Mersin Türk Ocaklarında Bayrak Değişimi

Mersin Türk Ocaklarında Bayrak Değişimi
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 17 Mart 1923 Mersin ziyaretinde kurulan, uzun yıllar faaliyetlerine ara vermiş olan Mersin Türk Ocağı, Türk Ocakları Genel Merkezinin verdiği yetkiyle, Türk milleti ve Mersin’e gönül vermiş bir grup insanın 2018 Mayıs ayında başlayan çalışmaları sonucunda 2019 Şubat ayında yeniden açıldı. Kısa sürede teşkilatını tamamlayan Mersin Türk Ocağı yaptığı düzenli konferanslar ile faaliyete başladı. Covid 19 salgını ve 6 Şubat depremlerinin şehrimize de etkisi büyük oldu. Buna rağmen Mersin Türk Ocağı, ilimizde ilk sayılabilecek bir çok faaliyete imza attı. Mersinli ressamımız Mehmet Sağ’ın resim sergisi, Sergi kataloğu, onlarca akademisyen ve yazarın katkısıyla çıkardığımız “İstiklâlinin Yüzüncü Yılında Mersin” kitabı, Alanında uzmanların verdiği altmışdan fazla konferans, Mersin Türk Ocağı Okuma Grubu faaliyetleri, Mersin’de yaşayan Türkmenlere yapılan yardımlar bunlardan bazıları. Gündelik siyasetin dışında, Türk milliyetçiliği ile hemhal olmanın keyfini yaşadık.

İsmini burada tek tek sayamayacağım kadar çok kişi bu faaliyetlerin düzenlenmesinde özel mesai harcadı. Emekleri büyük, var olsunlar. İnanıyoruz ki fikirler kuruluşlardan, kuruluşlar kişilerden değerlidir.

Sivil toplum kuruluşları şehirleri otel kent olmaktan çıkararak, onları kültür şehri yapmakta öncü olmalıdır. Sayılarının çok olmasından daha önemli olan ise onları takip eden ve destek verenlerin çok olmasıdır. Mersin Türk Ocağının bu beş yılı yeniden kuruluş ve Türk Ocağı anlayışının yerleşmesi açısından kıymetliydi. Bu beş yılda benimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarımızın hakkını ödeyemem, ama belki bir gün bir kitap haline getirmek isterim. Türk Ocakları anlayışında yönetim kurulu ve başkanlık sadece işleyişi yönetmek için vardır. Ast üst ilişkisi değil fikir kardeşliği esastır. Demokrasinin önemli bir parçası olan sivil toplum kuruluşlarından benim için en kıymetlisi olan Türk Ocağı Mersin Şubesi Başkanı olmak hayatımın en gurur verici bölümü oldu. Bu arada gönlünü kırdıklarım olmuşsa, ki mutlaka olmuştur, haklarını helal etmelerini rica ederim. Şahsi inancım odur ki devlet kuruluşları dahil olmak üzere tüm kuruluşların yönetimi, gelişimi sağlamak amacıyla değişime açık olmalıdır. Bir işi yapmak konusunda yeni şeyler geliştiremiyorsanız, ürettikleriniz birbirinin benzeri olmaya başladıysa ve o işi sizden daha iyi yapacak biri de varsa o makamda durmak hoş değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersinlilere emir niteliğinde bir sözü var; “Mersinliler Mersin’e ve memlekete hâkim olunuz.” Bu söze istinaden yönetim kurulumuzun da kararıyla Mersin Türk Ocağı Başkanlığını büyük bir gururla arkadaşım Faruk Mersin’e devrediyorum. İnanıyorum ki Türk milliyetçisi ve Mersin sevdalısı Faruk Mersin, Türk Ocağını daha etkin ve güçlü bir yere taşıyacak ve görevini başka bir arkadaşa devredecek, bu kutlu ocak sonsuza dek tütecek. Ben de Mersin Türk Ocağı Yönetim Kurulundaki görevime ve Türk milletine hizmete devam edeceğim.

Saygılarımla

Dr. Ünal Kılıç.

Çocukluk yıllarımdan bu yaşıma her geçen gün zihnimde güçlenerek oluşan Türkçülük fikrinin çeşitli kurumlarında hizmet etme fırsatı buldum. Tüm bu fikir hareketlerinin zirvesi olarak gördüğüm Türk Ocakları’nın Mersin’de kurucu yönetiminde yer almıştım. Şimdi ise yönetim kurulunun teklifi ve Türk Ocakları Genel Merkezi’nin onayı ile tarafıma Türk Ocakları Mersin şube başkanlığı görevi verilmiştir. Aldığım bu görevin önemi kadar görevi adamlığın zirvelerinde dolaşan Türklüğün gönül eri Ünal KILIÇ başkanımdan devralmak ayrı bir gurur benim için…

Türk Milliyetçileri’ne arz ederim.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.