WhatsApp’tan Yok Artık Dedirtecek Özellik

WhatsApp’tan Yok Artık Dedirtecek Özellik
Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-

WhatsApp’a platformun içeriğinde büyük değişiklik yaratacak yeni özellik geliyor. Artık kullanıcı adıyla arama yapılabilecek. Özel kullanıcı adı seçme imkanı ekstra gizlilik katmanı sağlayacak.

Dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

 

WhatsApp’ın Android için en son beta sürümü, şirketin “kullanıcı adına göre arama” özelliğini hazırladığı öğrenildi.

Geliştirme aşamasındaki WhatsApp özelliklerinin ilerlemesini düzenli olarak takip eden WABetaInfo, Android için WhatsApp 2.23.25.19 beta sürümünde yeni bir değişiklik fark ettiğini belirtirken, geliştirilmekte olan özelliğin henüz beta test kullanıcılarına sunulmadığını ekledi.

Mesajlaşma uygulamasının, bir süredir kullanıcı adı ekleme özelliği üzerinde çalıştığı biliniyordu. Kullanıcıların hizmet üzerinde telefon numaralarını açıklamak zorunda kalmayacak olmalarından dolayı özel kullanıcı adlarını seçme imkanı ekstra bir gizlilik katmanı sağlayacak.

WhatsApp şu anda kullanıcıların telefon numaralarını arama çubuğuna yazarak diğer kişileri bulmasına olanak tanıyor. Web sitesi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, “kullanıcı adına göre arama” özelliği, benzer bir şekilde, kullanıcıların arama çubuğunu kullanarak diğer kişileri kullanıcı adlarını yazarak bulmalarına olanak tanıyacak.

WhatsApp’a kullanıcı adlarının geleceğine dair ilk işaretler bu yılın mayıs ayında ortaya çıktı, ancak uygulamanın kararlı sürümüne ne zaman geleceğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

 

WABetaInfo, WhatsApp hesabı için bir kullanıcı adı ayarlama tercihinin kullanıcıya ait olacağını belirtiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.