Zafer Partili Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel: “YENİ YASA İLE YANGINDAN MAL KAÇIRMA”

Zafer Partili Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel: “YENİ YASA İLE YANGINDAN MAL KAÇIRMA”
Yayınlama: 04.03.2023
A+
A-

Eski Dışişleri Bakanı ve Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel: “Deprem felaketinin yarattığı yas ortamı içerisinde hepimize unutturulmak istenen bazı olduğunu tekrar hatırlayalım. Bunların başında Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ meselesi geliyor.”

Erdoğan aday olamaz

“Anayasamıza göre Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesi için yalnız ve yalnız TBMM’nin anayasayı değiştirecek çoğunlukla karar vermesi gerekiyor; seçimlerin yenilenmesine. Ortada öyle bir ihtimal görünmüyor. Eğer aday olursa ve bunu YSK onaylarsa o zaman YSK bir anayasal suç işlemiş olur. Recep Tayyip Erdoğan da bütün meşruiyet zeminin kaybeder. Seçilse de Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının meşru bir temeli olmaz ve bu kendisini sonuna kadar sakatlar.”

Yeni yasa ile yangından mal kaçırma

“Yeni bir gelişme görüyoruz; “Yangından mal kaçırma” derler ya depremden de yardım kaçırma çabaları görüyoruz. Organize bir depremden yardım kaçırma tasarısı var. 1-2 gün önce Cumhurbaşkanı açıkladı, TBMM’ye yeni bir yasa tasarısı geliyor. Bu yasa tasarısının adı, “afet yeniden imar fonu.” Burada deprem için gelecek bütün yardımların denetimden uzak olması amaçlanarak fon kapsamında toplanması var. Bütün yardım örgütleri; Kızılay, belki Kızılay’ın dışarıda bırakılmasında hayır var. Türk halkının yüz yılı aşkın bir süredir güvendiği bir kurumun bu itibarını ve doğurduğu güveni birkaç yıl içerisinde maalesef bu iktidar kaybetmeyi başardı. Bütün yardım paraları bu fonda toplanacak. Neden bu fonda toplanacak? Çünkü, bu fon her türlü borçlanmayı kendisi yapabilecek. Kamu mali yönetimi ve kontrol kanununa, Kamu ihale kanununa, Sayıştay denetimine tabi olmayacak. TBMM denetiminde olmayacak. Şeffaflık söz konusu bile olmayacak. Bu konuda muhalefeti her ne kadar başka işlerle meşgul olsalar da dikkatli olmaya çağırmak bizim, Zafer Partisi olarak görevimiz.”

Öğrencisiz okul, seyircisiz stadyum, seçmensiz seçim

“Bütün bunların ötesinde yeni gelişme; stadyumlara seyircileri sokmama çabası. Allah’tan bizim ve başta Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın da gayretleriyle, hepimizin katkılarıyla yasal düzenleme tekrar değiştirildi. Fenerbahçe seyircisinin deplasman yasağı kalktı. Yarın hep birlikte maçta olacağız. Galiba bu iktidarın üniversiteleri uzaktan eğitime mahkum ederek, insanların sokağa çıkmasından tedirgin olarak yapmak istediklerini şöyle sıralayabiliriz; öğrencisiz okul, seyircisiz stadyum ve sonunda da seçmensiz seçim isteyecekler. Böyle bir garipliğin peşinde koşmaktan vazgeçmelerini de bu iktidara hatırlatmak istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.