İyi Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Filiz’den “50/d’ye Kadro” !

İyi Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Filiz’den “50/d’ye Kadro” !
Yayınlama: 17.01.2023
Düzenleme: 17.01.2023 22:19
A+
A-

Prof. Dr. Filiz’den “50/d’ye Kadro” !

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, TBMM’de söz alarak, kamuoyunda 50/d olarak bilinen üniversitelerdeki Araştırma Görevlilerinin sorunlarını gündeme getirdi.

Sayıları 40 Bine Yakın !
Prof. Dr. Filiz, Yüksek Öğretim Kurumlarında, 2547 sayılı Yasa’nın 33/(a) Maddesine göre atanan araştırma görevlileri ile aynı işleri yapan, 50/(d) Maddesine göre atanan 40 bine yakın araştırma görevlisi bulunduğunu söyleyerek başladığı konuşmasının devamında: “50/(d)’ye göre araştırma görevlisi kadrosunda çalışıp sekiz on yıl öğretim elemanı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine katılan ve bu arada doktorasını bitirip üniversitelerde doktora öğretim üyesi olarak atanamamış ve işsiz kalan binden fazla doktoralı gencimiz bulunmaktadır.” dedi.
Aynı İşi Yapana, Aynı Statü !
YÖK’ü çözüme davet eden Prof. Dr. Filiz konuşmasının devamında: “Aynı işi yapan ancak farklı statülerde bulunan araştırma görevlilerinin aynı statüye getirilmesi, 50/(d) kadrosunda doktorasını bitiren gençlerimizin 33/(a)’dakiler gibi işe devamları ve ihtiyaç bulunan üniversitelerde istihdam edilmeleri, adrese dayalı ilanların engellenerek liyakati esas alan atamaların yapılması gibi konularda YÖK kalıcı bir çözüm ortaya koymalıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.