New York Times’ın Kılıçdaroğlu yazısı

New York Times’ın Kılıçdaroğlu yazısı
Yayınlama: 16.04.2023
Düzenleme: 16.04.2023 18:12
A+
A-

New York Times'ın Kılıçdaroğlu yazısında Erdoğan vurgusu... '20 yıllık iktidarının...'

New York Times (NYT) gazetesi, yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili “Erdoğan’a karşı çıkan Türk muhalefet lideri herkesin ilgisini çekiyor” başlıklı bir yazı yayımladı.

Yazıda, Kılıçdaroğlu’nun “Enflasyonla mücadeleyi ve demokrasiyi güçlendirmeyi” vaat ettiği belirtildi ve Erdoğan’ı yerinden etmeyi hedeflediği vurgulandı.

Erdoğan vurgusu… ’20 yıllık iktidarının…’

ABD merkezli New York Times gazetesi, seçimlere 29 gün kala Millet İttifakı’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir yazı yayınladı. New York Times’ın Kılıçdaroğlu hakkındaki yazısında Erdoğan ayrıntısı dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu için Erdoğan’ın zıt kutbu benzetmesinde bulunulan yazıda, Kılıçdaroğlu’na ilişkin “Erdoğan’ın aşırı söylemlerinden ve sert adam kişiliğinden bıkmış olabilecek seçmenleri kendisine çekmeyi hedefliyor” ve “beş yıllık dönemin sonunda emekli olmayı amaçlayan sakin bir sade vatandaş olarak kampanya yapıyor” yorumları yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasimiz, ekonomimiz, yargı sistemimiz ve özgürlüklerimiz Erdoğan’ın ağır tehdidi altında” sözlerini aktaran NYT, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yarışındaki durumunu ise son yayınlanan anket verileri ile değerlendirmesi dikkat çekti.

NYT, Erdoğan’a ilişkin “Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri Türkiye’yi büyük ölçüde yeniden şekillendirebilir. Erdoğan, anketlerde son 20 yıllık iktidarının en savunmasız durumunda” değerlendirmesinde bulundu.

NYT ayrıca, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 binden fazla insanın ölümüne neden olan depremlerin sorumlusu olarak Erdoğan’ı suçlayan Kılıçdaroğlu’nun “Bunların tek sorumlusu var, Erdoğan. Erdoğan ne zaman bu ülkeyi batırsa, birlik istiyor” sözlerini aktardı.

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.