İYİ PARTİ (LİLERİN) DİKKATİNE ! TÜRKİYE ‘İYİ’Yİ ARIYOR !

Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

NECMİ SERT mi ? H.FEHMİ YÖRÜK mü GÖREVDEN Mİ ALINIYOR ?

Fotoğraf açıklaması yok.

ANKARA da gezinen, BALIKESİR adına kulis yaptıklarını düşünen ; Özlem URAL, İsmail ÖZAY, Sezai DUMAN, İsmail ÇAKIR… Necmi SERT in de onlarla olduğu söyleniyor… Neyin kulisini yapıyorlar dersiniz ? Balıkesir siyasetinde neler oluyor ? Aldığımız bilgilere göre ;  bu ekip, daha yeni ve dün seçimle göreve gelmiş H.FEHMİ YÖRÜK’ün, görevden alınmasını istiyorlar? Kulislere yansıyan bu!

Bir şunu diyen bir yazı 'TÜRKİYE İYİ'Yİ ARIYOR' görseli olabilir

Ben, İYİ Parti yönetimlerinde değişim/yenilik olsun diyorum… Bazıları da, İL YÖNETİMİNİ değiştirip, kendi önlerini açmaya çalışıyorlar.

Balıkesir İYİ PARTİ… il yönetiminin değişim sürecinde, şimdiki il başkanı H.Fehmi YÖRÜK ün, Aday olarak Bandırma ya geldiğinde, yüzüne karşı N.SERT yanındakilerle beraber ;  -kendisini desteklemeyeceğini, Özlem URAL ın çıkardığı Sezai DUMAN ı desteklediklerini… söyleyerek, saygı ve ikramda bile bulunmayarak, siyaseten yanlış, gayrietik bir tavır sergilediği de, unutulmadı !

 

Bandırma da, Belediye meclisinde üyesi bulunan, CHP ile birlikte seçime girmiş bir İYİ Parti İlçe Başkanının, aydan aya yapılan meclis toplantılarına, katıldığını düşünürsünüz değil mi ? Hatta, katılmadan önce meclis gündemini önüne alıp, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte, gündem maddelerini tek tek tartışıp, kararlarını belirlediklerini düşünürsünüz değil mi ? Oysa BANDIRMA ve Bandırmalıları ve geleceği ilgilendiren çok hayati konular, satışlar bu mecliste sözde görüşülüp, oylanıyor. Biliniz ki ne gündemler partide tartışılıyor, ne de başkan ve yönetim… Belediye Meclis Toplantılarına katılıyor ?

Milli Bayramlarda da Bandırma İYİ Parti, zaman zaman 29 EKİM gibi günlerde, Atatürk e çelenk koyan siyasiler arasında yok ! Bandırmanın İL olma toplantılarında yok, Bandırma ya kurulan Marmara OSB toplantılarında… İYİ Parti gene yok ?

Parti yönetiyordular, olmaları gereken hiçbir yerde yoktular, ama olmamaları gereken yerlerde ve  resimlerde vardılar !

Türkiye yi sarsan K.Maraş depreminde, Bandırma İyi Parti İlçe binasında yapılan yaş günü kutlamalarını, sosyal medyada paylaşmaları da siyasete ve İYİ Partiye yakışmamıştı !

BALIKESİR-BANDIRMA İYİ PARTİ ; https://www.gercekbandirma.com/iyi-parti-bandirma-ve-balikesir-ve-meral-aksener 

Bir 3 kişi ve şunu diyen bir yazı 'AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUZ' görseli olabilir

2019 Yerel Seçimlerinde, CHP ye destek aday çıkarmadan seçimlere girmişsiniz, CHP listelerinden 4 tanecik meclis üyesi size lütfetmişler, birini AKP ne kaptırmışsınız ama Belediye de hiç, ama hiç bir ağırlığınız yok ? Başkan yardımcılığı bile alamamışsınız ve Belediye ye alınan işçi-memur konularında bir partilinizi oraya sokamamışsınız…CHP Belediye Başkanı tek başına Bandırma yı alıyor-satıyor, CHP istediği gibi kadrolaşıyor, İYİ Partinin, gık ı çıkmıyor değil mi ? Nasıl müteffik ve ortaksınız arkadaş ?

