Ürdün Kralı Abdullah İsrail’in Kovmak İstediği Gazze’lileri Kabul Etmeyeceklerini Açıkladı.

Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

İsrail’in boşaltmak istediği Gazze şeridindeki yaklaşık 2.3 milyon insanın nereye taşınacağı konusunda görüşmeler yapıldığı ifade ediliyor.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in bölge ülkelerine yaptığı ziyarette bu konuyu gündeme getirdiği ve Gazzelileri kabul etmelerini istediği iddia ediliyor.Emekli General Naim Babüroğlu sosyal medya hesabından, “Mısır ve Ürdün Filistinli mültecileri kabul etmiyorlar. Suudi Arabistan da MİNA’da hazır çadır kente yerleştirilmelerini kabul etmiyor. İsrail’in amacı Gazze’yi Filistinlilerden boşaltmak ve Gazze’yi tümüyle İsrail toprağı yapmak.” paylaşımı yaptı.

Mısır ve Suudi Arabistan’dan sonra Ürdün de Gazzelileri kabul etmeyeceklerini açıkladı.Ürdün Kralı Abdullah, Gazze’deki nüfus hareketliliğiyle ilgili olarak kendi sınırlarını koruyacaklarını ve yeni mülteci dalgasına izin vermeyeceklerini söyledi.Birleşmiş Milletler Yakındoğu’daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) verilerine göre, mevcut durumda 2 milyonun üzerinde kayıtlı Filistinli mülteci Ürdün’de yaşıyor. Filistinli mültecilerin birçoğu Ürdünlülerle birlikte kentlerde ve köylerde, 370.000’i ise mülteci kamplarında yaşıyor.

Şimdi gözler Türkiye’de

10 milyondan fazla göçmen ile dünyanın göçmen deposu olan Türkiye’nin Gazzelileri de alma konusunda istekli davrandığı yönünde iddialar var.Hükümet yetkilileri konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil.Gazzelilerin Gazze’den tahliye edilerek başka bir ülkeye gönderilmesi İsrail’in işgal planının işlemesi anlamına geliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.