SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
Yayınlama: 14.06.2023
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu  parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları ifade etti;

Artık Somut ve Kalıcı Adımlar Atılmalıdır

Değerli basın mensupları, muhterem arkadaşlar; sizleri ve ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

Bugün 14 Haziran Çarşamba. Basın toplantımızda sizlerle bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz.

Malum seçimler artık geride kaldı, şimdi önümüzde çözüm bekleyen birçok konu başlığı var.

Asgari ücret görüşmeleri, seçimlerin ardından peş peşe gelen zamlar, insanımızın canını her geçen gün daha çok yakan kiralar, bir türlü önlenemeyen kurdaki yükseliş…

Buna benzer onlarca başlık ve her biri acil çözüm bekleyen problemler.

Bu nedenle, artık bir an evvel gerçek gündemlere odaklanılmalı, koskoca bir yangına bir bardak su dökmekten ibaret kalan göstermelik tedbirler yerine, somut ve kalıcı adımlar atılmalıdır.

Milyonlarca İnsanımızın Cebinden 100 Doları Kimler Aldı?

Muhterem arkadaşlar; milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bu hafta tekrar başladı. Bu nedenle, bazı rakamları tekrar hatırlatmak isterim:

Şu an net asgari ücret; 8 bin 500 lira

Türk-İş’in yıllardır düzenli olarak açıkladığı ve son olarak Mayıs ayı için paylaştıkları verilerde;

Açlık Sınırı: 10 bin 360 liraya, Yoksulluk Sınırı: 33 bin 750 liraya,

Bekar Bir Çalışanın Aylık Yaşama Maliyeti ise; 13 bin 440 liraya yükselmiş durumda.

Peki, TÜİK’in son açıkladığı aylık enflasyon kaçtı? %0,04! Şimdi asgari ücrette yeni rakam neye göre, kime göre belirlenmeli veya belirlenecek?

Genelde asgari ücret belirlenirken enflasyon dikkate alınır. Şimdi iş tersine dönmüş gibi; hükümetin açıklamak istediği asgari ücret kaç olacaksa, sanki TÜİK ona göre enflasyon rakamı açıklıyor.

2023’ün başında “tarihi rakam” olarak duyurulan ve 455 Dolara tekabül eden asgari ücret, şimdilerde 360 Dolar seviyelerine kadar indi.

Milyonlarca insanımızın cebinden bu 100 Doları kimler aldı, sorumluları kimlerdir?

Büyük Bir Müjde mi, Büyük Bir Başarısızlık mı?

Bugünkü kurla, sadece yeniden yıl başındaki 455 Dolar seviyelerini bulabilmek için net asgari ücretin 11 bin lira civarında olması gerekir.

6 ay önceki rakamı, 6 ay sonra yeniden vadetmek; büyük bir müjde midir, büyük bir başarısızlık mı?

Seçimlerin hemen ardından sadece 2 haftada Türk Liramız, Dolar karşısında yaklaşık %20 (%17,44) değer kaybetti.

1 kuruş, 5 kuruş, 25 kuruş artık piyasada yok, darphane de basmıyor zaten. Zira artık madeni 50 kuruş ve 1 liraların, kağıt 5 ve 10 liraların alım gücü karşılıkları kalmadı.

Seçim öncesi ertelenen 500 liralık banknotların önümüzdeki günlerde basılacağı konuşuluyor. Bu şartlarda değil 500, 1000’lik banknotlar dahi bir ihtiyaç haline gelir.

Bir kilo kıyma bugün 400-500 lira oldu, 3-4 yıl öncesine kadar bir küçükbaş kurbana verilen parayla, bugün sadece 2 kilo et alınabiliyor.

Ama TÜİK’e göre enflasyon yok denecek kadar az, iktidara göre ise 2000 liralık emekli ikramiyesi hâlâ büyük bir lütuf, asgari ücret 11-12 bin lira olursa da “tarihi bir rekor” ilan edecekler!

Ücretleri Yukarıda Birbirine Yakınlaştırmak Gerek, Aşağılarda Değil

Muhterem arkadaşlar; bir 5 yıl daha “aynı tas, aynı hamam” gitmez, gidemez! Ücretleri yukarıda birbirine yakınlaştırmak gerek, aşağılarda değil.

İşçi ve memur maaşlarını asgari ücretin ve açlık sınırının biraz üzerinde, asgari ücreti de sürekli olarak açlık sınırında, hatta altında tutmak insanımızın derdine derman olmaz!

