SAKARYA’NIN YENİ İL BAŞKANI FATİH AKGÜN

SAKARYA’NIN YENİ İL BAŞKANI FATİH AKGÜN
Yayınlama: 08.01.2023
Düzenleme: 08.01.2023 22:34
A+
A-

SAKARYA'NIN YENİ İL BAŞKANI FATİH AKGÜN

Mustafa AKER- İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi

2023 seçimlerinde Milletvekili aday adayı olacak Selçuk Kılıçaslan, İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

Katımın Yoğun Olduğu Görülen İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı 3.Olağan Kongresinde Seçimlere Tek Aday Olarak Girildi

Kongre Saygı Duruşu İstiklal Marşı’nın seslendirilmesinden sonra Divan Başkanlığı Seçimi Yapıldı ve Divan Başkanlığı görevine İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan seçildi.

Listeye Yedeklerden Gelecek Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcılığından istifa ederek İyi Parti Saflarına katılan Sevilay Gönen’nin girmesi dikkat çekti.

Kongreye Sakarya Milletvekili ve İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İYİ Parti Sakarya İl Başkan Adayı Fatih Akgün, İYİ Parti İlçe Başkanları, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Bolu İl Başkanı, Ahmet Örnekbaş, Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Sevindik, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı, Hidayet Kaya, Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Adalet, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, BTP İl Başkanı Mehmet Sağlam, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin, Milli Yol Partisi İl Başkanı Soner Ekşi, STK temsilcileri, Oda Başkanları katıldı.

Ben bu salonu görünce çok duygulandım diyerek sözlerine başlayan İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan;”Bırakın bize salon vermeyi, yurt gezilerinde çay bile vermediler. Sayın başkanımızın konuşma yapacağı salon bulduk 4 saat sonra iptal ettiler. Salonun elektriğini kestiler çöp arabalarıyla yolunu kestiler. Çöp arabalarının üstünde konuştuk.

Parti kuramazsınız, seçilemezsiniz dediler hepsini yaptık. Şimdide iktidara geliyoruz, seni başbakan yapacağız sayın başkanım bizim sözümüz olsun.

Türkiye’nin bir anne sevgisine ihtiyacı vardır. Kimse yarınlar ne olacak diye düşünmesin sizi çok güzel bir gelecek bekliyor. Tenceremiz kaynayacak, faturaları düşünmeyeceksiniz.

Çocuklar boş çantayla okula gitmeyecek.14 Mayıs’tan sonra millet ittifakı bunları alaşağı edecek”Dedi

Kongrede İl Başkanlığına Seçilen Fatih Akgün İse Yaptığı Konuşmasında;”Aslında bugün için konuşmama böyle başlamayacaktım
.Ancak bugün sizleri burada böyle görünce anladım ki benim ismimin hiçbir kıymeti yok. Siz olmazsanız hiçbir şeyin anlamı yok.

Birileri iyi dinlesin bu salonu gördükten sonra Sakarya’da uyku olmayacak. Görünen o ki biz çalışmaktan onlarında korkudan gözlerine uyku girmeyecek. Herkesi selamlıyorum. Herkes yanındakinin gözüne baksın.

Ben buradakilerin gözünde cesaret, samimiyet, sevgi, merhamet, umut ve inanç görüyorum. Buradaki herkes hiç bir çıkar gözetmeden çoluğun çocuğunuzun vaktinden ayırıp bu harekete can verdi.

Bizi başkanlarından ayıran en önemli şey budur. Geçmişi hatırlayalım. Her şey bir inançla başladı. Sımsıkı tutundum hayallerinize. Hep güçlükler çıkarttılar, durmadık. Korkutmak istediler korkmadık.

İftiralar attılar yılmadık. Hepimiz aynı şeye inandık. Bu ülkenin geleceği, demokrasisi için tüm değerlerimiz için buradayız.

Başarmaktan başka şansı olmayan insanlarız. Sakarya’da da mutlaka kazanacağız. Biz sadece il başkanlığına değil tarihin en önemli seçimine bir milletin kaderinin değişmesine, hiç evladın yatağa aç girmediği bir ülkeye talibiz.

Unutulmamalıdır ki iktidar olmak son değil başlangıç olacak. Her şey oradan sonra başlayacak. Demokrasi, eğitim, sağlık ve adalette eşitlik sağlayacağız.

Türk milleti Türk kimliğini yeniden kıymetli ve itibar sahibi yapacağız. Bu milletin kaderi fakirlik değildir. Bu milleti fakir bırakmak ancak bir tercihtir.

Genel başkanımız aynı bu yolda kararlı adımlarla yürüyor. Çok büyük paralarımız, koca koca belediyelerimiz, devasa maddi imkânımız, basın gücümüz yok ama.

Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Başaracağız, hep birlikte başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

Seçimin sonuçlanmasının ardından İYİ Parti İl Başkanı Fatih Akgün oldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.