Saltanatlık dönemi bitti artık Nuri Köksal dönemi başladı

Saltanatlık dönemi bitti artık Nuri Köksal dönemi başladı
Yayınlama: 02.04.2024
A+
A-

Akşehir İlçe Belediye Başkanlığında toplam 238 sandıktan 232’u açıldı. Açılan sandık oranı % 97,48. Kullanılan 54 bin 242 oydan 51 bin 593’u geçerli sayıldı. Yapılan oy sayımına göre adayların aldıkları oy sayıları ve yüzdeleri şöyle:

 

CHP’nin Adayı Dr. Ahmet Nuri Köksal

 

22,097 oy, %42,53

 

AK Parti’nin Adayı Yusuf Kahraman

 

16,458 oy, %31,68

 

İYİ Parti’nin Adayı İsmail Afşar

 

9.416 oy, %18,12

 

YRP’nin Adayı Caner Özdemir

 

2,651 oy, %5,10

 

 

Akşehir’deki sandık görevlilerinin Büyükşehir Başkanlığı seçiminden sonra YSK’nın açıkladığı talimatının dışında hareket ederek muhtarlık seçimlerinin oy tasnifine geçmeleri sonuçların açıklanmasını geciktirince gazetecilerin ve partilerin tepkisine neden oldu.

 

Akşehir’deki ilk sonuçlara göre (resmi olmayan) Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Nuri Köksal 20 yıl önce teslim ettiği Akşehir Belediye Başkanlığını 20 yıl sonra yeniden kazandı. Akşehir’in de ülke genelindeki kırmızı renge dönüştü.

 

Islak imzalı sonuçlar elimizde geçtikçe adayların aldıkları oy sayısını ve oranlarını güncelleyerek vermeye devam edeceğiz.

 

Bu arada CHP İlçe Teşkilatı dün Cumhuriyet Meydanına kürsü kurarak 20 yıl sonra gelen bu zaferi büyük bir coşku ile kutladı.

 

Akşehir’deki sandık görevlilerinin Büyükşehir Başkanlığı seçiminden sonra YSK’nın açıkladığı talimatımın dışında hareket ederek muhtarlık seçimlerinin oy tasnifine geçmeleri sonuçların açıklanmasını geciktirince gazetecilerin ve partilerin tepkisine neden oldu.

 

Akşehir’deki ilk sonuçlara göre (resmi olmayan) Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Nuri Köksal 20 yıl önce teslim ettiği Akşehir Belediye Başkanlığını 20 yıl sonra yeniden kazanmış görünüyor. AKşehir’de ülke genelindeki kırmızı renge bürünecek gibi duruyor.

 

Islak imzalı sonuçlar elimizde geçtikçe adayların aldıkları oy sayısını ve oranlarını güncelleyerek vermeye devam edeceğiz.

 

Bu arada CHP ilçe Teşkilatı Cumhuriyet Meydanına kürsü kurarak 20 yıl sonra gelen bu zaferi şimdiden kutlamaya başladı.

Fahrettin Ataş

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.