SOĞANLI KABARTMA HALILARINA YOĞUN İLGİ…

SOĞANLI KABARTMA HALILARINA YOĞUN İLGİ…
Yayınlama: 15.12.2022
A+
A-

 

Mustafa AKER- Aydıntepe ilçesinde üretilen “Soğanlı Kabartma Halıları gerek ilçe halkının gerekse  dışardan Aydıntepe İlçesine ziyaret yapan misafirlerin  yoğun ilgisi ve beğensi sürüyor

Aydıntepe İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan halı dokuma kursları aralıksız devam ederken bir taraftan yöre halkına sosyalleşme imkânı sağlıyor diğer taraftan üretilen el dokuması kabartma halılar Bayburt turizmine katkı sunuyor.

Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bilgin ve Şube Müdürü Aydın Doğan’la birlikte İlçe Halk Eğitimi Merkezini ziyaret ederek el dokuması halıları yakından inceledi.

Güney ziyarette yaptığı açıklamada, “Kursları ziyaret ederek el emeği göz nuru halıları inceleme fırsatımız oldu. Buradaki eserlerin hepsi bizim için çok kıymetli.

Özellikle Bayburt’u simgeleyen ve Bayburt’u ön plana çıkaran kültürümüzün parçası olan her çalışma ayrı bir önem taşıyor. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Aydıntepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Hüseyin Şentürk ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.