KORKU SALMAYA DEVAM Gazeteci Şaban Sevinç ve Yavuz Oğhan Batuhan Çolak Soner Yalçın emniyet müdürlüğü Mali Şubeye götürüldü!

KORKU SALMAYA DEVAM Gazeteci Şaban Sevinç ve Yavuz Oğhan Batuhan Çolak Soner Yalçın emniyet müdürlüğü Mali Şubeye götürüldü!
Yayınlama: 06.11.2025
Düzenleme: 06.11.2025 09:28
93
A+
A-

Gazeteci Şaban Sevinç ve Yavuz Oğhan Batuhan Çolak Soner Yalçın emniyet müdürlüğü Mali Şubeye götürüldü!

Gazeteciler Şaban Sevinç ve Yavuz Oğhan’ın evlerine polis ekipleri sabah saat 06.00 sıralarında gitti. 

Sevinç ve Oğhan’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube‘de ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü belirtiliyor.

İki gazetecinin telefonlarına el konulurken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

CHP’DEN İLK TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Şaban Sevinç ve Yavuz Oğhan’ın, sabah saatlerinde ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’ye götürülmesine tepki gösterdi.

Bulut, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Gazeteciler Yavuz Oğhan, Şaban Sevinç ve Batuhan Çolak sabahın erken saatlerinde yapılan bir operasyonla, polisler eşliğinde ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Madem gözaltı yok, sabahın köründe polislerin evlerinde ne işi var? Telefonlarına neden el konuldu? Gazeteciler emniyete davet edilemez miydi? Bu ‘fiili gözaltı’ bütün bir muhalefeti, özgür basını üzerindeki bu sistematik baskı, artık bir cadı avına dönüşmüştür.”

 

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.