HAREKAT DEVAM ETSİN

Yayınlama: 12.11.2019
Düzenleme: 24.11.2022 12:32
A+
A-

9 Ekim 2019 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri,Suriye Millî Ordusu ile  Suriye’nin kuzeyinde tek taraflı özerklik ilan eden Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı Barış Pınarı harekatını başlattı.17 Ekim 2019 günü  Amerikan heyeti ile yapılan anlaşma neticesinde harekata 120 saatlik bir verildiği açıklandı.Tam 120 saatlik süre biterken beraber Rusya ile yapılan anlaşma neticesinde 150 saatlik bir ara daha verildi. Yani toplamda harekata 270 saatlik bir ara yaklaşık 11,5 gün gibi bir süre harekata ara verilmiş oldu.Bu harekattan  öncekilere nasıl destek verdiysem bu harekata da destek verdim hala da veriyorum.Ordu sefere çıktığı zaman siyaset biter hep birlikte ordumuz için dua etmemiz gerekir.Geldiğimiz noktada bu harekata kimlerin karşı çıktığını görünce bir kez daha Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur sözünü hatırlamamak mümkün mü?

O zaman yetkililere birkaç soru sormak lazım;

1-) Biz bu harekata neden ara verdik?

2-) Bu anlaşmalar sonucu Türkiye ne kazandı?

3-) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahada elde ettiği başarıya diplomasi masasında ne oldu?

4-)ABD ile Rusya Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletçiği kurmak için bir anlaşmamı yaptılar?

5-) 30 kilometreden sonra TSK terör örgütlerine müdahale edemeyecek mi?

Sahaya baktığımız zaman “YPG/PKK terör hem çekilmediğini hem de TSK’ni de bölgede taciz ettiğini görüyoruz.Hem de Türkiye ile Rusya  ortak devreye atarken.O zaman bu yapılan mutabakatlara uyan tek taraf Türkiye.Ne ABD’nin ne de Rusya’nın bu mutabakatlara uyduğu da uyacağı da yok.Bunun böyle olacağını bilmek için kahin olmayada gerek yok.Çünkü her iki ülkede bize DOST değil. Bence ABD ile Rusya’nın Suriye’de ittifak ettiler.Her ikiside Suriye’de ki bütün terör örgütlerini  dibine kadar kullanıyor(Zaten terör örgütlerini kuran ve oraya yerleştiren ABD’nin ta kendisi.).Her iki ülkede kendilerine petrol yatakları bulmuş ne ABD Rusya’ya ne de Rusya ABD’ye karışmıyor.Her iki ülkede Esad ile devam etmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde gazetecilere ”Barış Pınarı harekâtı kesinlikle devam edecek.Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız. Bu işin bir boyutu. İkinci olarak, diğer ülkeler buradan çıkmadıktan sonra biz buradan çıkmayız. Suriye’nin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne taraftarız. Asla parçalanmasını da istemeyiz. Eğer diğer ülkeler de buna taraftarlar ise kendilerinin de bunu ispat etmeleri lazım. Bunların hiçbirinin burada sınırı yok ama bizim burada sınırımız var. Oysa burada ne Rusya’nın ne ABD’nin ne de İran’ın sınırı var. Sadece Irak’ın biraz sınırı var. Bizim Adana Mutabakatı gibi bir belgemiz var. Bu terör örgütleri temizlenmedikçe, Adana Mutabakatı’nın bize vermiş olduğu yetkiyle buradaki duruşumuzu aynen devam ettireceğiz.”dedi.

Bu harekatla Türkiye  ABD’yi,Rusya’yı,Arap Birliğini, AB’yi kısacası dünyayı karşısına aldı.Herkesin olduğu gibi benimde beklentim harekatın devam ederek bir an önce sonuç alınması.Milli menfaatlerimizin korunarak ülke güvenliğimizin sağlanması.Herkese ve herşeye  rağmen.

Yazarın Son Yazıları
02.04.2021
26.04.2019
26.01.2023
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.