TOLGA TOSUN ve BANDIRMA MAHALLE BULUŞMALARI…

Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

__________TOLGA TOSUN ve BANDIRMA MAHALLE BULUŞMALARI…

Ses kirliliği, görüntü kirliliği..!

Oturduğum Paşakent Mahalle toplantısına katılamamıştım da, eski oturduğum mahalle, Hacıyusuf Mahalle toplantısına katıldım. Öyle ya, seçimlere 6 ay kalmış ve sayın Belediye Başkanımız, mahalle toplantıları yapıyor ve önce kendini anlatıyor, sonra mahallelinin sorunlarını dinliyor ve notlarını alıp, çözüm için, talimatlarını veriyor… 4,5 yıldır yapılmayan bir eylem ve 4,5 yıldır yapılmamış çözüm etkinliği… izlemeden değerlendirme yapmak olmazdı, izledim !

Bir 21 kişi, tenis oynayan insanlar ve yazı görseli olabilir

Mahalle Muhtarımız İsmail SOY a ilk söz verildi ama, 7 dönemdir kadrolu muhtarlık yapan İsmail bey, yorgur olacak, sadece hoş geldiniz deyip, mikrofonu hemen Belediye Başkanı Tolga TOSUN’a veriverdi. Sadece bu hareket bile, mahalle muhtarlıklıklarının artık gereksiz olduğunu, kaldırılması gerektiğini gösteren bir hareketti. Evde bulunamayan sakinlere ait resmi tebligatların adresi olmaktan başka bir işlevi kalmamış ( Tebligatların, çöpe atıldığı şeklinde bir şikayette aldım, bir mahalle sakininden) olan Mahalle Muhtarlıklarının, artık kaldırılma zamanı gelmiş !

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir minik örnek vereyim ; işbu TEBLİGAT KANUNU ve Adresi bakımından. Bir dolandırıcı veya düşmanınız ; size ilamsız  icra takibi yapıp, aslında olmayan bir alacak talep edebilir. Tebligatı size getiren postacınız zilinizi çalar…Evde o an yoksunuzdur. Postacı, kanun gereği tebligatı mahalle Muhtarlığına bırakır. Bıraktığı gün tarihinden itibaren, tebligat borçluya yapılmış sayılır ve süre işler. 7 günlük sürede, tebligata usülüne uygun itiraz yazıp, icra dairesine vermemiş iseniz, dolandırıcının alacak iddiası ve icra takibi kesinleşir. Kesinleşen icra takibinden sonra da, bir de bakmışsınız ki ; bankalar, üzerinize kayıtlı ruhsatlar ve taşınmaz mallarınızın, tapularınızın üzerine icra konulmuş. Satışa çıkarılmış ve hatta bir gün de satılıvermiş ! Yani tebligatlar önemli, yani icra ve mahkeme tebligatları çok önemli. Süresinde itiraz edilmeyen tebligat KESİNLEŞME hükmüne tabi !

Yani Muhtarlıklar ve sayın Muhtarlar artık sadece, adreste bulunamayanların adresi sayılıyor ve Muhtarlığa bırakılan evraklar sahibine bırakılmış özelliğini taşıyor.  Bir yalnız yaşayan yaşlı düşünün. Oturduğu ev de kendisine ait olsun. Hastanede veya çocuklarına gittiği bir gün, evine icra gönderilmiş olsun, tebligatta Muhtara bırakılmış olsun, Muhtar da arayıp gel tebligatını al dememiş olsun…Yandı gülüm keten helva. Avukatlar da, ne paralar kazanıyor böylesine bir bilseniz !

GELELİM MAHALLE BULUŞMALARINA…

Bir 2 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Sayın Tolga TOSUN un, konuşmasının neredeyse tamamında 4,5 yıldır Bandırma da yaptıklarını anlattı. 2019 da ki taahhüdlerinin %85 ini gerçekleştirdiklerini anlattıkça anlattı. Hatta, 6 ay sonraki Yerel Seçimlerde partisi CHP nin B.Ş Balıkesir’i de alacağını, kendisinin de yine 2023/2028 dönemi Başkan seçileceğini ima ederek, gelecek döneme ait tasavvurlarından bile bahs etti ve varsaydı !

Öncelikle, Tolga TOSUN hala konuşmalarında ben Millet İttifakının Başkanıyım diyemedi. CHP li olarak konuştu. CHP li olarak varsayımlarda bulundu. İkaz eden olmadığı için de gayet rahat bu ifadelerini 4,5 yıldır da aynen sürdürüyor tabii ki! Bir İYİ Partili de çıkıp, sen ne diyorsun sayın Başkan diyemiyor !

4,5 yılın muhasebesini Başkan kendince çıkarıyor, bir de ben dersime çalışıp çıkaracam !

Sayın Başkan Hacıyusuf Mahalle sakinlerinden, daha çok ruhsat verilmiş içkili mekanlar ile düğün salonlarının GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDEN şikayet aldı. Vatandaşlar evlerinde oturamadıklarından, müzik seslerinin evlerinin içinde çınladığından şikayet ettiler. Başkan ; bizim zabıtalarımız gidip ceza kesseler bile, arkadan yine müziğin devam ettirildiğini, bunun polisiye konu olduğunu…Belediyenin birşey yapamadığını anlatmış ise de ; bence bu açıklama doğruyu yansıtmadı ve yansıtmıyor. Gürültü ve Çevre Kirliliğinden, ruhsatlı-ruhsatsız veya izinli-izinsiz oluşlarından, HALK SAĞLIĞINDAN öncelikle Belediyeler sorumludur.  Limandaki zehirli tahliyelerden ve pis koku saçan tahliyelerden etkilenen Bandırmalılara da, Belediyenin yapacağı birşey yok cevabı ( Bşk vekili Merve POLAT) verilmişti. O nasıl yanlışsa, gürültü kirliliğinden muzdarip sakinler için verilen cevapta yanlış ve yetersiz idi.