İYİ Parti, iktidara muhalif bir muhalefet partisi değil mi ? Bandırma Başkan ve yöneticileri dahil, ( İyi Parti Basın sözcüsü veya Sekreteri olarak açıklama yapanı da duymadık ?)  iktidarın uygulamalarını eleştiren veya CHP Belediyesinin yanlışlarını eleştiren bir beyanatlarını da hiç duymadık ? Devlet yönetir gibi 21 tane bilmem şundan sorumlu, bilmem bundan sorumlu Başkan yardımcılarının (parlamenter sistemde hükümetler, ….şundan sorumlu Devlet Bakanı şeklinde ve bazı parti genel başkanları bunu benzer uyguluyor !) adını yazıp, DİVAN oluşturduk diyorsunuz yaaa ;

Allah aşkına! Dış ilişkilerden sorumlu ne demek ? Allah aşkına GÖÇ işlerinden sorumlu ne demek ? Bu sorumlunuzun ; Bandırmaya kurulan 20.000 kişiye ulaşacağı söylenen göçmen kampından, Bandırma’daki göçmen sayısından, haberi var mı acaba ? Veya bu devlet bakanınınız bir tanecik GÖÇMEN le oturup kalkmış mı ? Bir göçmen bari tanıyor mu ?  Bıraktık eleştiriyi… Bandırma Belediye Meclis Gündemlerinde İYİ PARTİ nin gündeme ilave ettirdiği bir tane projeyi bir tane gündem maddesini de görmedik ?  AKP-CHP ile, kardeş kardeş siyaseti çok güzel birlikte yürütüyorlar !

BALIKESİR Merkez ve pek çok ilçesinde de, İYİ Partinin durumu bu halde. H.Fehmi YÖRÜK ün il başkanı olmasından, Turhan ÇÖMEZ in Balıkesir Milletvekili olmasından sonra bunlar değişir, değişebilir mi ümidini taşıyorduk ama bugüne kadar bu konuların ele alındığı bir gelişmeyi hala göremedik. İYİ PARTİ nin Balıkesir de 1 ilçede Belediye Başkanı var, orda dahi İYİ PARTİ bu durumları yaşıyor. CHP nin, AKP nin figüranı İYİ Parti görüntüsünün, acilen yok edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

ACİLEN ama ACİLEN ; İYİ PARTİ DEĞİŞİM BAŞLATILMALIDIR !

Eski MHP- IYI PARTİ, sonradan AKP Balikesir Milletvekili olan İsmail OK un dizayn ettiği/ETTİRDİĞİ BALIKESİR İYİ PARTİ TEŞKİLATLANDIRMALARINDA, İsmail OK’un  Bandırma İlçe Başkanı yaptığı (2018) ve o günden beri İlçe Başkanlığını sürdüren Necmi SERT ve Bandırma IYI Parti hakkındaki, görevden alma veya fesihle ile ilgili söylentiler, bugünlerde yoğunlaştı…

İsmail OK, İYİ Parti içinde konuşlandırdığı pek çok arkadaşının bir kısmını, AKP ne giderken yanına aldı ( İYİ Parti B.Ş Meclis üyesi  Basri Ersan KIRBAŞ gb) ama çoğunu, AKP bünyesine henüz taşımadı ? Onlar, İYİ Parti içindeki AKTRUVA lar olarak duruyor !

Necmi Sert, (İsmail OK-Nedim TUNA) tarafindan 2018 de ataninca, önce MHP üyeliğinden istifa etmiş, Demokrat lar ( Eski Doğruyol Partililer) ile temasa geçmiş, Adnan Erdan ile birlikte organize ettikleri ickili-yemekli rakı masalarında, otel lobilerinde, demokratlarla birlikte Bandırma İYİ Partinin kuruluşu gerçekleştirilmişti.

Bir 7 kişi görseli olabilir

İyi partiye çökenler ;  https://gercekbandirma.com/iyi-partiye-cokenler-1

2-  https://www.gercekbandirma.com/iyi-partiyi-isgal-eden-komitacilar

Fotoğraf açıklaması yok.
Yönetim kuruluna alinan Demokrat Parti kökenlilerin…
partinin ve secimlerin, reklamcı ve matbaaların, Tüm maddi masraflarını karsıladıkları halde, parti yönetim toplantilarına gelmemeleri vb gibi  nedenleriyle, yönetim üyeliklerinin düşürülmesi ile başlayan olaylarda, partinin organlarinda boşluk oluşmuş, Demokrat lar ve MHP den gelenler arasında ki uyumsuzluklar, iyice ayyuka çıkmıştı.

