İYİ İSTİFA..! EL Mİ YAMAN ? BEY Mİ YAMAN ?

Yayınlama: 19.02.2024
A+
A-

İYİ İSTİFA..!

İstifanın iyisi-kötüsü olur mu ? Oluyormuş ve olur efendim ! 

Balıkesir İYİ Parti… kuruluş aşamasında, bugünkü AKP Milletvekili İ.OK  İYİ Parti milletvekiliydi ve BALIKESİR tamamen benim isteklerim ve olur-larım doğrultusunda yapılanacak dedi ve dediğini yaparak, tamamen kendine biat edenlerden, OK OPERASYONU ile, Balıkesir i teşkilatlandırdı. Bu teşkilatlanma da ne yalan, İYİ Parti de siyaset yapabilirim diye düşünmüştüm ama ; İsmail OK çevresinde ki BİATÇI yandaşlarınca, kabul görmedim. Yalakaları aşamadım !

Bir 1 kişi görseli olabilir

İ.OK akabinde, Genel Merkez ve Meral AKŞENER ile de ters düştü, partisini-liderini fetöcülükle suçlayarak, İYİ Parti milletvekilliğinden istifa etti ve bir süre bağımsız kaldıktan sonra da, AKP ne geçiverdi. Son genel seçimde de, tekrar AKP listesinden seçildi ve halen AKP Milletvekili… Biliyorsunuz ! AKP ni besleyen, sözde İYİ leri de, katılmış (Bandırma Meclis üyesi Basri gb) ve katılmamışları da, biliyorsunuz !

Peki, İsmail OK un atamaları ve yüksek olurları ile, İYİ Partiyi dolduranların hepsi… arkasından AKP ne gitti mi ? Elbette gidenler gitti, ama çoğu gitmedi. Truva atı gibi, Parti içinde kaldılar.  Bugün de o kalıntılar ve artıklar, partiyi çökertmek için… ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar ! Yarınlarda da muhtemelen onları da AKP saflarında göreceğiz.

İ.OK un il başkanı yaptığı Nedim TUNA, görev süresini doldurunca, patronunun onayı ile sayın ÖZLEM URAL ın il başkanı olmasını sağladı, biliyorsunuz ! Özlem URAL döneminde de, eski AKP kurucu milletvekili ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın en yakınında, doktorluğunu da yapan ama ; ERGENEKON-BALYOZ gibi soruşturmalarda adı geçtiği için, İngiltere’ye göç eden ve İngiliz vatandaşı da olan Turhan ÇÖMEZ in, ülkeye geri dönüşü, anti tayyip söylemleriyle ulusal basında tekrar gündeme getirildiği için de, ilgi gören Turhan ÇÖMEZ, Bandırma da bir söyleşi yaptı ve o söyleşi de ben de konuştum ve sayın Turhan ÇÖMEZ i, İYİ Parti de siyaset yapması için davet ettim. Benim davetimle değil tabii, kendi planları içinde varmış ki ; Turhan ÇÖMEZ de hemen Ankara’ya giderek, Meral AKŞENER in taktığı rozetle, İYİ Partili oldu. Arkasından, Meral AKŞENER e Başdanışman olarak atandı.

Balıkesir e geldiğinde de, Özlem URAL ile uyumlu göründü. Hatta deprem bölgesindeki hastane çalışmasında sayın ÖZLEM URAL ı, sponsor olarak değerlendirdi. Geçtiğimiz Genel seçimlerde de, Özlem URAL ı kendisinin arkasından, 2. sırada milletvekili adayı olarak yazdı ve İYİ Parti nin Balıkesir’den, en az (2-3) vekil çıkarmasını, önledi. Devamında da ;  milletvekili adayı olmak için İl Başkanlığından istifa eden Özlem URAL ın yerine, Hasan Fehmi YÖRÜK ün, getirilmesini sağladı.

