İYİ PARTİ İL BAŞKANI KIRICI;” Aylık 7500 TL gibi maaşa mahkûm edilen emekliler açlık sınırının altında yaşamaya terk edilmiştir” dedi. 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KIRICI;” Aylık 7500 TL gibi maaşa mahkûm edilen emekliler açlık sınırının altında yaşamaya terk edilmiştir” dedi. 
Yayınlama: 23.08.2023
A+
A-
Mustafa AKER- İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı Emeklilerin Ekonomik Sorunlarla İlgili bir yazılı açıklama yaptı
Ülkemizde her geçen gün derinleşen ekonomik çıkmazın orta yerinde kalan, emekli vatandaşlarımız adeta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını ifaden eden İyi Parti İl Başkanı Kırıcı;” Ancak iktidar bu gerçeği görmek yerine kendi hayal dünyasında yaşıyor gibi görünüyor. Üst üste gelen zamlar, emeklilerin cebindeki son kuruşlarını bile sömürür hale gelmiştir.

Ne yazık ki, bu açgözlü doymak bilmeyen siyasi politikaların sonucunda ev kiraları bile astronomik rakamlara ulaştı. Aylık 7500 TL gibi maaşa mahkûm edilen emekliler açlık sınırının altında yaşamaya terk edilmiştir.

Enerji faturaları, emeklilerin belini büken çok ağır bir yük haline gelmiştir. Elektrik ve doğalgaz zamlarıyla zor geçinen emekli vatandaşların cebindeki paraya dahi göz dikilmiştir. Soğuk kış günlerinde ısınabilmek, artık lüks haline gelmiştir. Bu da demek oluyor ki, emeklilerin soğuktan korunabilmesi için daha fazla fedakârlık yapması gerekiyor ve yine fedakârlık, geçinemeyen emekli ve bağkurunu ödeyemeyen esnafımızdan bekleniyor.

Diğer taraftan gıda maddelerindeki fiyatlardaki zalim artışlar da emeklilerin geçimini ve beslenmesini imkânsız hale getirmiştir. Bir zamanlar sofralarını süsleyen et ürünleri, artık ulaşılamaz bir hayal haline gelmiştir. Günümüzde 1 kilo kıyma en az 350 TL çıkmıştır. İçler acısı bir dayatmanın faturasını yine en ağır bir şekilde emekli vatandaşlarımız ödüyor.

İktidar milyonlarca emeklinin ahını almaktan biran önce vazgeçmeli ve emeklilerin insan onuruna yakışır bir şekilde kalan ömürlerini geçirmeleri için maaşlarında gereken iyileştirmeyi biran önce yapmalıdır.”dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.