“ATATÜRK YAŞASAYDI İSRAİL DİYE BİR DEVLET OLURMUYDU?”      

“ATATÜRK YAŞASAYDI İSRAİL DİYE BİR DEVLET OLURMUYDU?”      
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-
Bütün dünyanın gözleri önünde,
İsrail savaş kuralları dışımda Camileri, Kiliseleri ,hastahaneleri, okulları, bebek yaşlı demeden terör devleti İsraik soykırım yapıyor.
İslam ülkelerinin hiçbirisinden kısık sesle de olsa tepki gösterilemiyor.
Nedeni çok açık…
Ekonomi!
Saydığımız devletleri bir tarafa bırakalım, sadece Türkiye’den adam akıllı yaptırım kararı çıksa ve uygulansa, bütün İslam ülkeleri bu kararın arkasından gelmek durumunda kalırlar.
Ama nerede…
Türkiye’nin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları yüzünden, finansal olarak İsrail menşeli küresel ahtapotların eline mahkûm durumda.
Bu yolu tercih eden iktidarın geriye dönüş yapmakta olağanüstü yalpaladığı bir dönemden geçiyoruz.
Oysa daha kurtuluş savaşının yeni bittiği ve Cumhuriyetin inşa sürecinin başladığı 1927’li yıllarda, kurtarıcımız büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bakınız genel hatlarıyla bugüne ışık tutacak hangi hususlara dikkat çekmişti:
Arapların arasında mevcut olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu, kimse bizim kadar bilemez. 
 
Biz, vakıa birkaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kâfi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için, İslâmiyet’in mukaddes yerlerinin, Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzu altına girmesine mâni olacağız.
 
Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. 
 
Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyet’e lâkayt olmakla itham edildik; fakat bu ithamlara rağmen, Peygamber’in son arzusu, yâni mukaddes toprakların, daima İslâmiyet hâkimiyetinde kalmasını temin için, hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız. 
 
Cedlerimizin Selâhaddin’in idaresi altında, uğrunda Hıristiyanlarla mücadele ettikleri toprakların, yabancı hâkimiyeti ve nüfuzu altında bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar, bugün, Allah’ın inayetiyle kuvvetliyiz. 
 
Avrupa, bu mukaddes yerlere temellük etmek için, yapacağı ilk adımda; bütün İslâm âleminin ayaklanıp, icraata geçeceğine şüphemiz yoktur.” (Mustafa Kemal Atatürk)
Demek oluyor ki, Atatürk yaşasaydı, İsrail diye bir devlet asla tarih sahnesinde olamayacaktı.
Şimdi Atatürk’e iftira atanlara sormak lazımdır.
Bunları söyleyen Atatürk mü daha dindar, yoksa İsrail’le her türlü anlaşmayı yapan ve hatta Konya’da İsrail pilotlarının eğitilmesine onay verenler mi daha dindar?
Bu rezil ve sefil durumdan kurtuluşun tek bir yolu ve adresi var.
Mustafa Kemal Atatürk ve onun izleyin diye tavsiye ettiği yol haritasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.