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde, hiç bir yere müdahil olmayacağım dediği halde, İYİ Partinin Balıkesir B.Ş Belediye Başkan Adayı olarak, kendisini yazdırdı ve 20 ilçenin Belediye Başkan Adaylarını da, kendisi belirledi. Şimdi de Meclis Adaylarını belirliyor !  Belirlediği adaylara da, Belediye Meclis listelerinizin seçilebilir sırasındakileri siz Adaylar değil, BEN belirleyeceğim diyerek, adayların kendi meclis listelerini, yapma iznini bile vermedi ve parti ve Balıkesir hakimiyetini,  bu olayla tescilledi.  Balıkesir İYİ Partililer, artık (ikisinin de saçları dökülmüş olduğundan) halk dilinde bir KEL gitti gitti, bir KELİMİZ daha geldi diyorlar.

Turhan ÇÖMEZ in sponsoru ve müttefiki olan Özlem URAL da, İYİ Partiden istifa etti ve yetmedi, bir basın toplantısı ile, CHP  Ahmet AKIN ı destekleyeceklerini, deklare ediverdi. Partiye hakim olmak zor, hakimiyetin… kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyleyen Başbuğ Atayı anlayamamışlar. Partilerin de hakimiyeti, aslında parti üyelerinindir. Bu hakimiyeti yok sayanların partileri de, tabelaları da… mezarlıktadır. Caf caflı ünvanları olanların hakimiyeti, saman alevi gibidir, yanar ve söner ! Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Unutulmasın ki ; bütün mezarlıklar… VAZGEÇİLMEZLERLE doludur ! Bkz: Türk Siyasi Tarihi.

İYİ Partinin kuruluşunu ve kuruluş nedenlerini iyi hatırlayalım. MHP de yer bulamayanların hareketi olarak başlatılmış, daha sonra da merkez sağ olabilmek için, mezarlık partilerinin (ANAP-DYP gb) artıkları ile yola çıkılmış, akıllı hareket Ana Muhalefet Partisinin desteği ile, meclise girebilmiştir. Ana muhalefet CHP nin kurduğu Millet İttifakına katılmak ta, akıllı harekettir. Ama, masadan kalkılması ve tekrar oturulması ile, İYİ Partinin yelkenlerine gelen rüzgar, bilerek bitirilmiş ve şimdi de genel seçimlerde yapılması gereken HÜR ve MÜSTAKİL-ÖZÜM BAŞIMA Seçime girme iddiası, nedense yine bilerek,  YEREL SEÇİMLERE montelenmiştir. Oysa yerel seçimler, Rejim çok partili olarak değişmediği günlerde bile. seçimler yerel ittifaklara uygun gerçekleşmiştir ki, iki partili düzene geçişin sancılarını yaşadığımız bu süreçte, ÖZÜM BAŞIMA seçimlere girmek… adeta intihar gibi olmuştur. Polisiye deyimdir ! Bir olayın faili aranıyorsa, olaydan istifade eden, olayın failidir. İYİ Partinin bu intiharından istifa edecek olan da, garip ama gerçektir ki, AKP olacaktır. Ve dikkat ediniz ki ; İYİ Partinin söylemlerinde artık AKP ne ve 2 Partili düzene değil, AKP ne muhalefet edenlere vurulmaktadır. Neden ?

GELELİM BANDIRMA SİYASETİNE…

İYİ Parti, CHP nden aday gösterilmez diye, 8 CHP Aday adayından Dursun MİRZA yı beklemiştir önce. CHP Adayını açıklayıncaya kadar, İYİ Parti aday açıklamamıştır. Dursun MİRZA nın gelmeyeceği belli olunca da, mevcut Belediye Başkanı CHP li Tolga TOSUN a adaylık teklif edilmiştir. O da gelmeyince boşta kalınmış, daha önceden Aday olmak için partiye başvurmuş olanlardan birisi, ADAY yapılmıştır.

