İYİ Parti Gençlik Kolları’ndan Yayın Kesen TRT’ye Protesto

İYİ Parti Gençlik Kolları’ndan Yayın Kesen TRT’ye Protesto
Yayınlama: 01.12.2022
Düzenleme: 01.12.2022 09:58
A+
A-

Ertürkmen: ”İktidar devlet kurumlarını kendine benzetmeye çalışıyor”

İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, Genel Başkan Meral Akşener’in grup toplantısındaki konuşması sırasında yayından çıkan TRT’ye tepki gösterdi. Ertürkmen, “Yozlaştırmayı ve vasatlaştırmayı bir politika olarak seçen iktidar, devletimizin her kurumunu kendine benzetmeye çalışıyor.” dedi.

İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever ve partili gençler, Genel Başkan Meral Akşener’in grup toplantısındaki konuşması sırasında, gıda ürünlerine gelen zamları eleştirirken yayından çıkan TRT’ye tepki gösterdi.

Kanalın İstanbul – Ulus’taki binası önünde toplanan gençler “TRT vergilerimizle yayın yapıyorsun unutma” yazılı pankartlar açtı.

Her bir vatandaşın artık temel ihtiyaçlara bile ulaşamadığını vurgulayan Ertürkmen, bu sebeple Akşener’in bugünkü grup toplantısı sırasında enflasyonun gerçek verilerine dikkat çekmek için açıklamalar yaptığını söyledi.

“Her partiye eşit mesafede olması gereken, vatandaşımızın bu ürünleri alırken ödediği vergilerle ayakta durup yayın hayatına devam eden TRT, sütün zam oranları açıklanırken yayını kesti” diyen Ertürkmen, Akşener’in kanal ekranlarında yarıda kalan açıklamalarını aktardı.

“Yozlaştırmayı ve vasatlaştırmayı bir politika olarak seçen iktidar, devletimizin her kurumunu kendine benzetmeye çalışıyor.” diyen Ertürkmen, “Tayyip Beyi Üzmeyen İstatistik Kurumu olan TÜİK’in milletimizin acı gerçeklerinden çok uzak verileriyle, TRT’nin doğruları değil yalnızca iktidarın duyulmasını istediği şeyleri milletimize sunduğu haberleriyle, devletimizin itibarı yerle bir edilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.

Ertürkmen “Ama kimse merak etmesin, İYİ Parti’nin iktidarına çok az kaldı. Biz milletimizle bir ve beraber olacağız. Tüm engellere rağmen, gerçeklerden kaçmadan, acı reçeteler sunmadan; vatandaşlarımızın sürüklendiği umutsuzluk iklimine de mahkûm edildikleri yokluk ve yoksulluğa da çare olacağız. Gençlerimizin yokluk ve yoksulluk içerisinde hayatlarına devam etmelerine izin vermeyeceğiz. Devletimize ciddiyeti, milletimize refahı hâkim kılacağız. İYİ Parti iktidarında ülkemizin hak ettiği koşullara hep birlikte kavuşacağız. Çok az kaldı!” şeklinde konuştu.

Yurtsever: İktidar gidici millet kalıcı

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Yurtsever ise şunları söyledi:

“TRT’nin tarafsız ve ilkeli yayın yapması zorunluluğu hepimizin malumu. 80 milyon vatandaşımızdan toplanan vergilerle yayın yapan bir kanalın, İYİ Parti’ye ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e uyguladığı ambargo ve iktidarın medya aparatına dönüşmüş olması son derece üzücü.  Hatırlatmak isteriz ki, bize uygulanan bu ambargo maalesef milletin gerçeklerinin ve vatandaşın sorunlarının üstünü örtme noktasına gittiğini görmekteyiz. Bu sebeple hep birlikte buradan bu uyarıyı yapmayı kendimiz için zorunluluk olarak görüyoruz. İktidara olan bağlılığınız sizi milletin hassasiyetlerine düşman hâle getiriyor. Bu sebeple tüm TRT yetkililerine iktidarın gidici, milletin kalıcı olduğunu hatırlatarak hassasiyetlerini millet ve memleket odaklı olarak belirlemeye ve yayıncılığı da bu temel ilkelere göre şekillendirmeleri hususunda hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.