RIFAT HOCA’NIN HAYATI KİTAP OLDU

RIFAT HOCA’NIN HAYATI KİTAP OLDU
Yayınlama: 23.06.2023
A+
A-

Mustafa AKER- Gazeteci yazar Rıfat Yörük tarafından kaleme alınan kitabın tanıtımı Bayburt Konaklama Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kitabın yazarı ve editörüne teşekkür ederek, Rıfat Yıldız’ı lise yıllarından itibaren tanıdığını ifade etti. Pekmezci, “Rıfat Yıldız ağabeyimiz aktif, heyecanlı, memleketi için bir şeyler yapmak için çırpınan bir yürektir. Bu yüreğin ortaya koyduğu tabloları da çok gördük. Son olarak BAYPROJE’de, STK Platformu’nda bunu gördük” dedi.

Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise, yazar Rıfat Yörük’e ve editör Mehtap Yörük’e en kalbi teşekkürlerini ileterek, kitabın neden hazırlanmasını önemsediğine değinerek sözlerine şöyle devam etti;”Çünkü ailem, siz dostlarım ve Türk toplumu tarafından nasıl yaşadığımın ve neler yaptığımın yazılı/kalıcı olarak bilinmesini istedim. Çünkü, bir akademisyen olarak, yazılı kültüre katkıda bulunmak istedim. Çünkü, kendimle hesaplaşmak ve topluma olan vefa borcumu ödemek istedim. Hayatımda, “Problemler aşılması için vardır!” Sözü hayat felsefem oldu. İzin verirseniz, bu hayat felsefem doğrultusunda, akademik hayatta öğrencilerimizle, problemlere nasıl baktığımızı söylemek istiyorum: İlk adımda: Doğru düşünmeyi, yani konuyla ilgili soyut temel kavramları öğrenerek işe başlamaya çalışıyoruz. Düşünce konusuyla ilgili yeterli gözlem yapmaya çalışıyoruz.

Gözlem sonuçlarını çok boyutlu analiz etmeye çalışıyoruz ve son adımda elde edilen analiz sonuçlarını yürekli bir şekilde uygulayarak değerlendirmeye çalışıyoruz! Bu minvalde Kapadokya Üniversitesi’nde ve Bayburt’taki sivil toplum faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz.”Dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.