AKP Kurucularından hemşehrimiz, Dr Turhan ÇÖMEZ’in… İYİ Partiye geçmesinden hemen sonra, DEMOKRATLARIN maddi lideri, o güne kadar adamlarını yönetime sokmasına rağmen, kendisini sokmayan, arkada duran Adnan ERDAN’ında  partiye üye yapılmasını sağlamış, rozetini de Turhan ÇÖMEZ takmıştı.  Ertesi gün de ;  bir programı için İzmir e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in yanına, Turhan ÇÖMEZ tarafından götürülmüş, ve Adnan ERDAN ın M.AKŞENER ile, resim vermesi  sağlanmıştı. Adnan ERDAN ın, artık Meral AKŞENER ile resmi var ! Kareye girdi yani ! Ama partide ne iş yaptığını, gören-duyan yok !

Bir 4 kişi görseli olabilir

Demokratlar, bu olaylardan sonra… Bandırma İYİ Partiye, daha çok sahip çıkmaya çalışırken, Necmi Sert ekibi ile olan sürtüşmelerinin neticesinde, yönetim kurulunda bulunan demokratların, bir kısmının üyelikleri düşürülmüştü. 

Yani ; İyi Partililer bir kısım demokratlarla, demokratlar da, eski MHP kökenlilerle pek çalışmak istemiyorlardı.

Demokratlar belki de, halen birkaç milletvekili ile Millet İttifakı ortağı olarak meclise giren DP ile siyaset yapacaktılar ve sanırım yapıyorlar…Yapmaya da başladılar. Yani; Demokratlarla, İYİ lerin arası şimdilik iyi değil !

Fotoğraf açıklaması yok.

Bandırma IYI PARTİ nin, kuruluşundan itibaren İsmail OK stratejisi (küçük olsun/benim olsun) ile, üye kayıtları yapmamak, delege seçimleri ortamını yaratmamak için, üye sayısını sınırlamaları, Balıkesir ve ve diğer ilçelerde olduğu gibi, Bandırmada da sikayetlere neden oluyordu. Bandırma İYİ Partinin üye sayısı bu sebeple, yıllarca 300-400 civarında tutulmuş, delege seçimleri olmaması için, isteyen vatandaşlar partiye üye yapılmamıştı. Kendilerine biat etmeyecek üyeler de partiden uzaklaştırılmıştı. Son 2 yıldır ancak, üye sayısının 700-800 civarına, o da… kendi yakınlarını üye kaydederek yükseltilmişti.

17-18 bin oyu olan bu partinin, bu üye sayısı elbette normal değildi. Nitekim 14-28 Mayıs seçimlerinde Bandırma İYİ Parti sandıklara koyacak üye bulamamış ve pekçok sandıkta İYİ Parti temsil edilmemişti ! Bunun tek sorumlusu da, elbette İlçe teşkilatıydı.

İYİ PARTİ KANİBALİST >https://www.gercekbandirma.com/iyi-parti-kanibalist?fbclid=IwAR3gVbhIPwZVu1xHroKlX2t7MkU6mmC5qzuZkKVktRWR4i1h0nKdj_mX1R8

Bandırma İYİ Partinin kuruluşunda ; sayın Meral AKŞENER in politikaları nedeniyle İYİ PARTİLİ olanlar da, ülkücüler de, bir neden bulunarak partiden uzaklaştırılıyordu. Bandırma nın kuruluşunda üye olanlar, yönetici olanların büyük çoğunluğu, enterne edilmişti… Partiden uzaklaştırılmıştı ve gelenlere de NEDEN BURDASIN/NİÇİN GELDİN denilerek, katılımlar engelleniyordu. İlçe Başkanı, kendisinin belirlediği Belediye Meclis üyeleri ile de, arası iyi değildi. Birinin, AKP ne gitmesini kendisi istemişti. Birine de partiye gelip-gitme demişti.  Bu olaylar, yıllarca sürdü ve ; 2023 seçimlerinde İYİ Partinin bırakın büyümesini, varlığını, o da sayın AKŞENER in yüzü suyu hürmetine zor korudugu görüldü. Bandırmada da alınan oylar, nüfus artış orantısına göre, artmamıştı !

18-25 BİN oy potansiyeline sahip bir Bandırma İYİ Parti teşkilatının, üye sayısı sizce BİNLERCE olmamalı mı ? Bu üye sayısı, bu partiye yakışıyor mu ? Neden üye yapmıyorsunuz ? Buyrun cevap verin !
Tüm bu nedenlerle, ilçe yonetiminin görevden alınacağı veya ilçenin komple fesh edilerek, atama bir yönetimle, kongre sürecinin gerçekleştirileceği söylentileri üzerine de ;

İlçe Başkanı Necmi SERT in ;  yine doğru dürüst bir toplantı dahi yapmadan, Divan listesine, isimlerini yazdığı  kişilere dahi sormadan… oluşturduğu bir divan yapılaşma listesi basına sızdırıldı. Sızdırılan 21 kişilik Başkan Yardımcılıkları Divan listesi, dikkat çekici ve Listede Başkanın adı yoktu ama, Bandırma İYİ Parti, yeniden yapılanıyor intibaanı vermek için, 21 tane Başkan Yardımcılığı ve isimleri vardı.

