GİTTİĞİ YERE KADAR

Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

Edirne’den,Kars’a,Hakkari’den,İzmir’e,Mersin’den Sinop’a ,her gün her dakika her saniye aklınıza gelececek her şeye ama her şeye zam zam zam hem de selalar eşliğinde.Yani İslami zam bunlar ya sela eşliğinde olmasaydı maazallah yapılan zam sıkıntılı olabilirdi.Millet uyurken veya uyanık hiç fark etmiyor zam zam zam.Nereye kadar derseniz gittiği yere kadar.Tabi bir defa da akaryakıta 7,5 TL zam olursa her şeye zam gelir.

İktidar küfeyi milletin sırtına durmadan yüklemeye devam ediyor.Hem de hiç bir fırsatı kaçırmadan. Çok şükür borçsuz esnaf,çiftçi kalmadı.Emekli zaten zaten yaşamıyor sadece nefes alıp veriyor.Kredi kartları olmazsa hayat durama noktasında. Özellikle çiftçilerimiz,nakliyecilerimiz gibi ekmeği traktörüne,arabasına,kamyonuna,tırına  bağlı olan insanımız akaryakıta gelen ÖTV zammına tepki gösteriyor.Ya emeklillerimiz aldıkları 7500,00 TL ile sadece nefes almaya çalışıyorlar.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 2023 yılı Haziran ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Verilere göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 373 TL’ye, yoksulluk sınırı 33 bin 788 TL’ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 13 bin 4711 TL’ye çıktı.

Bu rakamlara göre emeli açlık sınırının altında nefes almaya çalışıyor yaşamıyor.Akaryakıta zam geldiği sürece hiç ürünün fiyatının  inmesi mümkün değil.Şimdi 7500,00 TL maaş alıyorsunuz ve iktidar maaşlara %25 zam yaptığını açıkladı normal olan maaşınız artması olur ama bir baktınız ki maaş aynı yatmış hem de zamlısından gerçekten  %25 zam verip maaşın artmaması büyük bir başarı bunu kimse yapamamıştı şimdiye kadar.Ekmek olmuş 7,50 TL sütün litresi olmuş 18-20 TL,yumurtanın kolisi 60-70 TL civarında emekli bu yazdıklarımı alsa maaş filan kalmaz zaten çok şükür diyelim halimize ya 7499 TL olsaydı emekli maaşları nasıl gelirdi ay sonu.Kalın sağlıcakla.

 

zekeriya

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.