Konya’da İsmi Ürperti Veren Mahallenin Adı Değiştirildi

Konya’da İsmi Ürperti Veren Mahallenin Adı Değiştirildi
Yayınlama: 17.08.2023
A+
A-

Konya’nın Ereğli ilçesinde 1 mahallenin adı değiştirildi. Ereğli’de Cinler Mahallesi olarak bilinen bölgenin adı, Cumhuriyet Mahallesi olarak değiştirildi.

Mahalle muhtarı Murat Biter’in, mahallenin isminin değiştirilmesine yönelik 2 dönemdir verdiği mücadele geçtiğimiz gün sonuçlandı.

Önce Belediye Meclisinde görüşülerek komisyona havale edilen, komisyonda da kabul edildikten sonra belediye meclisinde onaylanan ve ardından Kaymakamlık ve Valiliğe iletilen karar ile, Ereğli’nin tarihi mahallelerinden olan Cinler Mahallesinin adı Cumhuriyet Mahallesi olarak değiştirildi.

Mahallenin isminin değiştirilmesinin, mahalle halkından gelen talep üzerine olduğunu belirten mahalle muhtarı Murat Biter, “Mahalle kurulduğundan bu yana Cinler Mahallesi olarak biliniyordu. Mahallenin adının nerden geldiğine dair kesin bir ilgi yok ama mahallenin en yaşlılarının anlatımlarına göre, eskiden ıssı olan bu bölgede yaramazlık yapan çocukları korkutmak için cinlerin, perilerin olduğu bölge diye nitelendirilmiş ve öyle de gitmiş. Mahallenin isminin, mahalle sakinlerine yönelik çoğu zaman alay konusu edilmesi  de vatandaşı rahatsız eden bir durum halini almaya başlayınca isminin değiştirilmesi için girişimde bulunduk. Girişimlerimiz geçtiğimiz Cuma günü sonuçlandı ve mahallemizin adı Cumhuriyet Mahallesi olarak değiştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.