Bir teknik çizim, bilet koçanı ve yazı görseli olabilir

Sızdırılan işbu Liste ile ve İlçe Başkanı N.SERT’in,  sosyal medyaya verdiği YEREL SEÇİMLERE hazırlanıyoruz… halka soracağız mealindeki beyana… yine, partinin kurucu üyelerinden gelen tepki de, Fatih Yaşar ERAY ın yorumları da, dikkat çekti.  

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'BIMcell 23:54 %20 Bandırma'nın Gönderisi Bandırma Ekspres EKSPRES SON DAKİKA 3s BANDIRMA BANDIRMAEKSPRES.COM.TR İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanlığı, yerel seçimler için hazırlıklara başladı Bandırma E... İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, yak... Kurallar Herkese açık bir yorum yaz... GIF AA facebook.com' görseli olabilirBir şunu diyen bir yazı 'BIMcell 23:54 %21 Yanıtlar Fatih Yaşar Eray Basri Ersan Kırbaş aday gösterirken de aynı hassasiyetleri göstermemek için tüm iyi parti kurucu yönetim kurulu üyelerini genel merkez talimatı genel kurul yapacağız diye istifa dilekçelerini alarak diskalifiye etmiş sonrasında genel kurula gitmeden yönetim kurulu oluşturarak dernekler masasına kayıt ettirdiği gün belediye Başkan adayımız basri Ersan Kırbaş ismini kamuoyuna ilan etmişti unutmadık şimdi halka soracakmış istediğin kabül görmeyecek tasarruflarını engelleme ihtimali yüksek insanları harcamış Başkan bugün halka soracak diyor elinden gelse aha der size aday Kurallar Herkese açık bir yanıt yaz... GIF AA facebook.com' görseli olabilir

İyi Partinin yerel seçimlere müstakil mi, ittifakla mi gireceği henüz  Genel merkezde degerlendirilmemisken… Bandırma ölçeğinde CHP ile ortak mı girilecek ? Tek başına mı girilecek ? Hatta tek başına girme kararı olursa, İYİ PARTİ Belediye Başkan Aday adayları, Meclis üyesi aday adayları belli değilken…  hepsini ben belirlerim şeklindeki İlçe Teşkilat Yönetimi ve Başkan tavrı… yukarıda sayılan nedenlerle de birleşince, N.SERT’in görevden alınacağı iddialarını kuvvetlendirdi…

Görevden alma yerine, Genel Merkez ve İl Teşkilatı… MHP ve bazı partilerin yaptığı gibi, var olan teşkilatı, üyeleriyle beraber fesh edebilir ve yeni bir yapılanmaya da, gidebilir. Söylentiler, şimdilik o yönde…

Balıkesir i görevden aldırmaya çalışan ekip bunu başarabilir mi, Genel Merkez ben BALIKESİR i istemiyorum, orada siz kendiniz çalıp, kendiniz oynayın diyecek mi, bilmiyorum. Önceki seçimlerde Millet İttifakı olarak Balıkesir İYİ Partiye verilmiş, aday da hata yapılmış ve aday AKP ni bilerek kazandırmış ve Balıkesir AKP ne geçmişti. Aynı ve benzer hatalar sürdürülecek mi ? Yoksa İYİ Parti ağırlığını koyacak mı göreceğiz !
Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

İYİ Parti Genel Merkezindeki gelişmeler, sayın Meral AKŞENER’in teşkilatın içindekilere söylediği  ağır sözlere bakılırsa, yerel seçimler öncesinde İYİ PARTİ kabuk değiştirmeyecek belki, ama ciddi yapılanmalara sahne olacak gibi görünüyor. Bekleyip/göreceğiz…!  26/07/2023  NOGAYTÜRK

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Hatice Serap Kızılkaya dedi ki:

    Tebrik ederim. Teşhis çok doğru eminim Genel Merkezimizinde dikkatini çekmiştir. Bu konu cozumlenecektir. İlçemizde bu kadar entrika üreten bir ilçe başkanı var. Var oğlu var

    1. Ramazan Narin dedi ki:

      teşekkür ederim