Konya’da TMO’nun Hububat Alım Noktası Artırılacak. Günlük Alım Kapasitesi İki Katına Çıkacak

Konya’da TMO’nun Hububat Alım Noktası Artırılacak. Günlük Alım Kapasitesi İki Katına Çıkacak
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

Konya’nın Ereğli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, hububat tarımının yoğun olduğu Ereğli bölgesinde üreticilerin hububatlarını daha kolay satabilmelerini sağlamak amacı ile başlattığı girişimler sonuç verdi.

Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, TMO’nun Ereğli’de hububat alımını tek merkezde yapmasının, üreticileri zorladığını söyleyerek TMO Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüğü ile görüşmelere başladı. Yapılan görüşmeler sonucunda Ereğli ilçesinde bulunan ikinci alım merkezi olan Çakmak ofisinin de 20 Temmuz 2023 tarihi itibari ile hububat alımlarına başlayacağı belirtildi.

Bölge çiftçisinin ürünlerini TMO’ya daha kolay ve uzu süre sıra beklemeden ulaştırmalarını sağlamak için üçüncü bir alım merkezinin daha kurulmasını da en kısa sürede sağlayacaklarını ifadeden Çelik; “Ereğli’de mevcut ve tek merkezde günlük ortalama 8 bin ton hububat alımı yapılıyor. 20 Temmuz tarihi itibari ile Çakmak Ofisi de aktif hale gelecek ve hububat alınma başlayacak. Öte yandan üçüncü bir alım merkezinin de derhal açılması için çalışmalarımız sürüyor. Yaptığımız girişimlerde Ereğli bölgesinde günlük 8 bin ton olan alımı 13 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.