PKK’nın Avrupa Kasası Konya’nın Ereğli İlçesinde Yakalandı

PKK’nın Avrupa Kasası Konya’nın Ereğli İlçesinde Yakalandı
Yayınlama: 20.07.2023
Düzenleme: 20.07.2023 12:21
A+
A-

Terör örgütü PKK’nın kurucu üyesi ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, kendisinden sonra örgüte hükmedecek kişi olarak tanımladığı Fuat kod adlı Ali Haydar K.’nın kardeşi Güllüşan K., Ereğli’de yakalandı. Güllüşan K.’nın evinde yapılan aramada PKK terör örgütünün 30 yıllık arşivi çıktı.

PKK terör örgütü adına yurtdışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmakla görevli olan ve emniyetin uzun süredir peşinde olduğu Güllüşan K.’nın Ereğli’de ikamet ettiği bilgisine ulaşan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güllüşan K.’yı, ikametine düzenledikleri operasyonla yakaladı.

YAKALANAN ÖRGÜT ÜYESİNİN EVİNDEN PKK’NIN 1990’LI YILLARDAN GÜNÜMÜZE KADAR OLAN ÖRGÜT ARŞİVİ ÇIKTI

Örgüt üyesinin evinde yapılan aramalarda çok önemli dokümanlara ulaşıldı. Aramalarda: 1990’lı yıllardan günümüze kadar olan örgüt içerisindeki eğitimler, kullanılan güzergâhlar, örgütçülerin ağzından yazılmış metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ve örgütün arşivi niteliğinde on binlerce dokuman bulundu.

YURT DIŞINDA TOPLANAN YARDIMLARI PKK ÜYELERİNİN AİLELERİNE DAĞITIYORMUŞ!

Ayrıca gözaltına alının Güllüşan K.’nin yurt dışında bulunan PKK terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları örgütte olan şahısların ailelerine yardım olarak dağıttığı tespit edildi.

İKİ KARDEŞİ DE PKK YÖNETİMİNDE

Güllüşan K.’nin iki kardeşi de PKK yönetimindeydi. Bir kardeşi PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar K., diğer kardeşi ise PKK Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile Bolu cezaevinde yatan Hayati Deniz K.

TEM Şube ekiplerince gözaltına alınan Güllüşan K.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.