Ama adaya, kendi ekibini kendi meclis gurubunu kurma şansı tanınmamış, arkadaş yanına şunları şunları monte ediyoruz, onlarla çalışacaksın… denilmiştir. Partide bir defa yapılan toplantıya 15 kişi katılmış, ilçe başkanı bile katılmamış vekaletle toplantı yapılmış ama meclis üyeleri konusu ; Milletvekili Turhan ÇÖMEZ, İl Başkanı H.Fehmi YÖRÜK tarafından belirlenecektir denilerek, kapatılmıştır. Daha önceden Belediye Meclisinde bulunan, CHP İttifakıyla bedavadan meclise girmiş ;  5 yılda bir tek İYİ Partisi önergesi diye bir maddeyi meclislerin gündemine sokamamış, bir tane komisyonda etkin görev alamamış, bir tane iyi partiliyi Belediyede işe aldıramamış… hatta Başkan ın karşısına çıkıp, arkadaş sen bizim oylarımızla Başkan oldun, bir Başkan yardımcılığını bize vereceksin… diyememiş meclis üyeleri, partideki toplantıyı terk edip, MOBİDİK e gidip rakı masasında, yeni dönem meclis üyelerini belirlemişlerdir….

Yadırgamıyorum. Çünkü, Bandırma İYİ Parti Teşkilatı da, şimdi partiden istifa eden aslan demokrat böyük zengin Adnan ERDAN ın, demokratlar platformu rakı masasında kurulmuştu. Meclis üyeliğine para karşılığı yazılmak isteyenlerin, teklifleri alınmıştı.

Fotoğrafı Aç

Meclis üyelerinin belirlenmesi ise ; beklenildiği gibi Milletvekili Turhan ÇÖMEZ in, dünkü İstanbul dönüşü, bir CAFE de, dikkat edelim bir kafede (?), 30 kişilik ilçe yönetiminden iki kişi, 3 meclis üyesi ile ve Başkan Adayı ile yapılmış ve ilk 5 sıra, orada çala kalem/kara kalem belirlenmiştir. Böyle bir parti yönetimi, böylesi bir Belediye meclis adaylığı toplantısı olur mu ? Olur ve olmuş. Zaten ilçe başkanlığına daha önce 33 kişilik meclis için 8 kişi dosya vermişti. 33 kişiliktir belki İlçe yönetimi de 3 kişi ile götürülüyor nasılsa ! Ben, olursa ve faydalı olabileceğim tek alan diyerek 1. sara meclis üyeliğine şifahen talip olmuşsam da dosya vermedim çünkü, böylesi bir belirleme bekliyordum ve kendimi yetersizlere, gereksizlere oylatmak istemedim. Ne demek o cafedeki 5 kişi ile liste yapmak ? Sizin bu siyasi uygulamanız öncelikle partiye, sonra da partili herkese… hakarettir !

İYİ Parti genel Başkanı Turhan ÇÖMEZ in adaylığını GICIKLIK OLSUN/GICIKLIK YAPIYORUM diyerek açıklamıştı ya, aynı gıcıklıklar şimdi sürdürüldü ve ilk 5 kişi bir karalama kağıdı ile CAFE de belirlendi.

İYİ PARTİ BANDIRMA MECLİS LİSTESİ…!
Fotoğrafı AçBU MUDUR…?  GICIKLIK demek ki bu ! 

200 binlik şehre ve mecliste grubu bulunan bir partiye, bu şekilde bir lakaytlık ve gıcıklık hiç yakışmadı. Bu gıcıklığın cevabını, 31 Martta Bandırma seçmen milleti verecektir.

AKP 2001 de kurulurken, ofisime kadar gelip beni, ( Ben ; 1994 Seçimlerinde Bandırma dan MHP Adayı olarak seçimlere girmiş, Recep Tayyip ERDOĞAN da, İstanbul dan RP Adayı olarak seçimlere girmişti ve yanında Turhan ÇÖMEZ vardı. Tanışıyorduk sadece…)  AKP kuruluşuna davet eden sayın Turhan ÇÖMEZ e ( ben daveti MHP den ihraç ve partisiz olmama rağmen RED etmiştim) vefa olarak ;  Bandırmada ki söyleşisinde onu, İYİ PARTİDE Siyaset yapması için, İYİ Parti üyesi veya yöneticisi olmadığım halde davet ederek borcumu ödemiştim. Turhan ÇÖMEZ o söyleşiden çıkarken bana dedi ki ; ‘ BERABERİZ… DEDİĞİN OLACAK’ demiştin, kürsüde deklare edemedin ama bana söyledin… hatırlıyorsundur sayın ÇÖMEZ ! Ehhh, ben bu sözüne inandım, beraber olmaya çalıştım ama sen beni yok saydın ve değiştin ! Kendine yakışanı yaptın !

