İyi Parti’de Karar Günü

İyi Parti’de Karar Günü
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-
İyi Parti, Meral Akşener’in görevi bırakacağını açıklamasının ardından bugün yapacağı olağanüstü kurultayla yeni genel başkanını seçecek.

İyi Parti, bugün yapacağı olağanüstü kurultay ile yeni genel başkanını seçecek. Ankara’daki ATO Kongre Merkezi’ndeki “kısıtlı” kurultayda Meral Ekşener’in desteklediği Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, CHP’li belediyelerin ve müteahhit grubunun yanında olduğu Grup Başkanı Koray Aydın, ağırlıklı olarak Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin destek bildirdiği Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve delegelerden pek destek bulamayan Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarışacak.

İMZALAR KURULTAY SALONUNDA ATILACAK

Kurultayda belirlenecek divan kurulu gözetiminde en az 65 üst kurul delegesinden imza alabilen aday adayı, genel başkanlık seçimi için resmen aday olabilecek.

SEÇİM İLK TURDA BİTEBİLİR Mİ?

1302 üst kurul delegesi bulunan İyi Parti’deki genel başkanlık seçimini ilk turda kazanmak için en az 652 oy almak gerekecek. Nitelikli çoğunluk sağlanamazsa en çok oy alan 2 aday ikinci tura, yine nitelikli çoğunluk çıkmazsa 3. turda en fazla oy alan aday genel başkanlık seçimini kazanmış olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.