İyi Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu Partisinden İstifa Etti.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu Partisinden İstifa Etti.
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan yeni yola “Şeyh Said Bulvarı” adını vereceğini duyurmasıyla beraber yankı bulan tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapmış “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Ensarioğlu, Said Nursi ve Seyid Rıza’nın mezar yerlerinin açıklanması gerektiğini savunarak “Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsaade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuşmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.