Zafer Partisi Sözcüsü Sevda Gül Tunçer, Partisinin Haftalık Basın Toplantısında Konuştu.

Zafer Partisi Sözcüsü Sevda Gül Tunçer, Partisinin Haftalık Basın Toplantısında Konuştu.
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

 

Değerli Basın Mensupları,

Cemaat ve Tarikatlar, AKP’li yıllarda altın çağını yaşadı.

Sağlık, Eğitim, Adalet Bakanlıkları başta olmak üzere birçok bakanlığa ve resmi kuruma sızdılar. Sızdılar, sızmakla kalmadılar, Kanser hücreleri gibi METASTAZ yaptılar.

15 Temmuz Hain Darbe girişiminden dersini almayan AKP, kurumları, kendi yerleştirdiği FETÖ’den temizlerken bir yandan da kadroları başka tarikat ve cemaatlere peşkeş çekmekten geri durmadı.

Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi ve Polis Akademilerini kimlere peşkeş çektiniz? Emniyet’in çeşitli kademlerine hangi tarikattan kaç personel aldınız?

15 Temmuz edebiyatı yapmaktan 15 Temmuz’dan ders çıkartmaya fırsatınız mı olmadı?

AKP, ortaklık kurduğu tarikat ve cemaatlerle Türkiye için milli güvenlik tehdidi oluşturmaya devam etmektedir.

Türkiye’de yaşanan Devlet Krizi’ni ve Milli Birlik krizini yaratan ve büyütüp besleyen AKP gitti, gidiyor.

Türkiye’ye karabasan gibi çöken AKPgillerin ve Tarikatların sonu yaklaşıyor…

Türk halkı, Haziran 2023’te Türkiye’nin Zafer’ine kavuşacak.

Şimdiden açık açık beyan ediyoruz!

Zafer Partisi iktidarında, Türkiye’nin tüm resmi kurum ve kuruluşlarında cemaat/tarikat örgütlenmesi içinde olan tek bir kişi kalmayacak.

Değerli Basın Mensupları,

AKP Genel Başkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde geçersiz olan adaylığını yineledi  “2023’te son kez adayım, destek istiyorum.” Dedi.

Kusura Bakmayın Tayyip Bey, Anayasa’nın 101. Maddesi size ADAY OLAMAZSIN. Diyor.9 Haziran 2022 tarihinde Tayyip Erdoğan, “İşte söylüyorum. Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.” Diyerek adaylığını ilk kez açıklamıştı.

6li masa bileşenlerinden CHP ve Iyi Parti, Erdoğan’ın Anayasa’ya göre tekrar aday olamayacağı yönünde hiçbir itirazda bulunmadılar.

Bununla da kalmadı Akşener’in başdanışmanı Aytun Çıray, 16 Haziran 2022’de, “Meral Akşener, akıllarda tereddüt kalmaması için Sn. Erdoğan’ın adaylığının önünü açmak için çalışacaktır.” diyerek Tayyip Erdoğan’ın anayasayı çiğnemesine göz yumabileceklerini ifade etti.

26 Haziran 2022 Tarihinde,  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Adayımız Erdoğan’dır. Adaylığı yasaldır.” Dedi. Yasal olmadığını bildikleri için yasallık vurgusu yaptılar. Ve bunu yapan, anayasayı hiçe sayan da bir adalet bakanı. Siz de derhal o koltuğu terk edin bakan efendi! Anayasayı çiğneme iradesi gösteren bir kimse Adalet Bakanı koltuğunda oturamaz.Anayasası’nın 101. Maddesi: “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.” Diyor. Bu madde Tayyip Erdoğan’ın 3. Kez aday olmasına doğrudan engel olmakta.

Aday olma engelinin istisnası TC. Anayasası’nın 116. Maddesi’nde, “Cumhurbaşkanının 2.döneminde meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.”  denilerek açıklanmıştır.Bu kararın alınması için gerekli oy sayısı 360. AKP ve MHP’nin ise 332 sandalyesi var.

