Zafer Partili Salih Ümütkesmez yazdı: Meral hanım yolu açtı, Kılıçdaroğlu aday oldu.

Yayınlama: 05.03.2023
Düzenleme: 05.03.2023 12:27
A+
A-

Meral Hanım ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım,başbakan olacağım dediği gün bu açıklama büyük ortak Kemal Beyin cumhurbaşkanlığı adaylığının önünü açar diye paylaşım yapmıştım.
Bu açıklama Chp kadrolarına Meral Hanım başbakanlığı düşünüyorsa Cumhurbaşkanlığı adaylığıda Kemal Beyin hakkı duygusunu oluşturarak ellerini kuvvetlendirdi.
Süreç içerisinde Kemal Bey adaylığını adeta ilan eder şekilde güçlü mesajlar vermeye başladı.
Tanıtım toplantılarında Chp logosu kullanmadan “Milletin Sesi” diye kendini tanıtan görseller kullandı.
Profilinden Chp rozetini kaldırarak Türk Bayraklı rozet kullanmaya başladı.
Süreci öngören Ümit Hoca;Mansur Yavaşı göreve davet edince Kemal Bey Chp li Belediye Başkanının aday gösterilmesi memnuniyet verici diye açıklama yaparken İyi parti kurmayları adayı millet ittifakı belirler siz ne karışıyorsunuz diye tepki verdiler.
Kemal Bey Amerikaya giderek görüşmeler yapıp destek turları yaptı.
İngiltereye gitti finans çevreleri ile görüşerek finans buldum ülkenin ekonomisini ben düze çıkartırım açıklaması yaptı ve geliyor gelmekte olan sloganını kullandı.
Bu gelişmelerin hepsi Kemal Beyin ben adayım diye siyaseten yaptığı açıklamalardı.
Değilse ne adına bu görüşmeleri yapıyordu.
Kemal Beyin aday olacağını ve yaptığı açıklama ve görüşmelerle bunu tescil ettiğini siyaseti bilen gözlemleyen herkes görüyordu.
Bunu defalarca aynı masada oturan,görüşen yılların tecrübesi Meral Hanımın görmemesi mümkün değildir.
Bütün kamuoyu aday açıklaması geç kalıyor biran önce açıklayın dedikçe Millet İttifakı bileşenleri merak etmeyin kontrolümüzde seçim kararı açıklansın açıklayacağız diyerek kamuoyunu oyaladılar.
Cumhur ittifakı aday olarak karşılarında Kemal Beyi görmek istiyordu. Millet ittifakıda el birliği ile bu sürece doğru kanalize oldu.
İyi parti içinden Kemal Beyin adaylığına itiraz edenler görevlerinden uzaklaştırıldılar. Çünkü Meral Hanım sistemli bir şekilde süreci yönetiyor adaylığının önünü açtığı Kemal Beyin aday olmasını sağlarken öbür taraftan tabanın tepkisini azaltmak için kazanacak adayı çıkaracağız algısı oluşturmaya çalışıyordu.
Bu durum hem Kemal Beyin aday olmasını sağlamak hemde kazanamaz algısı oluşturarak yıpratmak politikasıydı.
Bunun sebebi oyunu yükselterek ana muhalefet olmaya yönelik bir strateji olduğunu düşünüyorum.
Bunu farkeden Chp yönetimi tepki göstermeye ve kızgınlığa bürünmeye başladı.Çünkü kazanamaz algısı ve bunun ortaklarından gelmesi siyasi nezaketsizlik olarak görülüyordu.
Kendine başbakanlığı layık görüp büyük ortağın önünü açıp süreç içerisinde Kemal Beyin adaylık açıklamalarına göz yumup süreç daralıncada kazanamaz kazanacak aday diyerek Kemal Beyi yıpratmaya yönelik tarz geliştirmenin ortaklık hukukuna ve siyasi nezakete ters geldiği hissi Chp yönetim ve tabanında tepkiye yol açmaya başladı.
Yumurta kapıya dayanınca masanın dağıtılması kimin işine geliyorsa uygulama onun için yapılmıştır.
İyi parti tabanının mevcut cumhurbaşkanına karşı olan tepki ve değişim isteği bilindiği için onları konsolide ederek Kemal Beyin Cumhurbaşkanının karşısına çıkarılma senaryosu gerçekleştirilmiş oldu.
Salih Ümütkesmez

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.