TARSUS’TA TİYATRO GÜNLERİ (2)

Yayınlama: 22.08.2022
Düzenleme: 24.11.2022 12:55
A+
A-

Söyleşimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Z.N.=Toplumun tiyatroya olan ilgisini nasıl buluyorsunuz?

A.Ç.=Şu an Tarsus’tayız ve  Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Dr. Haluk Bozdoğan gibi halkına sanat anlamında hizmet veren başkanlar olsa gerçekten Türk tiyatrosu daha farklı olur,siz de görüyorsunuz Tarsus’un en ücra mahallesi’nde de dolu oynuyoruz şehir merkezine de yakın yerlerde de dolu  oynuyoruz bu anlamda böyle belediye başkanlarına ihtiyacımız var.Belediye Başkanları böyle hizmetler sunduğu sürece emin olun Türkiye tiyatro anlamında kalkınır.İnsanların tiyatroya olan sevgisi artar,hayatında ilk defa tiyatroya gelmiş insanlarla karşılaşıyoruz.Bu çok önemli Tarsus halkı böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için mutlu olsun.Tabi 4 yıldır kapalı olan Tarsus Kültür Merkezi için belediye başkanı sayın Dr.Haluk Bozdoğan ile konuştuk en kısa sürede Tarsus Kültür Merkezi tiyatro severlerle buluşacak.

Z.N.=Tarsus’u sıcağının dışında nasıl buldunuz?

A.Ç.=Ben bu kadar uzun süre kalmamıştım Tarsus’ta.Tarsus gerçekten çok büyük bir hazine tarihi eserleri inanılmaz tarihi yerlerini görmeye çalışıyorum. Tarsus halkı da bizi çok sevdi yaklaşık 22 Mahallesi’nde oyun oynadık aslında daha da uzayacaktı ama bizim başka oyunlarımız da var önceden planlanmış o yüzden sınırlandırmak zorunda kaldık. İnşallah bir daha Tarsus’a geliriz Tarsus’u çok sevdik.

Z.N.=Tarsus’un yemeklerini sevdiniz mi?

A.Ç.=Sevmez olur muyuz? Hepimiz kilo aldık, kostümlere sığamıyoruz.

Z.N.=Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

A.Ç.=Tiyatro sahnesini dünyada olan her şeyin yansıması olarak görüyoruz biz ve Tarsus’ta özellikle şunu gördük ve yaşadık oyunumuzu özgürce oynuyoruz yani bir yere oyunumuzu bağlamak istediğimizde şöyle veya böyle bir şeyler olur mu diye cümleler duymuyoruz.Bu anlamda Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Dr. Haluk Bozdoğan bey’e çok teşekkür ederim  ve tabi size de bu söyleşi için çok teşekkür ediyorum.

Ahmet Çevik beye bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.Ve Ahmet Çevik tiyatrosu 6-16 Eylül tarihleri arasında tekrar Tarsus’ta olacak.Bu oyunu izlemeyen varsa mutlaka izlemelerini tavsiye ediyorum.Cumhuriyet ve Atatürk’le kalın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.