MİLLET İTTİFAKI FİNALİ ANKARA’DA YAPTI

MİLLET İTTİFAKI FİNALİ ANKARA’DA YAPTI
Yayınlama: 12.05.2023
Düzenleme: 12.05.2023 22:50
A+
A-

Mustafa AKER-14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Millet İttifakı, Ankara’da büyük bir miting düzenledi.

Mitingte konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi 5’li çetelerden kurtaracağım. Cumhurbaşkanı olmamam için her oyunu denediler, her iftirayı attılar. Onlar saraya güveniyor, Bay Kemal halka güveniyor” dedi.
Mitinge Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

TEKNO MİZİKLİ MİTİNG

Miting alanı öğle saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Güvenlik önlemleri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken alanın etrafındaki binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Alanda yeni nesil miting anonsları eşliğinde tekno-müzik çalındı, İzmir Marşı okundu. Türk bayrakları ile süslenen alanda Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderlerin birlikte poz verdiği posterler asıldı, ‘Haydi kazanalım’, ‘Geliyor gelmekte olan’ sloganlı pankartlar yer aldı.Mansur Yavaş, mitingde yapılan şovu sosyal medya hesabından “Başkent, çiçek gibisin. Başkent. Hazırız” notu ile paylaştı.

 

GERÇEK SOSYAL DEVLETİ, ÖNCE HERKES BÜTÜN MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNDE GÖRDÜ”

Mansur Yavaş, mitingte şunları söyledi:

Sevgili Ankaralılar 2019 yılında, bugün yaşadıklarımızın hemen hepsini yaşadık. Anketlerde geri kaldıklarını görünce her türlü tezgâhı, iftirayı attılar, hatırlıyorsunuz. Yardımları kesecekler, işçileri atacaklar, PKK’lılara sayaç okuyacak diye iftira attılar öyle mi? Ankara halkı buna inanmadı; kulak vermedi Ankara halkı bunlara. Ve dolayısıyla Ankara’da artık fitne siyaseti, ayrıştırıcı siyaset ortadan kalktı.

İnsanlar, 25 yıl aynı yönetimi görünce, onların ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı siyaseti nedeni ile bir başkasına kulak vermedi. Denemedi bir başka yönetimi, ama 25 yıl sonra bir deneme yaptı ve Ankara halkı belediyeciliğin ne olduğunu gördü. Artık ihaleler açık, ihaleler şeffaf yapılıyor. İsraf yapılmıyor. Çöp projelere Ankara halkının alın teri ile kazanıp bize ödediği paralar çöp projelere yatırılmıyor artık. Nereye ihtiyaç varsa oraya gidiyor. Dolayısıyla Ankara’da artık hem üretim var, sosyal yardımları kesecek dediler, hepiniz gördünüz; sosyal destek belediyeciliğinin, sosyal yardım belediyeciliği olmadığını anladı herkes.

Gerçek sosyal devleti, önce belediyelerinde gördü herkes. Bütün Millet İttifakı belediyelerinde gördü. Artık, herkese destek veriliyor ama bir elin verdiğini diğer el görmüyor. Basit bir anlatım ile eskiden koli koli paket dağıtılırken şimdi kartlarına para yatırılıyor, gidip en ücra bakkaldan manavdan insanlar gerçek ihtiyaçlarını alıyor. 60 bin öğrenci şu anda evden okula, okuldan eve ücretsiz geliyor. 16 bin öğrencinin servis ücretini ödüyoruz. 15 bin öğrenciye günde 15 lira kantin parası veriyoruz ki, o küçücük çocuklar arkadaşları alışveriş yaparken mahzun kalmasınlar diye. Destek alan ailelerin tümü çocuklarının tüm sınav paralarını ödüyoruz ki bir an evvel, okusunlar onlar da yardım alır halde kalmasınlar diye.

BİZDEN TERÖRİST OLMAZ”

Meral Akşener, mitingte yaptığı konuşma öncesinde, Şırnak’ta roket saldırısı sonucu gazi olan Hüseyin Özlük’e söz verdi. Özlük, şöyle konuştu:

Ben, bir Güney Doğu gazisiyim. Yanımda da birçok arkadaşım şehit oldu. Şehit, başkalarının çocukları babasız kalmasın diye kendi öz evlatlarını yetim bırakan kahramanlardır. İşte bu kahramanlarımız, sadece Millet İttifakı’na destek verdiğimiz için terörist yaftasıyla yaftalandık. Fakat onlar aynaya dönüp baktıklarında şunları görecekler; Oslo’da teröristlerle masaya oturup 10 tane maddeyi imzaladıklarını.

Sonra ne görecekler biliyor musunuz? Çadır mahkemelerinde teröristlerin ‘Ben Türk bayrağının altında yargılanmam’ diyen teröristleri görecekler. Şanlı bayrağımızın o mahkemelerden indirildiğini görecekler. İmralı’da 3 artı 1 ev tahsis edileni görecekler. En son aynaya baktıklarında, Gaffar Okkan’ı, Gonca Kuriş’i görecekler. Ama bizi terörist yaftasıyla yaftalayanlar şunu bilsinler ki bizden terörist olmaz. Bizden Ankara olur, İstanbul olur, Hakkari olur, kısacası Türkiye olur.”