Her zaman söylediğimiz gibi, 5-10 yıllık bir hedef koyup, asgari ücreti kademe kademe açlık sınırından yoksulluk sınırına çıkarmak gerekir.

Ayrıca alım gücünü arttıracak tedbirler alınmadığı takdirde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belirlenecek her yeni ücret, 6 ay bile gitmeyecek; 2-3 ay içerisinde eriyecektir.

Büyükşehirlerde ortalama bir evin kirası 10-20 bin lira arasında, diğer şehirlerimizde ise 5-10 bin lira arasında değişiyor. Hâl böyleyken, bugün asgari ücrette 10-12 bin liralar, işçi ve memur maaşlarında da 20-25 bin liralar konuşuluyorsa; bir şeyler epey ters gidiyor demektir.

Yüz binlerce aile için artık ev almak değil kirayı ödeyebilmek hayal olmuşsa, çocuğunu özel okula göndermek değil kırtasiye ve kantin giderlerini karşılayabilmek zorlaşmışsa; burada durup, etraflıca düşünmek gerekir.

Adalet, Sadece Mahkemelerde Aranacak ve Konuşulacak Bir Kavram Değildir

Muhterem arkadaşlar, ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımız; adalet, taşın gediğine konulmasıdır. Konuşulan bu rakamlar ise, hiç ama hiç adil değildir!

Nimet ve külfet dengesi bir toplumda huzur, güven ve barış ortamının tesis edilmesinin ilk şartlarındandır.

Saadet Partisi olarak, her bir insanımızın emeğinin ve alın terinin karşılığının eksiksiz verilmesine, külfeti çeken milyonların nimetlerden de istifade edebilmesine her zaman vurgu yapıyoruz.

Adil devlet, adil paylaşım ve insanca yaşam bizim şiarımızdır. Devlet adil olmalı, paylaşımda adalet tesis edilmeli ki, 85 milyon vatandaşımızın her biri insanca yaşam standartlarına kavuşabilsin.

Zira adalet, sadece mahkemelerde aranacak ve konuşulacak bir kavram değildir. İş hayatında, eğitimde, sağlıkta, kalkınmada ve hayatın her alanında adalet mutlaka sağlanmalıdır.

Bunun için biz diyoruz ki, önce adalet, herkese adalet ve her daim adalet! Ücretler belirlenirken; bu kez adil paylaşım tesis edilecek mi, yoksa bugüne kadar olduğu gibi yine edilmeyecek mi, bunu yakından takip edecek, insanımızın hakkını her zaman ve her zeminde koruyacağız.

İsveç Yüksek Mahkemesinin Aldığı Karara Tepki

Değerli arkadaşlar; bugünkü basın toplantımızda bir konuya daha temas etmek istiyorum. Dün İsveç’te alınan bir karar bizi derinden yaraladı. Bu Avrupalılarda ahlaki ve manevi değer kavramı yok desek, zannederim haksızlık yapmış olmayız. Daha önce birileri Kur’ân-ı Kerîm’i yakmaya teşebbüs etmişti, İsveç polisi de buna engel oldu; bir inanca hakaret edildiğinden dolayı değil, toplumda kargaşa çıkar diye buna karşı bir tedbir aldılar. Kur’ân-ı Kerîm yakılmasını yasakladı ama Yüksek Mahkeme dün bu kararı iptal etti! Hakikaten aklıma gelenlerin hepsini burada söylesem, biraz fazla gelir belki. Ama bunlarda insanlık yok, insaf yok! Adalet mefhumu hiç yok!

Şimdi İsveç’in NATO’ya dahil edilip edilmemesi gündemde. Sözde birtakım adımlar attıkları için ülkemiz yumuşak bir temayül içine girdi gibi görünüyor. Aldıkları bu son karar değişmeden İsveç’in, NATO kapsamında bir görev almasına biz izin vermemeliyiz, kesinlikle buna rıza göstermemeliyiz. Kimse bundan bahsetmiyor, özellikle iktidar yanlısı medyaya bir bakın; böyle bir haber yok, sanki böyle bir şey olmamış gibi! Biz buna rıza gösteremeyiz. Biz bütün dünyada sadece kendi inancımıza değil, tüm inançlara ve özellikle semavi dinlere karşı saygısızlık yapılmasına rıza göstermeyiz! Osmanlı’da gayrimüslimler asırlarca yaşadılar, ne inançlarına, ne kiliselerine ne de ibadetlerine kimse engel olmadı.

