GÜNAYDIN (!) BANDIRMA BELEDİYESİ VE BANDIRMALILAR…

Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

____GÜNAYDIN (!) BANDIRMA BELEDİYESİ VE BANDIRMALILAR…

Dün, saat 18.00 de gerçekleştirilen… Bandırma Belediyesi EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI, ilginç konulara gündem oldu. https://www.facebook.com/bandirmabld/videos/1571255387014568 

Öncelikle ; Eylül Ayı Meclis Toplantısında AKP Grubundan, sayın Zeynep ÖZGÜN tarafından verilen bir yolsuzluk önergesi vardı. https://www.haberasi.com/bandirma-eylul-meclisi/?fbclid=IwAR26oLLiUxh9TmcbSj3wpLDMVChEwwh9VfVST4Ivwo9wGAL-R4lG1B485OM

Belediye personellerinden bazılarına ait, ERİKLİ, DUTLİMAN ve EDİNCİK te yapımı sürdürülen villa  inşaatlarında, Belediyeye ait taş-kum-çakıl-mazot ve Belediyenin kamyonları ile iş makinelerinin çalıştırıldığı iddiaları ile ilgili, yolsuzluklar olabileceği, usülsüz işlemlerin varlığı ile ilgili bir Araştırma Komisyonu kurulması istenmişti.  Ama bu iddiaların incelenmesi, hiç te alakası olmayan HUKUK KOMİSYONUNA havale edilmişti. Doğal olarak, Belediyenin maaşlı avukatlarının çalıştığı bu komisyonun, yolsuzluk-usülsüzlük konularında bir araştırma yapmaları mümkün değildi. Hukuk Komisyonunun yapabileceği tek şey, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaktı, o da yapılmadı ve bu iddialar kadük kaldı. Ekim ayı toplantısına da, Hukuk Komisyonundan herhangi bir bilgilendirme yazısı gelmedi. Araştırma Komisyonu derhal kurulmalı ve bu iddialar, havada kalmamalı!

Sayın Zeynep ÖZGÜN ün verdiği önergeye sahip çıkarak, konuşmasında hatırlatması ve Başkandan takibini istemesi,  güzeldi. Kendisine Bandırmalılar adına, Bandırmalıların hakkını koruması eylemi için,  teşekkür ediyorum. Başkanın ve diğer meclis üyelerinin sessizliği ise, calib-i dikkat bir husustu.

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Belediye Başkan Yardımcısı Ozan ONUR’un, gündem dışı söz alarak ; B.Ş in sorumluluğunda olan MENFEZ temizliklerinin, Bandırma Belediyesi Fen İşleri tarafından yerine getirildiğini, temizliklerin olmaması yüzünden yoğun yağışlarda sel-seylap oluştuğunu ve mağduriyetlerin oluştuğunu belirtmesi, AKP lilerden B.Ş noktasında yardım istemesi ilgi çekiciydi. Paşakent Mahallesinde MENFEZ bulunmaması ve MALTA DERESİ nin yarattığı tehlikeye değinilmemesi ise;  daha da ilginçti !

İlgi çekici bir husus ta ; GAFLET… ; Balıkesir B.Ş Belediyesinin, Bandırma numarataj çalışmasını yaptığından bahisle, mükerrer olan ATATÜRK CADDESİ-ATATÜRK BULVARI gibi isimlerin, değiştirilmek üzere, Balıkesir e bildiriminin istenmesiydi. ATATÜRK isminin kaldırılacağını, birden fazla kullanılamazı bahane edecek B.Ş i göremeyen bir meclis… bunu kabul ederek, mükerrer olan isimlerin Balıkesir e bildirilmesini, oybirliği ile kabul etti. Yarın benimde bulunduğum ATATÜRK Caddesinin ismi, R.TAYYİP ERDOĞAN Caddesi olursa, bunun sorumlusu ;  öncelikle Bandırma Belediye Meclisidir ve tüm siyasilerdir biline ! Gaflet, durdurulmalıdır !

GÜNAYDIN..!

Neden günaydın ? Biliyorsunuz, Yerel seçimlere birkaç ay kaldı ve mevcut Başkan ile mevcut Meclisin görev süreleri, dolmak üzere. 2019 yılındaki meclis toplantılarında gündem olması gerekenler, tedbirlerinin o zamandan alınması gereken RUHSAT konuları bu ay gündeme geldi.  O da neden geldi? Belediyeye para lazım, günümüzdeki ekonomik sıkıntılar ve enflasyon yüzünden Belediye gelirlerinde yetmezlik doğmuştu, Belediye gelirlerini arttırmak için de, gelir kalemleri üzerinde çalışılmıştı ve bunu da CHP Meclis üyesi Nüvit ERTEN, hangi kalemlere ne kadar zam yaptıklarını açıklarken öğrendik.