Bir bilet koçanı, teknik çizim ve yazı illüstrasyonu olabilir

Kaldı ki ; T.C. BANDIRMA BELEDİYESİ/ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ Antetli, 03/10/2022 Tarihli ve 13431838-307.04-E. 154931 Sayılı yazıda, Hacıyusuf Mahallesi, Vecihibey Caddesi, No:….adresinde bulunan bir TAVERNA ya ait Canlı Müzik İzin Belgesinin, Belediye Başkanlığı olur u ile iptal edildiği yazılı ve bu Karar a rağmen, canlı müzik ve gürültü kirliliği devam ediyor imiş ! Bu izin iptal belgesindeki sorunu takip etmek, kimin görevi ?  Belediyeler, sakinlerimiz istediği gibi ticaret yapıp para kazansın diye kurulmamıştır. 1. Derecede Belediyelerin ödevi halk sağlığını ve huzurunu, toplu sosyal yaşamı korumaktır. Sayın Belediyemiz de, Hacıyusuf Mahallesinin içinde rastgele verilen içkili yer ruhsatlarını, canlı müzik izin belgelerini gözden geçirmeli ve gereken tedbirleri almalı, aldırmalıdır! SES KİRLİLİĞİ Hacıyusuf Mahallesine de, Bandırma ya da yakışmıyor !

Fotoğraf açıklaması yok.

CİN ÇUKURU PİRAMİTLERİ…

1994 Yılında göreve gelen DYP Belediye Başkanı Durgut ERGİN döneminde, Bandırma Şehir Stadyumu kaldırılmış eski adıyla CİN ÇUKURU haline getirilmişti. Üzerine başta Durgut ERGİN, Halil ÜNLÜ, Sedat PEKEL, Dursun MİRZA, Tolga TOSUN…yani 30 yıldır gelen giden bütün partiler, başkanlar, siyasetler, sinevizyonları güzel birçok CİN ÇUKURU Projeleri çizdirip, milyonları mimarlara harcadılar ama hiç bir proje gerçekleştirilmedi veya gerçekleştirilemedi ve hepsi yalan oldu, yıl 1923 Cin Çukuru haler bir mezbelelik ve halen otopark olarak kullanılıyor. CİN ÇUKURU adı da Bandırma Spor tarafından kelime olarak yaşatılıyor. Mezbelelikte PİRAMİT mi var ?

Evet, Cin çukurunun altı oyulmuş, altına bir yeraltı çarşısı, kapalı otopark düşünülmüştü de, yeraltına doğal aydınlatma olsun diye de işbu PİRAMİTLER konulmuştu.  O harika sinevizyon gösterilerinde kullanılan bu yer altı projesi aynen kaldı ve çürüyor, üstüne ise araçlardan para alacak kişinin kulübesi oturtuldu sadece. Altı meyhahe, üstü şişhane bile diyemeyeceğimiz bir garabet, 30 yıldır karşımızda ve biz seyrediyoruz !

Bir 1 kişi ve sokak görseli olabilir

PİRAMİTLER…GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ; Allah aşkına bir gidip görün ey sahipler ! Sahip Bandırma Belediyesi…Mahalle toplantısı yapacağım diye, bütün Belediye imkanlarını yığıyorsun ya bir yere…Bir kerede aynı ekibini alıp, lütfen CİN ÇUKURUNA gel ve üstten PİRAMİTLERİ okşayın, alta inip yeraltının durumunu görün. Otopark işletmecisi sayesinde tinerciler, şarapçılar piramit sefası çok yapamasalar da, yapabilenlerin atıkları ve pislikleri orada hiç te güzel görünmüyor. Otopark ı Belediye işletiyorsa, ordan para kazanıyorsa bile, o pramitleri ve pisliği görmesi gerekir. Burda da görüntü kirliliği mevcut yani !

Wc Duş Kabin 270x270 | Karmod

Daha önce de TABELA KİRLİLİĞİ nden bahs etmiştim…TABELALAR ın, TÜRKÇE değil ecnebi olması da, bir görüntü kirliliğidir efendim. Sayın Belediye yönetimi ve tüm bürokratlar ve meclis üyeleri ile mensup olduğunuz partiler…Seçimlerde yine oy isteyecekseniz Bandırmalılardan, işbu SES ve GÖRÜNTÜ kirliliklerine son vermekle işe başlayın. ÇİŞİM VAR konusunda sözünü tutmayanları da Yücel YILMAZ bitirsin Tuvaleti… gine yazacam. Yani Bandırma Belediyesi de kendi kendini temizleyen MOB TUVALETLERİ ihtiyaç olan yerlere illa koyacak, yoksa ben sağ oldukça, dün akşam olduğu gibi, Belediye Başkanı nerde olursa, ÇİŞİM VAR! diyen birini illa duyacak !  20/09/2023  NOGAYTÜRK  

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.