Yokuş: “SOSYAL KESİMLERİN TAMAMI İKTİDARDAN ALACAKLI”

Yokuş: “SOSYAL KESİMLERİN TAMAMI İKTİDARDAN ALACAKLI”
Yayınlama: 09.01.2023
A+
A-

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti iktidarında çalışan kesimlerin milli gelirden aldığı payın 33’ten yüzde 24’e gerilediğini belirterek, “Sosyal kesimlerin tamamı siyasi iktidardan alacaklıdır” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Orhan Uğuroğlu’nun Flaşh Haber’de sunduğu Adalet ve Demokrasi programının konuk oldu.
“MİLLİ GELİRDEN ALINAN PAY YÜZDE 10 DÜŞTÜ”
Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranlarına ilişkin konuşan Yokuş, zamların yetersiz olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının çalışanlara milli gelirden yeteri kadar pay vermediğini ifade eden Yokuş, şunları söyledi:
“İktidar ’20 yıldır ekonomi büyüyor’ diyor ama emekli, işçi, esnaf, çiftçi ve memura pay vermiyor. AKP İktidarının çalışanları ayrı statüde de değerlendiriyor. Emeklileri bile farklı farklı gruplara böldüğünü görüyoruz. Sonuçta dar ve sabit gelirli tanımına giren 30 milyonu aşkın çalışan, memur ve kendi hesabına çalışanları da buna dahil ettiğimiz zaman 44 milyon insanın milli gelirden aldıkları pay yüzde 33’ten yüzde 24’lere kadar gerilemiş. Yani yaklaşık yüzde 9-10 bir eksilme var.”
“AK PARTİ BÜTÜN ÇALIŞANLARIMIZA HAKSIZLIK YAPMIŞTIR”
Asgari ücretin en az 9 bin 600 lira olması gerektiğini kaydeden Yokuş, “Bu milli gelir payı nereye gitmiş? Bu pay sermayeye ve paradan para kazananlara gitmiş. Bütün bunları yan yana koyduğumuz zaman bugün, asgari ücretlinin maaşının en az 9 bin 600 lira olması gerekiyordu. Yine en düşük emekli maaşı da asgari ücretin üzerinde olmalıydı. Yine memur maaşının da bugün ki maaşının en az yüzde 50 üzerinde olması lazımdı. Bütün bunlar bu iktidarın çalışanı, emekliyi dar ve sabit gelirliyi adaletli paylaşım noktasında ihmal ettiğini gösteriyor. AKP iktidarı bu uygulamalarıyla bütün vatandaşlarımıza haksızlık yapmıştır. Bu sosyal kesimlerin tamamı siyasi iktidardan alacaklıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.