkuya ortak olmaktan ve böylesine yürekli böylesine cesur bir Genel Başkana sahip bir partide görev almaktan onur ve gurur duyuyorum.

Ülkemizin geleceği ve refahının büyümesi bizim iktidarımızda olacak.Ve göreceksiniz Kadın yükselecek Türkiye güçlenecek, çok Az kaldı.”

Program saat 15:30’da sahne alan Mustafa Sandal konseri ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.