Türkoğlu, “Alinur Aktaş Reis’i Takmıyor!” dedi; Meclise Önerge Verdi…

Türkoğlu, “Alinur Aktaş Reis’i Takmıyor!” dedi; Meclise Önerge Verdi…
Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son günlerde şehrin tüm bulvar, cadde ve sokaklarını, tasarruf genelgesini hiçe sayarak, abartılı PR çalışmaları ile donatmasının, Meclis’e taşıdık.
İlgili haberimiz;

@bursabuyuksehir
Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesine Uymuyor!” İddiası TBMM’de!

Türkoğlu, “Alinur Aktaş
Reis’i Takmıyor!” dedi;
Meclise Önerge Verdi…

-İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ’ın, başta PR çalışmaları yapmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine uymadığını belirterek, T.C. T.C. İçişleri Bakanlığı ‘nın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Başkan Aktaş’ın son günlerde şehrin neredeyse tüm bulvar, cadde ve sokaklarını abartılı PR çalışmaları ile donattığını vurgulayan Türkoğlu, “Bursa’da ve 17 ilçesinde yüzlerce dış mekan, billboard, raket, belediye otobüs durakları, metro istasyonları, binlerce elektrik direkleri, alt ve üst geçitler, raylı sistem asansör duvar giydirmeleri v. b. tüm ilan-reklam platformları milletin adeta gözüne sokarcasına kullanılarak milyonlarca liralık daha ek maliyet çıkarılmıştır. Bunlar için hangi kalemden ne kadarlık harcama yapılmış veya yapılması taahhüt edilmiştir?” diye sordu.
Yerel seçimlere daha 5 ay varken, reklam ve tanıtıma yapılan abartılı harcamaların, kamu kaynaklarının tasarruf talimatlarını içeren Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı olmasının yanı sıra, kamu vicdanını da kanattığına işaret eden Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın akraba kayırmacılığı yaptığını da belirtti ve bu konuda örnekler vererek sorular yöneltti.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konu ile ilgili soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya tarafından Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
6-10-2023

Selçuk TÜRKOĞLU

BURSA MİLLETVEKİLİ

 

Ülkemizin ekonomik darboğaza girdiği tarihten bu yana yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgelerinde; kamu kaynaklarının maksadına uygun, azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek
kullanılmasının, her kamu kurum, kuruluş ve sorumluları için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğu vurgulanmıştır. Söz konusu genelgelerin, kamu idarelerini ve bu idarelere bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları ile il özel idarelerini, belediyeleri ve bunlara bağlı kurulan birlik, müessese ve işletmeleri kapsadığı da belirtilmiştir.
Hal böyleyken;
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin son üç yılda yaptığı reklam, ilan ve PR çalışmalarının astronomik rakamlara ulaştığı vurgulanmaktadır.
İçinde bulunduğumuz bugünlerde de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’ın, şehrin neredeyse tüm bulvar, cadde ve sokaklarını abartılı PR çalışmaları ile donatmasının; yüzlerce outdoor, billboard, raket, belediye otobüs durakları, metro istasyonları, binlerce elektrik direkleri, alt ve üst geçitler, raylı sistem asansör duvar giydirmeleri v. b. şehrin tüm ilan-reklam platformlarını milletin adeta gözüne sokarcasına kullanmasının, milyonlarca lira daha ek bütçe harcamalarını beraberinde getirdiği, bunun da yukarıda sözünü ettiğimiz tasarruf genelgeleriyle çeliştiği haklı olarak sorgulanmaktadır.
Bu bağlamda;

SORU 1- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin basın, yayın, reklam, ilan ve PR harcamaları ile ilgili olarak; 30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 31527 sayılı, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’ne uymadığı, kamu kaynaklarının maksadına matuf, azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek
kullanılmadığının tespitine ilişkin bir denetim çalışmanız mevcut mudur?

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.