Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını açıklamıştı. Özel, ‘Emin Şen liderliğinde 8 bin kişilik bir troll ordusunun Soylu için çalıştığını’ söylemişti. Özel, Şen’in bakanlık çalışanlarına ve il il dolaşarak çeşitli seminerlerle ‘trollük’ eğitimleri verdiğini ifade etmişti.
Özel’in aktardığına göre, Emin Şen’in sahibi ve yönetici olduğu ‘SM360 Ajans’ ve ortağı olduğu ‘Native Teknoloji’ isimli şirket bulunuyor.
BAKANLIĞIN SEMİNERİNDE EĞİTİM VERMİŞ
İçişleri Bakanlığı tarafından 18-22 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen ve açılış konuşmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı seminere, Emin Şen’in bakan danışmanı olarak “Medya/Sosyal Medya Kullanımı” eğitimi verdiği görülüyor.