MEKSİKA’DAN TÜRKİYE’YE GELEN ARAMA-KURTARMA KÖPEĞİ ‘PROTEO’ HAYATINI KAYBETTİ

MEKSİKA’DAN TÜRKİYE’YE GELEN ARAMA-KURTARMA KÖPEĞİ ‘PROTEO’ HAYATINI KAYBETTİ
Yayınlama: 12.02.2023
440
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Meksika’dan gelen ekibin kurtarma köpeği Proteo, Türkiye’de hayatını kaybetti. Enkaz altından iki vatandaşımızı kurtaran Proteo için tören düzenlenirken, yapılan açıklamada, “Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi. Proteo, 2017’de Meksiko’da meydana gelen deprem sonrası ülkesinde “kahraman” ilan edilmişti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri Türkiye‘ye akın etti. O ülkelerden birisi de Meksika oldu. Çalışmalara katılmak için Meksika’dan gelen ekipte yer alan arama kurtarma köpeği Proteo’dan acı haber geldi

MEKSİKA’DAN TÜRKİYE’YE GELEN ARAMA-KURTARMA KÖPEĞİ ‘PROTEO’ HAYATINI KAYBETTİ

TÖREN DÜZENLENDİDeprem sonrası 2 kişiyi kurtarırken hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo için tören düzenlendi. Çalışmalar sırasında hayatını kaybeden Proteo’nun neden öldüğü bilinmiyor.

 

 

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.