Bir 5 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir

Tamam %500 e varan zamlar yaptınız da, Belediyeden Ruhsat alması gereken birçok işletmenin, Ruhsatsız olduğu da burada ortaya çıktı. Hatta, sayın Başkan… çocukluğundan beri alış-veriş yaptığı bir yerin Ruhsatsız olduğunu ve bugüne kadar hiç ruhsat harcı ödemediğini belirtmesi ile, acı gerçek ortaya çıktı. Neymiş ? Bandırma da Belediyeden Ruhsat alması gereken sayısız işletme varmış ve bunlar onyıllardır Belediyeye Ruhsatları olmadığı için, Ruhsat harcı falan ödememişler ! Yani kümesteki tavuklar yolunmuş, kümese girmeyen tavuklar semişmişler ve Belediye zarar etmiş !

Belediyenin, ne kadar paralar ödediğini bilemediğimiz KALDER isimli bir firmanın sayesinde, bazı eksikliklerin öğrenildiğinin ikrar edilmesi de, enteresandı !

AKP nin en çok devamsızlık yapan Belediye Meclis üyesi Ramazan YAŞAR’ın, çalıştığı Akaryakıt istasyonunda, LPG nin ruhsatsız olmasını veya yeşil alana kurmak istedikleri STARBUCKS Mağazası için Belediyeden Ruhsat alamadığını, parası neyse vereceklerini dile getirmesi de, gülüşmelere yol açsa da… enterasandı ! Öyle ya ;  AKP Meclis üyesi Belediyede iş yürütemiyor/muş !

Yine, Müteahhitlerin RUHSAT sıkıntıları olduğu, ruhsat alamayan müteahhitlerin Belediyeden, Başkandan randevu aldıklarının belirtilmesi de… ilginçti ! Müeahhitler de, ruhsat alamıyormuş ?

Bu konu, bu saatten sonra mevcut yönetim tarafından çözümlenebilir mi bilmiyorum. Ama, çok geç kalınmış olsa da, fark edilmiş olmasını bir kazanç sayıyorum. Umarım, ruhsatsız işletme kalmaz !

  1. GÜNAYDIN..!

4,5 yıldır görev yapan bir Belediyeden ve Meclisinden bahs ediyoruz !

İlçemiz Paşabayır Mahallesinde bulunan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı binası ve arazisi var. 2004 Ada/4 Parsel. JANDARMA gücünün TSK bünyesinden çıkarılıp, İçişleri Bakanlığına bağlanmasından sonra sanırım, komutanlık… faaliyet gösterdikleri yerin Bandırma Belediyesine ait olduğunu görmüş ve yıllardır da Belediye ile aralarında bir resmiyet, bir işlem olmadığını tespit etmiş ki ; bulundukları yerin Jandarmaya TAHSİSİ konusunda, bir müracaat yazışması yapmışlar Belediyeye ve Belediye de, bu talebi Meclise getirmiş !

Meclise deniliyor ki ; burası planlarımızda Resmi Kurum HİZMET Alanı olarak işli ve bize aitmiş, 25 yıllığına burayı bilabedel, ama sadece kullanılmak üzere ve ileride ihtiyaç kalmaması durumunda da, Belediyeye terk edilecek şekilde, Jandarma ya tahsis edelim !  Ve edildi tabii ki, meclisten de oybirliği ile geçti TAHSİS Kararı. Jandarma gittikten sonra, çok değerli, çok para yapacak bu yer için şimdiden sevinenler oldu tabii. Burayı bi satabilseler var ya…kasa para dolacak para !

Burada ilginç ve enterasan olan şu ki ; toplantıda herkesin şaşırarak ikrar ettiği gibi, JANDARMA nın oturduğu yerin Belediyeye ait olduğu… bilinmiyormuş ! Belediyenin envanterinde mutlaka vardır da, yöneticilerin ve bürokratların, buranın BELEDİYE MALI olduğunu bilmemesi, ve gelen taleple öğrenmesi, GÜNAYDIN dedirtecek cinsten bir olaydı.

