GÜNEY TECRÜBELERİNİ ANLATTI

GÜNEY TECRÜBELERİNİ ANLATTI
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

GÜNEY TECRÜBELERİNİ ANLATTI

 

Mustafa AKER- Bayburt siyasi tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’le siyasi tecrübelerini paylaştı.

Kentin gelişip bugünkü kimliğine gelmesinde etkin rol oynayan 7 den 70 e herkese dokunuşlar yapan Bayburt’un yaşayan  efsanesi Eski İçişleri Bakanı Prof. Dr. Ülkü Gökalp Güney, 28. Dönem Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş’le bir araya geldi. Bayburt’un iki tıp kökenli vekili arasında geçen sohbet siyaset ağırlıklı oldu.

Prof. Dr. Orhan Ateş, Güney’in aktif siyasette olduğu dönemlerde ve her zaman Bayburt halkına hizmet ettiğini belirterek, kendisinin uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonraki süreçte desteğini gördüğünü aktardı. Güney’e kendisi ve memleketi adına teşekkür eden Ateş, Güney’in siyasi hayatının ve hizmet aşkının kendisi için örnek olduğunu belirtti.

Güney ise, herkesin birbiri ile daha yakın ilişkiler içerisinde olduğu Bayburt’ta milletvekili olmanın, bireysel siyaseti mecbur kıldığını ve görev yaptığı süre boyunca buna önemle dikkat ettiğini söyledi.

“Taban politikası ile sıradanlığın dışına çıkılır”

Bayburt’un il olma sürecinden bahseden Güney, Prof. Dr. Orhan Ateş’in tek milletvekili olması dolayısıyla yükünün daha da ağır olduğunu ifade etti. Kendisine her zaman yardımcı olacağını kaydeden Güney, “Bayburt için atacağın adım ve ileriye yönelik hamle bizi mutlu eder. 12 yıl boyunca üç Başbakana Grup Başkanvekilliği yaptım.

Bayburt için yapacağın her işte yanındayım. Genç bir doktordum. 1987 yılında milletvekili oldum. Vatandaştan hiç kopmadım. Benim sana en büyük tavsiyem vatandaşla birebir temas kur. Onların sorunlarını birebir dinle. Taban politikası en doğru olan politikadır. Taban politikası ile sıradanlığın dışına çıkılır. Bayburt’a yapılacak önemli işlerde mutlaka şehre danış. Tek milletvekili olarak senin başarılı olmanı çok istiyorum. Bunun için bize de görev düşerse seve seve yaparım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.