Balıkesir ve Bandırma ölçeğinde, siyaseti… birileri kurgulamış, birileri de piyon olarak, rollerinin gereğini yerine getiriyorlar arkadaş !  Sayın ÇÖMEZ bence biliyordur da, o karalama kağıdına yazdığın isimleri iyi tanı. Resmi listenizi görünce o değerlendirmeleri de, kamuoyu olarak biz yapacağız !

Bandırma ya getirdiğin, giydirilmiş seçim otobüsünde, kaç gündür (1) tane doğru dürüst İYİ PARTİ BANDIRMA Teşkilatından kimsecikler yok. Koskoca otobüse binecek, anons yapacak bir partili yok. Partinizin yönetimi, meclis üyeleri kartvizitlerine yazdırdılar ya, onlar da yok. Partinizin Kadın Kolları yok ? Gençlik kolları yok? Dua et… partide iki samimi kişi var, biri Fatih ERAY, biri Serap KIZILKAYA… İşte bu iki kişi, senin bayrağını taşıyor ! Senin otobüsünü gezdiriyor !  Sen, etrafındaki şakşakçılarla meşgulsün ! Sen, onları bile seçilemeyecek sıralara atıyorsun ki, işbu siyasi vefasızlığın bedelini, 1 Nisan da gözlerinle göreceksin ! Bandırmalı, Gönenlisin yaaa, buralardan alabildiğin oylar, seni üzecek !

Ben de ; bir yazımdan ( MHP ni anap ve doğruyolcular işgal ediyor yazım) dolayı MHP den ihraç edilip, yıllardır 10. köyde, Hürgeneral olarak olarak sürdürdüğüm yaşamımı, mevcut konjoktürden dolayı değil, yaşım ilerlediği için, 2029 u görürüm-görmem bilemem, hayatımı bir siyasi final ile bitirmek için, zorla aylarca askıda bekletilip üye olabildiğim halde, İYİ İSTİFA ettim !  Olmadı arkadaş.

Partili minik bir ünvanı bırak, sade partili vatandaş bile olamıyorum demek ki !  Oysa finalimde, hırsızlarla, yolsuzlarla garip gurebanın hakkını gasp edenlerle nasıl uğraşılır, vatandaşa hizmet nasıl götürülür gösterecektim. Benim bulunduğum meclis toplantıları çok uzun sürecekti çok… FİNAL im elmecbur, saha dışında ve sert geçecek ! İyi ki ; kalemim var !

20 Şubat yarın ;  Adaylar ve meclisler resmiyet kazanacak, yazmaya devam edeceğim elmecbur ! 

Bakacağız el mi yaman ? Bey mi yaman ?  ÇÖLDE GİDEN BEDEVİ ! HELE ŞU TOZ DUMAN KALKSIN, YULARINI TUTTUĞUN BİNEĞİN, AT MI ? DEVE Mİ ? OLDUĞUNU ANLARSIN ! Siyasetin, statükosu elmecbur  bo zu la cak ! GICIKLIK olsun !   

İYİ İstifalar sadece Türkiye çapında değil, Balıkesir ve Bandırmada da sürekli artarak devam ediyor, biliyor duyuyorsiunuz. Gün geçmiyor ki her yerden istifa sesleri duyuluyor !  Ve bu istifalar, muhtemelen 31 Mart a kadar da sürecek. Sahi, il bazındaki istifa sayısı ile, kalan üye sayısını sayın milletvekili ve yöneticiler… biliyorlar mı acaba ? Açıklasalar da, biz de öğrensek ! Üye sayılarınızı da tabii !    19/02/2024   NOGAYTÜRK 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.