İYİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANI YILDIRIM;” Tüm İlçelerden Çıkaracağımız Adaylarımızla Ankara’yı Kazanacağız”Dedi

İYİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANI YILDIRIM;” Tüm İlçelerden Çıkaracağımız Adaylarımızla Ankara’yı Kazanacağız”Dedi
Yayınlama: 11.12.2023
Düzenleme: 11.12.2023 11:02
A+
A-

Mustafa AKER- İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yıldırım Ankara il Başkanlığında  düzenlenen  kahvaltı programında ilde  görev yapan  yerel ve ulusal basın ile buluşarak  2024 Yerel Seçimleri ve İYİ Parti’deki gelişmeler,ve seçim çalışmaları konularında değerlendirmede bulundu

Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım;” 2024 Yerel Seçimleri ile ilgili olarak, “Bu coğrafyada başkentin hizmete ihtiyacı vardır.İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 1995 yılında DYP ikinci Demokrasi Paketini hazırlarken tanıştıklarını dile getirerek, “Biz Doğru Yolda da beraberdik

MHP’de de beraberdik İYİ parti kurulduktan sonra da beraberiz. Her partinin mutfağında beraber çalıştık. Amacımız İYİ Parti’yi 2028’de iktidar yapmak. Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’dır, herkes sahip çıkmak zorunda.Hizmet edecek partide İYİ Parti’dir. Ankara’nın başkentliği ve başkentlik haklarını savunacak, Dünya başkentleri arasına sokacak bir adayımız olacak. Bütün ilçelerden aday göstereceğiz”Dedi

Bundan sonra ittifak yapacakları tek yerin halk olduğuna vurgu yapan Ankara İl Başkanı Yener, GİK tarafından alınan ittifak yapmama kararına yönelik şunları kaydetti:”“Biz bundan sonra ittifakı halkla yapacağız.

Biz onlara dokunacağız. Ayrıştırmadan, insanlara değerli olduğunu hissettireceğiz. İlçe çalıştayları yapacağız. Ve ilçelerde biz konuşmayacağız. Her ilçe özelinde hayali olan herkesi davet edeceğiz.

Biz her ilçe için ayrı ayrı o ilçenin iyiliğini, hayrını isteyenlerle dertleri sorunları çözmek için bir araya geleceğiz. Şeffaf olacağız. Tüm bu görüşmeleri kayıt alacağız ve olduğu gibi tüm konuşmayı halk ile paylaşacağız. Biz Ankara’da iyi olan her şey uğruna savaş vereceğiz. Çünkü biz İYİ Parti’yi bu ülkede yaşayan 85 milyonun partisi yapmaya çalışacağız. Belediyelerde, iktidarda oluşan konfor alanına milleti taşıyacağız.

GİK Kararını Tartışmayız”

Biz İyi Partililer olarak alınan GİK kararını tartışmayız. İYİ Parti aydındır, münevverdir, seçicidir ve mürit değildir, yönlendirme ile hareket etmez. Ama kim ki parti üzerinde paralel yapılanma, kumpas kurarsa bilin ki onun altında o kalacaktır” diye konuştu.

İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayıyla girme kararı almasının ardından istifa eden eski Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ve Ankara Milletvekili Adnan Beker hakkında da değerlendirmeler yapan Yener Yıldırım’ın açıklamaları dikkat çekti. Yıldırım şunları dile getirdi:

“Faruk Köylüoğlu Belediye Başkanlığı İstedi”

Faruk Köylüoğlu arkadaşımdır. Köylüoğlu İYİ Parti’ye kendisi için taleplerde bulunmuştur. Belediye Başkanlığı talebi olmuştur. Bu isteği kabul görülmediği için, bu nedenle istifa etmiştir.

“Ümit Dikbayır’ın Yaptığı Dedikodudur”

Adnan Beker’in oğlu kurucu üyelerinin arasında, kendisi meclis üyesi olmak isteyince de Meral Akşener kırmayıp, kabul etti. Meclis üyesi oldu ve grup başkanı vekili oldu. İyi Parti’nin Adnan Beker’e tutumu açıktır. Ümit Dikbayır ile Adnan Beker arasındaki görüşmelerde partimiz ilkelerine uymayan tutum ve davranışlar sergilemiş olmaları ve partimize zarar verme ihtimalleri olduğundan genel başkanımız da bu durumu fark edince afettmemiştir.

Meral Akşener, samimi olarak söyleyebilirim ki; Millet sevdasının, milleti yüceltme mücadelesinin dışında hiçbir zaafını ben bugüne dek görmedim. Bunun için Ümit Dikbayır’ın yaptığı tamamı ile dedikodudur.

“Kendine çalışan aday istemiyoruz: Yerel Seçimlerde Ankara’yı Kazanacağız.”

Yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı alan İYİ Parti’nin yerel seçimlerde Ankara’dan aday çıkartıp çıkartmayacağına yönelik soru sorulan Yener şu şekilde konuştu:

“Ankara’da yerel seçimlerde her ilçede güçlü adaylar çıkartıyoruz. Birden fazla adayımız olan ilçelerde halka soracağız. Halk kimi istiyorsa onu aday çıkaracağız. Biz bu seçimde Ankara’yı kazanacağız.

Biz kazananın Türk milleti olmasını istiyoruz. Bu coğrafyada Başkent’in hizmete ihtiyacı vardır. Biz Ankara’yı dünya başkenti haline getirecek, şehircilik yapacak bir adayımız olacak. Böyle bir adayla bu yola çıkacağız. Kendine çalışan aday istemiyoruz.”

Yener Yıldırım Kimdir?

Yener Yıldırım, 1957 yılında Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Yukarı Gökçe köyünde doğmuştur. İlköğretim eğitimini doğduğu köy olan Gökçe’de tamamladı. Ardından Mesudiye ilçesinde ortaokulu okuduktan sonra, 1970’li yıllarda Mesudiye ilçesinde lise eğitimi imkanı olmamasından ötürü Ankara’ya gelerek Gülveren Lisesi’nden mezun oldu. Pilot olmak istemesine karşın daha sonraları ailesinin de etkisiyle lisansını tıp üzerine gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam eden Yener Yıldırım, tıp eğitimi tamamlaması ile uzmanlık dalı olarak göz hastalıklarını seçti.

1977-1983: Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda Gece Bekçiliği.
1983-1985: Rize Çayeli Kaptanpaşa Sağlık Ocağı’nda tabiplik.
1985-1986: Ankara Sağlık Müdür Yardımcılığı.
1986-1989: Ankara Numune Hastanesi’nde Göz Hastalıkları İhtisası.
1989: Kısa dönem askerlik görevini tamamladı.

1989-1999: Fatsa Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanlığı ve Başhekimlik görevlerini üstlendi.
1999 yılında DYP’den Ordu Milletvekili olarak seçildi. Dr. Yener Yıldırım, 1990 yılında Ünye ilçesinde Avukat Hikmet Ürer’in kızı Özlem Nihan ile dünyaevine giren Yıldırım, iki çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.