İYi PARTİ’DEN VEKİL SAYISINA TEPKİ

İYi PARTİ’DEN VEKİL SAYISINA TEPKİ
Yayınlama: 05.03.2023
A+
A-

İYi PARTİ'DEN VEKİL SAYISINA TEPKİ

Yılmaz Kırıcı: “Cumhur İttifakı Bayburt’u tek milletvekiline mahkum etti”dedi

Mustafa AKER- YSK’nın Bayburt için 1 milletvekili ile temsil edilecek açıklaması sonrası kentte muhalefet partilerinden tepki sürüyor

YSK’nın bu kararını “Yıllardır devam eden göçü durdurmak adına politika yürütemeyen iktidar il dışından şehre ikametgah transferi yapma konusunda da sınıfta kaldığını ifade ederek eleştiren İyi Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı;”Yanlış politikalar yüzünden köylüyü yaşadığı topraklardan uzaklaştırarak şehir merkezine ve il dışına gitmelerine göz yuman Akp yöneticileri bu şehrin 1 milletvekili ile temsil edilmesini tek sorumlusudurlar.

Bu sorumluluğa Cumhur İttifakı ortağı MHP’de dahildir. Bizlerden önce MHP’nin bu konuda tepki göstermesini beklerdik. Bu vebale onlarda ortak olmuştur.

Biz İYİ Parti olarak YSK’nın yaptığı açıklama sonrası konuyu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’le yüz yüze konuşarak anlattık. Kendileri bu sorunu meclise taşıyacaklarını ve vekil sayısının ikiye çıkarılması için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

Bayburtlular bu duyarsızlığı ve bu gidişatı asla hak etmiyor. Bayburt halkı iktidar partisinin bu vurdum duymazlığının cevabını mutlaka sandıkta vereceklerdir. Temennimiz ve önerimiz bu sorunun seçimler öncesinde iktidar partisi tarafından meclise getirilerek çözüme kavuşturulmasıdır. Yani her ilin en az 2 milletvekili ile temsil edilebileceği konusunun kanunlaştırılmasıdır.

İYİ Parti olarak iddia ediyoruz, bu sorunu iktidarda olanlar çözmediği takdirde bizim iktidarımızda mutlaka çözeceğiz. Bu da Bayburt halkına sözümüzdür”Dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.