Hatay’ da yardım eden gönüllüleri engelleyen vali yardımcısının konteyneri görüntülendi.

Hatay’ da yardım eden gönüllüleri engelleyen vali yardımcısının konteyneri görüntülendi.
Yayınlama: 12.03.2023
A+
A-

Gönüllüleri engelleyen val yardımcısının konteyneri ortaya çıktı.

Hatay’da Defne Parkı’ndaki gönüllülerin depremzedelere yardım etmesini engelleyen Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya’nın bir aydır bir iş insanına ait konforlu konteynerde yaşadığı ortaya çıktı.

Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, Hatay’da depremzedelere yardım eden gönüllüleri parktan çıkarmak için yaptığı girişimle gündem oldu. Depremzede ailelerin barındığı ve gönüllülerin de yardımlarının merkez noktası olan Defne Parkı’nda kalanlara “Siz kendi kafanıza göre gelmişsiniz. Buraya Kızılay gelecek. Buradan çıkın” demiş, yurttaşlar ise “Kızılay şimdiye kadar neredeydi?” diye tepki göstermişti. Harun Kaya bu olayın ardından Yalova’da görevlendirildi.

Harun Kaya’nın depremden hemen sonra binlerce kişi barınma krizi yaşarken kendisine ‘torpil’ geçtiği ve bir iş insanına ait olan gözlerden uzak bir bahçede kurulu konteynerde kaldığı ortaya çıktı. Elektrik, su ve televizyonu olan konteynerin önündeki bahçe mobilyaları ve çiçekli dekorasyon da dikkat çekti.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Kaya, kendine torpil geçmiş ve bundan hiç rahatsız olmamış. Her türlü konforunu düşünerek bahçesine oturma grubu ve saksılarla çiçek koymasından bunu anlıyoruz. Bu kişi, görevden alınmak yerine, ödül gibi Yalova’ya görevlendirilmiş” dedi.

Depremin üzerinden bir ay geçmesine karşın vatandaşların çadır beklediğine dikkat çeken Öztunç, şöyle devam etti: “Deprem felaketi yıllardır anlattığımız kamu görevlilerinin liyakatsizliğini de gözler önüne serdi. Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya millet enkaz başında cenazesini beklerken, bir umut canlı çıkan olur mu diye beklerken, soğukta yağmurda çadırlarda birbirine sarılıp ısınırken kendi konforunun peşine düşmüş. Yardım bekleyen depremzedeyi görmemiş bile. Konteynerde elektrik, su ve televizyonuyla keyfine bakmış. Bu duruma Fidanlı mahallesindeki depremzedeler de şahittir. Sanki piknik, kamp yapıyor. İnanılır gibi değil. Gerçekten vicdanları kurumuş. Sözün bittiği yerdeyiz. Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği konteyner bu.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.