D-8’in 26. Kuruluş Yıl Dönümü

Değerli arkadaşlar; yarın 15 Haziran, D-8’in 26. kuruluş yıl dönümüdür.

Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın önderliğinde, 15 Haziran 1997 tarihinde Bangladeş, Mısır, İran, Malezya, Nijerya, Pakistan, Endonezya ve Türkiye’nin devlet/hükümet başkanları İstanbul’da bu tarihi anlaşmaya imza atmışlardı.

Tüm zorluklara rağmen; Erbakan Hocamızın gayretli çalışmaları, bu birlikteliği mümkün kılmıştır.

Çünkü bu imkan meselesi değil, iman ve inanç meselesidir. Önce inanacaksınız, sonra inancınız uğruna kararlı bir şekilde mücadele edeceksiniz.

Ne yazık ki bugün, hem ülkemiz, hem İslam alemi hem de yeryüzünün tamamı bu vizyon ve kararlılıktan yoksundur ve bunun acısını çekmektedir.

“Yeni bir Dünya” ideali herkes tarafından sözde dile getirilmekte; ancak bunun için somut adımlar atılmamaktadır. İşte D-8, bu arayışa bundan tam 26 yıl önce verilmiş samimi bir cevaptır.

Aradan geçen 26 yıl, D-8 ufkuna olan ihtiyacı azaltmamış, bilakis daha da arttırmıştır.

 

D-8 Hamlesi, Sadece Bir Başlangıç Adımı Olarak Atılmıştır

Zira aradan geçen çeyrek asırda; bölgemizde ve yeryüzü üzerinde akan kan ve gözyaşı hiç dinmemiş aksine her geçen gün daha da artmaktadır. Çatışmalar, zulüm ve haksızlıklar son bulmamış, bilakis gittikçe derinleşmektedir.

Ülkemizin şahsiyetli bir dış politika sergilemesine olan ihtiyaç, coğrafyamızın huzur, yeryüzünün de barış arayışı hâlen devam etmektedir.

D-8 organizasyonu, sahip olduğu nüfusu, doğal kaynakları, potansiyel ticaret hacmi, siyasi, askeri ve diğer tüm alanlarda iş birliği imkanlarıyla büyük bir güç imkanıdır.

Aynı zamanda unutulmamalıdır ki, D-8 hamlesi, sadece bir başlangıç adımı olarak atılmıştır. Eğer kuruluşundaki heyecan ve kararlılık devam ettirilmiş olsaydı bizler bugün D-60, D-160 ve ardından kurulacak “Yeni bir Dünya”yı konuşuyor, hatta görüyor olacaktık.

Ancak ihmal edilişine rağmen; D-8’ler, sahip olduğu ekonomik ve stratejik potansiyelle bugünkü mevcut kötü gidişata son verebilecek en önemli oluşumlardan birisidir.

Zira D-8, İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan sonra, İslam dünyasının somut olarak ortaya koyduğu tek küresel organizasyondur.

Asla Karamsar Değiliz, Umudumuzu Hiç Kaybetmedik

Muhterem arkadaşlar; bizler yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen asla karamsar değiliz.  Biz hiç umudumuzu kaybetmedik ve hiçbir zaman da kaybetmeyeceğiz!

Erbakan Hocamız, hangi inanç ve kararlılıkla D-8’lerin kuruluşuna öncülük ettiyse; bizler de aynı inanç ve kararlılıkla umudumuzu her daim zinde tutuyoruz. İnanıyoruz ki; “Yeni bir Dünya” muhakkak ve inşallah en kısa zamanda kurulacaktır!

Bu duygu ve düşüncelerle; D-8’in 26. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; bu oluşumun hayata geçmesinde en büyük emek ve pay sahibi olan merhum Necmettin Erbakan Hocamız başta olmak üzere, D-8’in kuruluşunda emeği geçenlerden hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum.

Sözlerimin sonunda D-8’in temel ilkelerini de bir kez daha vurgulamak ve hatırlatmak isterim:

-Savaş değil, barış! Çatışma değil, diyalog! Çifte standart değil, adalet! Üstünlük değil, eşitlik! Sömürü değil, âdil paylaşım! Baskı ve tahakküm değil, insan hakları!

Basın toplantımıza katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri ve ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyor, hayırlı günler diliyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.