HÜDAPAR: İttifakta olmayacağız. Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz

HÜDAPAR: İttifakta olmayacağız. Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz
Yayınlama: 24.03.2023
Düzenleme: 24.03.2023 21:58
A+
A-

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılacağını açıklamasının ardından HÜDAPAR da 14 Mayıs seçimlerine AKP listelerinden gireceğini açıkladı. İttifaka dahil olmayan HÜDAPAR, Cumhur İttifakı’na ‘dışarıdan’ destek verecek.

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR), 14 Mayıs seçimlerine AKP listelerinden katılacağını açıkladı. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “14 Mayıs’ta yapılacak olan parlamento seçimlerine AK Parti liselerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız” ifadelerini kullandı. HÜDAPAR, ittifakı dışarıdan destekleyecek.

Yapıcıoğlu’nun açıklaması, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katıldığını açıklaması ile eş zamanlı gerçekleşti. Daha önce 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi’ne ayrı olarak katılacaklarını bildiren Yeniden Refah, Cumhur İttifakı ile yürütüğü görüşme trafiği sonucunda ittifaka katılma kararı aldığını açıkladı.

Aynı dakikalarda bir basın açıklaması düzenleyen HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da ittifaka dahil olmayacaklarını ancak parlamento seçimlerine AKP listelerinden gireceklerini bildirdi. Yapıcıoğlu, “14 Mayıs’ta yapılacak olan parlamento seçimlerinde AK Parti liselerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.