Konya’nın en çalışkanı: Fahrettin Yokuş 

Konya’nın en çalışkanı: Fahrettin Yokuş 
Yayınlama: 16.04.2023
Düzenleme: 16.04.2023 10:26
A+
A-

Konya’nın en çalışkanı: Fahrettin Yokuş

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İYİ Parti’den Konya Milletvekili seçilen Fahrettin Yokuş, milletvekilliği sürecinde mecliste yürüttüğü çalışmalarla Konya’nın en çalışkan milletvekili oldu. 14 Mayıs seçimlerinde Konya’dan yeniden milletvekili adayı olan Fahrettin Yokuş, yeni dönemde vatandaşların sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Konya, AK Parti’den 10, MHP’den 2, Saadet Partisi, CHP ve İYİ partiden birer milletvekili olmak üzere toplamda 15 Milletvekilini T.B.M.M’ye gönderdi. Bölge milletvekillerinden Fahrettin Yokuş, seçilen 15 vekil içinde Meclis’te ve bölgesinde göstermiş olduğu performans ve çalışmalarla sık sık gündeme geldi.

BİRÇOK SORUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDIe

Seçim bölgesi Konya’yı yakından takip eden ve Konyalıların sorunlarını yerinde tespit eden Fahrettin Yokuş, kentin 31 ilçesinde yaşanan sorunları Meclis’e taşıdı. Geçmişte Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk-Büro-Sen Genel Başkanlığı görevlerini de yürüten Yokuş, Konya ve ülke genelindeki çiftçilerin, işçilerin, memurların, emeklilerin ve polislerin sorunlarını da yakından takip ederek sorunların çözüme kavuşması adına birçok çalışma yürüttü.

AÇIK ARA FARK ATTI

Fahrettin Yokuş’un çalışmaları meclis karnesine de yansıdı. Yokuş, yaklaşık 5 yıllık milletvekilliği sürecinde mecliste yaptığı çalışmalarla Konyalı diğer 14 milletvekiline açık ara fark attı. Yokuş, TBMM Genel Kurulu’nda 5 yıl içerisinde ant içmesi dışında 216 defa konuşurken, komisyonlarda ise 22 kez söz aldı. Konya Vekillerinin Genel Kurul konuşmaları dışında yasama faaliyetlerine baktığımızda ise İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, verdiği 45 Kanun Teklifi, 134 adet Soru Önergesi ve 618 Araştırma Önergesi ile diğer milletvekillerine açık ara fark attı.

 

Fahrettin Yokuş kimdir.

1958 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Göçü köyünde doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Konya’da tamamladım ve 1978 yılında Ticaret Bakanlığı’nda memur olarak işe başladıktan sonra, 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İş İdaresi (İşletme) bölümünden mezun oldum. Sırasıyla şef, şube müdürlüğü ve bakan müşavirliği görevlerinde bulunduktan sonra 2018 yılında emekli oldum.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) kurucu üye ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendim. Ayrıca Türk Büro Sen’in kurucu üyeliği, genel sekreterlik, genel mali sekreterlik ve genel başkanlık görevlerini yürüttüm. Ayrıca Türkiye Kamu Sen’de, genel teşkilatlandırma sekreterliği ve genel sekreterlik görevlerinde bulundum. 2018 yılında Genel Başkanımız Meral Akşener’in davetiyle cesurlar hareketine katıldım ve Konya’dan milletvekili seçildim.

Yeni dönem adaylığınız için neler söylemek istersiniz? Hedefleriniz nelerdir

Konya’dan milletvekili seçildiğim ilk günden bu yana sürekli hemşerilerimizle bir araya gelerek, sorunlarını dinledim ve çözüm bulmak için bunları mecliste dile getirdim. Ben ayrıca TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesiyim. Bir tarım şehri olan Konya’mızda çiftçilerimizin sorunlarını sürekli olarak gündeme getirdim. Konya tarımının en önemli sorunu olan su sorununu defalarca meclis gündemine taşıdım. Bunların yanında memur, işçi ve emekli haklarının her platformda savunucusu olmaya gayret gösterdim. Şimdi 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 28. Dönem İYİ Parti Konya Milletvekili adayı oldum. Öncelikle vatandaşlarımıza bir kez daha hizmet etme fırsatı sunan Genel Başkanımız Meral Akşener’e teşekkür ederim. Halkımızın teveccühü ve desteğiyle yeni dönemde de meclisteki yerimizi daha güçlü alarak vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. İYİ ve cesurlar hareketi yeni döneme her zamankinden çok daha güçlü girecek. Yeni dönemdeki önceliğimiz; başkanlık sistemi denilen ucube sistemi kaldıracağız ve bu haramzade düzeni yıkarak bu iş bilmez iktidarı göndereceğiz. Daha sonra da Genel Başkanımız Meral Akşener’i başbakan yapacağız. Ülkemizi her alanda kalkındıracak ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz. Bunun yanından ülkemizi her alanında adil ve adaletli bir düzen oluşturacağız.

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.