 

BU ÜLKEDE NEFES ALIP VERDİKÇE YABANCI İSTİLACILAR BU ÜLKEYE GELEMEYECEK”

Davutoğlu Ankaralılara şöyle seslendi:

Hacı Bayram Veli Anadolu hikmetini, Gazi Meclisi’nin, istiklal ve milli irade bilincini, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet mirasını bünyesinde barındıran yiğit Ankaralı hemşehrilerim, yiğit seymenler, ekranları başında bizleri izleyen değerli vatandaşlarım hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Demokrasi şölenine iki gün kaldı. Bu son mitingimizde altı genel başkan olarak size bir mesaj veriyoruz. Başta 13. Cumhurbaşkanı adayımız demiyoruz. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepimiz toplumsal barış mesajı veriyoruz.

Ülkemiz bir karakış yaşadı. Bu iktidar ülkeyi; yasaklara, yoksulluğa, yolsuzluğa boğdu. Biz o kara kıştan bu ülkeyi çıkarıp yeni baharlara taşıyacağız. Ülkeye, millete söyleyecek sözü olmayan iktidar 1,5 yıldır farklı geleneklerden gelip milletimizden bir umut olan bizlere saldırıyor. Söyleyecek sözleri kalmadı. Birkaç maddede onlara cevap vermek zorundayız ta ki kara propagandaları sussun. Diyorlar ki, Erdoğan Bahçeli, Binali Yıldırım, Önder Aksakal yabancı istilacılara 14 Mayıs’ta ülkeyi teslim etmeyeceklermiş.

Biri daha da ileri gitti küffara teslim etmeyecekmiş. Bre gafiller… Size Ankara’dan sesleniyorum, bütün mazlum milletlerin antiemperyalist, sömürge karşıtı mücadelesine ışık tutan Gazi Mustafa Kemal’in Ankara’sından sesleniyorum. Biz bu ülkede nefes alıp verdikçe yabancı istilacılar bu ülkeye gelemeyecek ama yabancı bankalarda hesap tutan devlet adamları… Ama başka bir devlet başkanından ‘aptal olma’ diyen cumhurbaşkanları da bir daha iktidara gelemeyecek.

Liderlerden sonra Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Alanda Son Konuşmayı Yaptı

Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada;

SİZDEN KORKAN NAMERTTİR”

‘başörtüsü özgürlüğü yasal çerçeveye kavuşsun’ dediğinde Erdoğan sulandırmaya çalıştı ve çıkmadı. Ama bugün tekrar konuştuk kendisiyle inşallah başörtüsü ve kadınların kıyafet özgürlüğü başta olmak üzere bütün özgürlükler korunacak. Yasaklar kalkacak.

Son olarak, bunlar yetmeyince Bahçeli bize mermi gösterdi… İşte buradayız. Bağrımız açık buradayız. Türkiye’nin birliğini savunduğunu iddia eden ama Hakkari’ye adım atmamış olan Bahçeli.

Şırnak’a gitmemiş olan Bahçeli. Diyarbakır’a gitmemiş olan Bahçeli. Sizden korkan namerttir. Sizin merminiz karşısında susacak olursak bu Cumhuriyet’i kuran iradeye de Gazi Meclis’e de ihanet ederiz. Susmayacağız, durmayacağız.

Sizin otoriter yolsuzluk düzeninizle mücadele devam edeceğiz. Biliniz ki müsterih olunuz değerli halkımız. Bu ülke, bu memleket, bu millet sahipsiz değil. Demokrasimiz asla sahipsiz değil.”

OTORİTER BİR YÖNETİMİ DEMOKRATİK YOLLARLA DEĞİŞTİRECEKLER”

Kemal Kılıçdaroğlu, yurttaşlara sağanak altında seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Hazır mısınız? Değişime hazır mısınız? Birlikte değişime hazır mısınız? Bu ülkeye demokrasiyi getirmeye hazır mısınız? Bu ülkeye barışı getirmeye hazır mısınız? Bu ülkede huzur içinde birlikte yaşamayı getirmeye hazır mısınız? Söz veriyorum, ben de hazırım. Bu ülke için çalışacağım, bu ülkenin insanı için.

Demokrasiyi getireceğiz. Güzel ülkemizi, gerçekten ve gerçekten de bütün dünyaya, demokrasiyi demokratik yollarla getiren bir ülke olarak tanıtacağız. Çünkü bu ülkenin gençleri ve kadınları, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirecekler. Gençleri ve kadınları yürekten kutluyorum.

BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ, MUSTAFA KEMAL’İN TÜRKİYE’Sİ YAPACAĞIZ”

Yağmurumuz yağıyor. Güzel bir yağmur. Şöyle ifade edeyim; Mustafa Kemal’in başkentindeyiz. Şimdi bütün Türkiye’yi, Mustafa Kemal’in Türkiye’si yapacağız. Huzuru ve barışı sağlayacağız. Sandığa gidecek miyiz? Bayram havası içinde gidecek miyiz? Bir yakınımızı, akrabamızı alıp, ‘Beraber sandığa gidip Türkiye’nin kaderini değiştirelim’ diyecek miyiz? Söz mü?

SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ BULACAĞIM VE ONLARIN KULAKLARINDAN YAKALAYIP ADALETE TESLİM EDECEĞİM”

Bir şeye daha söz vereyim ben size. Sinan Ateş’in katillerini bulacağım ve onların kulaklarından yakalayıp adalete teslim edeceğim. Benim saraylarda oturmak gibi bir alışkanlığım yok. Saray maray bize vız gelir. Size söz veriyorum; Ankara’nın Seğmenleriyle beraber, onların şarkı ve türküleriyle beraber Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya Köşkü’ne gideceğiz. Çankaya Köşkü, halkın köşküdür. Dolayısıyla sizler gibi yaşayacağım, sizler gibi dertleneceğim. Varsa bir yerde sorun, soruna kilitleneceğim ve mutlaka çözeceğim.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.