DEVA Partisi Belediye Meclisi Üyesi 1. Sıra Adayı Av. Meryem BİRİNCİ;” Bayburt’ta Kadın Siyasetçiye Yine  Yer Yok!”Dedi

DEVA Partisi Belediye Meclisi Üyesi 1. Sıra Adayı Av. Meryem BİRİNCİ;” Bayburt’ta Kadın Siyasetçiye Yine  Yer Yok!”Dedi
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

Mustafa AKER- Gazetemize 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulundu

DEVA Partisi 1. sıra meclis üyesi adayı Av. Meryem Birinci yerel seçim yaklaşırken listelerde kadın siyasetçilere yer verilmediğinden yakınan ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde DEVA Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra adayı olan Av. Birinci Bayburt’ta listelerde ilk sırada bulunan tek kadın adayın kendisi olduğunu belirterek kadın siyasetçilerin hakkının yendiğini ve ister iktidar ister muhalefet partileri olsun eşit temsiliyete uygun aday göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Av. Meryem Birinci;Partisinin yerel seçimlerde yüzde 25 genel seçimlerde ise 35 barajının aşılabilirse kadın siyasetçilerin bir nebze de olsa kendine siyasette bulabileceğini düşündüğünü belirtti.

Av. MERYEM BİRİNCİ KİMDİR?
1996 yılında Bayburt ta doğdu. Şair Zihni İlköğretim okulunda ilk ve ortaöğretimi tamamladı. Bayburt Fen Lisesi ‘nde lise eğitimini aldıktan sonra Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Eğitim hayatı boyunca yer aldığı TÜBİTAK projeleri ve çeşitli etkinliklerde dereceleri mevcuttur. Lisansüstü eğitimini özel hukuk ABD’ da alan Av. Meryem Birinci, akademik ve sivil toplum çalışmalarında kadın ve çocuk hukuku alanında çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası kadın, çocuk ve çevre konulu farklı etkinliklerde aktif rol almaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.