Genel Başkanımız Ümit Özdağ ve tüm kadrolarımızla, aylardır Erdoğan’ın Anayasaya göre aday olamayacağının vurgusunu yapıyor ve muhalefete 360’ı vermeyin, Erdoğan’ın önünü açmayın çağrısında bulunuyorduk.Zafer Partisinin etkin muhalefeti sonrasında, Tayyip Erdoğan’ın 9 Haziran 2022’de adaylığını ilk açıkladığı günlerde karşı çıkmayan Sarı muhalefet kanadından, geçtiğimiz günlerde Erdoğan aday olamaz sesleri çıkmaya başlamıştır.

Zafer Partisi muhalefet nedir ve nasıl etkin muhalefet olunur dersi veriyor.

Zafer Partisi, Türkiye’nin çeşitli sorunlarını Sarı muhalefetten günler haftalar önce dile getiriyor. AKP’ye gollük paslar atan Muhalefet ve iktidar karşısında kalecilik yapıyor.

Biz muhalefete muhalefet etmiyoruz biz aslında muhalefeti muhalefet etmeye zorluyoruz. Çakma muhalefet, siz niye varsınız, bunca yıldır ne ise yaradınız derler diye hâkli söylemlerimize destek vermek zorunda kalıyor.

Ancak bu yetmez onlar da biliyor, Tüm muhalefet partileri genel başkanlar düzeyinde Erdoğan’ın aday olamayacağının üzerine bizim kadar düşmelidir. YSK üyelerine de meclis kararı olmadan adaylığı kabul etmeleri takdirinde, Anayasayı ihlal ettiklerinden dolayı yargılanacaklarını söylemelidir. Buradan hatırlatalım önümüzdeki günlerde gerçek bir muhalefet sınavı verecekler.

Değerli Basın Mensupları,

Erdoğan zaten aday olamıyor. Oldu da hakkı hukuku çiğneyip, anayasayı hiçe sayıp aday oluverdi. Türk halkının bunlardan yaka silktiğini hatırlatmak da bizim boynumuzun borcu olsun.

Türk halkı için UYANIŞ başladı.

Biz Zafer Partisi olarak, Tayyip Erdoğan’ın aday olmasına da adaylığının önünün açılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

  1. Anayasası’nı çiğnetmeyeceğiz.

Bavulunuzu hazırlayın Tayyip Bey, sarayda son günleriniz…

Türk halkı sizi göndermek ve Zafer’e ulaşmak için gün sayıyor…

Değerli Basın Mensupları,

Türk Halkı yoksulluk ve açlıkla çetin bir mücadele vermektedir.

Gözlerindeki ışıltı kalbine yansımamış Nebati, ““Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” diyerek.

Hakkını isteyen vatandaşa sadaka veriyormuşçasına hakaret etmiştir.

Sn. Nebati, ekonomiyi daha da dibe batırdın yetmedi hakkını isteyen vatandaşa hakaret ettin.

Türk Halkından derhal özür dile! Sen de derhal o koltuğu terk et!

 

Değerli Basın Mensupları,

Haziran 2024’te yani 2023 seçimlerinden bir yıl sonra 13 milyon sığınmacının hiçbirinin Türkiye’de kalmadığı, Enflasyonun gözle görülür miktarda gerilediği, kiraların düştüğü, Pazar torbalarının boş kalmayacağı, Hayat kalitesinin arttığı, Üretimin başladığı, uyuşturucu çetelerinin yok edildiği, Tarikatların değil liyakatin hâkim olduğu bir Türkiye için ZAFER PARTİSİ var.

Sevgili Türk halkı

Zafer Partisi, size adil, yaşanabilir, refah seviyesi artmış, devletin kadrolarından tarikatların arındırıldığı bir Türkiye’yi vaat ediyor.

Türk Milletinin Zaferi Yakındır

Saygılarımla.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.