
Mustafa AKER- Bayburt Valiliği ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol kapsamında, kente modern bir bilim merkezi kuruluyor
4003-B Bilim Merkezi ve Atölye Destek Programı çerçevesinde hayata geçirilecek olan bu proje ile Bayburt, küçük ölçekli bir bilim merkezine ev sahipliği yapacak.
Bilim Her Yaştan Vatandaşla Buluşacak
Genç Osman Mahallesi’ndeki Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü binasında hizmete girecek olan merkez, sadece öğrencileri değil, her yaştan bireyi bilimle buluşturmayı hedefliyor.
“Deneyerek ve keşfederek öğrenme” felsefesini temel alan merkezde, bilimsel çalışmalar çeşitli sergiler aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine sunulacak. Bu merkezde eğitim alacak öğrencilerin; ulusal ve uluslararası bilim yarışmalarında daha donanımlı, özgüvenli ve başarılı bireyler olarak şehri temsil etmeleri hedefleniyor.