KIZLARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU !

Yayınlama: 17.07.2023
A+
A-
__________KIZLARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU !
KIZ adıyla okullarımız vardı, daha kız okulları açacakmışız… KADIN adıyla üniversite açacakmışız yaaa ;
Bizde ; sporda da… KIZ VOLEYBOL-FUTBOL-BASKETBOL Klüplerimiz vardı. KIZ MESLEK LİSELERİMİZ, KIZ LİSELERİMİZ vardı… Sporda, nitelendirirken KADIN-BAYAN VOLEYBOL TAKIMI diye de nitelendiriyoruz…KIZ VOLEYBOL TAKIMI demekten, imtina ediyoruz ?

Bir 7 kişi, amerikan futbolu oynayan insanlar ve yazı görseli olabilir

KIZ-KADIN olayını, iyice karıştırdık ne yalan ve iyi yapmıyoruz bence. Eğer lisedeki kızları bakire, üniversitedeki kızları bakire olmayan kadın diye nitelendiriyorsak… (çok ayıp ediyoruz !)

Veya ; kız voleybolcuları-basketbolcuları amatör liglerde oynarken KIZ, profosyonel liglerde oynarlarken KADIN diye nitelendiriyorsak, gene bi yerlerde, yanlış yapıyoruz arkadaş !

KIZ ÖĞRENCİLERE, KADIN ÖĞRENCİ… KIZ SPORCULARA KADIN SPORCU dersek, yarın da çocuklarımız bize sorarlarsa ; ‘KIZLARA niye KADIN/KADINLAR ! diyorsunuz ?’ diye ?

Açıklamamızda, şu yaşa kadar KIZ, bu yaştan sonra KADIN denir mi diyeceğiz ? KIZ-KADIN-BAYAN…? Yapmayın arkadaş !

ERKEK LİSESİ, ERKEKLER ŞAMPİYONASI derken, BAYANLAR-KADINLAR-KIZLAR derken, gene karıştırıyoruz nedense ? Cinsiyet ayırımını öne çıkaran, işbu bölücü, ötekileştirici kavramların kullanılmasını hoş bulmuyorum efendim !

Avrupalılar, Amerikalılar… hatta Asyalılar-Afrikalılar, bu karışıklığı nasıl hallettiler bilmiyorum. GİRL-VOMAN-MADAM-MATMAZEL…..gibi, kavramları mı kullanıyorlar veya ne diyorlar acaba ? Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) >Burada, şampiyon olduk ta !

Biz, kız-bayan-kadın voleybol takımımıza #FileninSultanları demişiz ya, bu kızlar da İTALYA-AMERİKA-ÇİN demeden, hepsini yenerek DÜNYA ŞAMPİYONU olmuşlar ya, kutluyorum Sultanlarımızı, sultan kızlarımızı…

Kutluyorum kadınlarımızı…demiyorum !
Kutluyorum bayanlarımızı… da demiyorum !
KUTLUYORUM KIZLARIMIZI…FİLENİN SULTANLARINI !

İyi ki varsınız ve iyi ki Şampiyonsunuz… Karanlıkta kaldığımız, cehaletle savaştığımız bu günlerde, İTALYAN ERKEK HOCANIZ ile moralimiz oldunuz. Ayağınıza taş değmesin, size bakan kem gözler, kör olsun ! 17/07/2023 NOGAYTÜRK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.