Konya il başkanını 29 Ocak da seçiyor

Konya il başkanını 29 Ocak da seçiyor
Yayınlama: 16.01.2023
A+
A-

İyi parti il başkanı Mazhar Peker Kendine yapılan suçlamayı ve misilleme yaptığı kendisine söz vermeyen adayı affetmedi.

 

Rıdvan Peker, dün parti il binasında adaylığını açıkladı. Mevcut İl Başkanı Mazhar Peker, bu programda yaptığı konuşmayla Kadir Ulusoy’un bir hafta önceki adaylık açıklamasında kendisini tanımayıp söz hakkı vermediğini belirterek partililerden Ulusoy’a oy vermemesini istedi.

 

2 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Başkanlığa en yakın iki isim ise Rıdvan Peker ve Kadir Ulusoy. Her iki aday da başkanlığa adaylık açıklamasında partililer tarafından yoğun destek aldı. 2022 yılının ekim ayında aort damarının yırtılması sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu’nun yerine il başkanlığı görevine getirilen Mazhar Peker, dünkü programda adaylar arasında yer alan Kadir Ulusoy hakkında açıklama yaptı.

 

‘ARTIK KONUŞACAĞIM’

Mazhar Peker, Kadir Ulusoy’un bir hafta önce adaylığını açıkladığı programda kendisini tanımayıp söz hakkı vermediğini söyledi. Peker konuyla ilgili “Kıymetli arkadaşlar, ben her şeyden önce bu partinin il başkanıyım. Burada da partimizi, genel başkanımız Meral Akşener’i temsil ediyorum. Şimdiye kadar ‘Şu isme destek verin veya şunu desteklemeyin’ diye ağzımdan tek kelime çıkmadı. Çıktığını ifade eden, kanıtlayan olursa, şu an istifa ederim. Ama yeter. Bugün basının önünde konuşacağım. Bu konuyu genel merkeze de ilettim. Adaylık açıklaması yapan Kadir Ulusoy Bey ve ekibi, beni o gün tanımadı. Selamlama konuşması için bile nezaket göstermediler. Bunun nedenini sorduğumda ise Selçuklu İlçe Başkanlığı seçiminde yönlendirmemin olduğunu söylediler. Bunun karşılığında böyle bir şey yaptıklarını aktardılar. Tekrar söylüyorum; bir kişi yönlendirmişsem, şu an istifa etmeye hazırım. Konuşmadım hiç ama artık konuşacağım. Oy verilmeyecek birisi varsa o da Kadir Ulusoy ve ekibidir” diye konuştu. (DUVAR)

Milletvekili seçimlerinde Sırasını beğenmeyen Kadir Ulusoy Genelbaşkana hakarete varan bir yazıyı sosyal medyada paylaştı sonra silerek unuttu hatırlayanlara helallik aldım diyerek savunma yaptığı söylendi.

Adaylardan İnanç Kaygısız Peker ve Okur genelmerkeze davet edilerek birleşme tavsiyesinde bulunduğu Ulusoy davet edilmediği duyumlar arasında yerini aldı.

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.