DİLE KOLAY YÜZYIL

Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-

DİLE KOLAY YÜZYIL

Yazıma  katil İsrail ve Amerika’ya lanetler dileyerek başlamak istiyorum.İnsan değilsiniz.Ulu Tanrı’nın laneti bu iki devlete ve onların işbirlikçilerine olsun.Gazze’de hayatını kaybedenlere Ulu Tanrı’dan rahmetler diliyorum. Bu arada Doğu Türkistan’da Uygur Türk’lerine yönelik etnik temizlik faaliyeti konusunda sözde İslami çevrelerden çıt çıkmıyor.Aynı ABD ve Avrupa ülkeleri gibi iki yüzlü davranıyorlar konu Türk olunca.Milyonlarca Türk, halen toplama kamplarında tutuluyor.İlgilenen bir siyasal İslamcı var mı?

Dile kolay yüz yıl olmuş Cumhuriyet ilan edileli.Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamaya ramak kaldı.Ama ne bir coşku ne bir heyecan var.Bir zihniyet var ki hala cumhuriyetle hesaplaşmanın ,hoca görünümlü kişilerin vaazlarında  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmenin peşinde.Bağımsızlık ve istiklal için harcanmış  bir ömre hesap sormak istiyorlar.Yeni bir devlet inşa ediyoruz diyeninden tutunda reklam arası diyene, akp sayesinde Türk olmaktan kurtulduk diyene, laikliğin kaldırılması gerektiğini söyleyenlere kadar neler neler.Adeta kin kusuyorlar Cumhuriyet’e ve Türk’lüğe.Şöyle bir kendimize bir de Ortadoğu coğrafyasında ki ülkelere bakın bakalım çok şükür ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider çıkmış olduğu için bugün hür ve özgürüz. 57 yıllık kısa ömrünün çok büyük bir kısmını cehpede geçirmiş.Bu kısa ömre sığdırılan 11 savaş ve bunun sonunda bir millete hediye edilen büyük bir vatan ve özgürlük.Peşpeşe yapılan devrimler, istiklal ve hürriyetini kazanmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti.Dünyada 35 ülkede heykeli olan, 120 cadde ve 35 meydana ismi  verilen gerçek ve tek dünya lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk.Büyük bir asker,siyaset devlet adamlığının vücut bulmuş hali Gazi Mustafa Kemal Atatürk.Minnet ve şükran borçluyuz.Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de silah ve kader arkadaşlarına.Ne kadar ansak ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.

Ona küfür edenler, dimağlarında kin besleyenler, onun adının silinmesi için mücadele edenlerin unutmaması gereken bir şey var ki o da sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadeleleri neticesinde vatanlaştırılan bu topraklarda  hakaret ettiklerinin ya farkında değiller ya da ihanet çukurunda  debelenip duruyorlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de silah ve kader arkadaşlarına minnet ve şükran duymak Müslümanlığın değil insanlığın bir göstergesidir.Çünkü insan olmadan müslüman olunamayacağının da farkı değiller.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de silah ve kader arkadaşlarına minnet ve şükran duymamanın adı hafif tabirle NANKÖRLÜK VE TERBİYESİZLİKTİR.

Bayrağımız dalgalanıyor,ibadetlerimizi  yapabiliyorsak onurlu ve şerefli bir şekilde yaşayabiliyorsak, Ulu Tanrı’ya şükredelim ki bu aziz milletin bağrından Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi muhteşem bir lider çıktığı içindir.

Gazi meclisi Cuma günü dualarla açan,millet okusun,anlasın ve sahte şeyhlerin elinden kurtulsun,din ile kandırılmasın,gerçek İslamı bilsin diye Kuran-ı Kerimi Türk milletinin dili olan Türkçe’ye çevirtmiş ve Diyanet İşlleri Başkanlığ’nı kurmuş bir insan din düşmanı,dinsiz demek akıl tutulmasında başka bir şey değildir.

Bana göre Cumhuriyet bağımsızlık ve özgürlüktür. Anadolu  topraklarını vatanlaştıran ve Türk milletine emanet eden  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu kahramanlarımıza,vatan ve millet için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Ulu Tanrı’dan rahmet diliyor,hepsini hürmet ve şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımı’zın YÜZÜNCÜ yılını yürekten kutluyorum.Evlerimizi,işyerlerimizi,sokaklarımıza,caddelerimize şanlı bayrağımızla donatalım ve yüzüncü yılımızı daha coşkulu bir şekilde kutlayalım.Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın değerini çocuklarımıza anlatalım.Cumhuriyetimizin kıymetini bilelim.Cumhuriyetle ve Atatürk’le kalın.Ne mutlu Türküm diyene.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.