Öyle ya ; Belediye Başkanınısınız, Belediye Meclis üyesisiniz…aslında Bandırmalılara ait olan bir mal varlığını bilmiyorsunuz ve bugüne kadar da kimsenin dikkatini çekmemiş ! Geçtim Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin bilmemesini… Resmi kayıtlarınız var, arşiviniz var, İmar Müdürlüğünüz var…oralarda maaş alan bir ton personeliniz var. Şehir Plancınız var, mimarlarınız var…Bunca şehir planlarında oynuyorsunuz, 18 uygulamaları yapıyorsunuz, cadde cadde sokak sokak, ada ada, parsel parsel plan üretiyorsunuz. Yollar geçiriyorsunuz, imarda katlar veriyorsunuz gibi gibi…Plancıların nasıl dikkatini çekmez bu sahiplilik ? Eksiklik şudur; birileri derhal Belediyenin mal varlığının envanterini çıkarıp, halka sunması elzemdir. Bankamatik memurları, örgü ören memurlar, işbaşına !

Belediye Bürokratlarının nasıl dikkatini çekmez bu sahiplilik ? Diyelim ki, mimarlarınız ve şehir plancılarınız biliyordu bunu… Peki, şimdiye kadar o ada ve o parsellerin civarında hiç mi plan yapmadınız ? Yaptı iseniz, neden Başkanınıza ve Meclisinize bilgi vermediniz ?

Meclise bilgi derken… AKP Grup başkan vekili sayın Zeynep ÖZGÜN ün dert yandığı bir hususta, Belediyenin birimlerinden ama komisyon üyesi olarak, ama meclis üyesi olarak istediğimiz bilgi ve evrakları alamıyoruz şeklindeydi ! Duyunca ağzım açık kaldı !

Ben, bir komisyonda görevli meclis üyesiyim, komisyondaki bir konu ile ile ilgili, bir bilgiye veya bir belgeye ihtiyacım olacak ve Belediyenin bürokratı, bunu bana vermeyecek öyle mi ? İndiririm bütün dolapları, açarım bütün çekmeceleri ve ulaşmak istediğim evrakı mutlaka bulurum ve suretlendirir, onu oradan alırım arkadaş !

Belediye Müteahhidi, SEROĞLU Firması ile ilgili iddialar var mesela, bir meclis üyesi gidip SEROĞLU Dosyasından, şunu yaptılar mı ? Faturası nerde, ödemesi var mı gibi… araştıramayacak mı ? ERİKLİ ye giden bir Belediye aracının, Jandarma kontrolüne takılmasından sonra, aracın görev kağıdı var mıydı ? Araçta ne vardı ? orda tutulan tutanağa… meclis üyesi ulaşamayacak mı mesela ? Eğer meclis üyeleri 4,5 senedir bu şekilde çalışmışlar ve sadece toplantılara gelip, parmak kaldır-parmak indir yapmışsalar, kartvizitlerine BANDIRMA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ diye kocaman kocaman yazdırmışsalar ve Bandırmalıların verdiği vekalet ve oylar, istismar edilmemiş mi ?

Haaa, Belediye Meclis Toplantılarına katılmayan ve üyelerini takip etmeyen Siyasi Partiler, başkanları ve yöneticileri, özgür basın… bizler de, sizler de sorumlusunuz bu vurdum-duymazlıklardan… Meclislere gelip gitmeyen, takip etmeyen, Seçmen Milleti de suçlu tabii ki…

Netice de dünkü meclis, bazı acı gerçeklerin ortaya çıktığı, görev ihmal ve suistimallerin ikrar edildiği bir meclisti ve benim için… tarihe geçecek bir meclis oldu.

GÜNAYDIN Sayın Belediyemiz…Yarın seçimlerde, halkın karşısına çıkıp beni-bizi aman tekrar seçin, biz; bulunmayan Bursa kumaşı gibiyiz falan diyeceksiniz ya… Soracağız o zaman ! Arkadaş,  verdiğimiz vekaleti 5 senedir, nasıl yerine getirdiniz ? Bandırmalının malına mülküne, hakkına sahip çıktınız mı ? Yoksa, yan gelip yatıp, satıp savdınız mı ? Bu arada, Bandırma Belediye Meclis üyelerinin yeterlilikleri konusunda, Bandırmalıların HAYIR YETERSİZ dediği anketin açıklanması da güzeldi ama ; meclisten ses çıkmadı. Biri de çıkıp meclisi savunamadı ! Günaydın BANDIRMA, günaydın seçmen milleti, günaydın Bandırmalılar, bu şekilde yönetiliyorsunuz ? Memnun musunuz ? 06/10/2023  NOGAYTÜRK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.