
Ereğli’nin manevi atmosferi, Kaymakam Oğuz Cem Murat ve Belediye Başkanı Umut Akpınar’ın Ulu Camii’nde kıldığı bayram namazı ile taçlandı. Kaymakam ve Belediye Başkanı, namazın ardından vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak, bayramın birlik ve beraberlik mesajını güçlendirdi.
Bayramın ruhunu daha da anlamlandıran bir diğer durakları ise Ereğli Şehit Aileleri Derneği oldu. Burada, vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aileleriyle bayramlaşan Murat ve Akpınar, şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.
Belediye Başkanı Umut Akpınar, yaptığı açıklamada “Kahraman şehitlerimizin aileleriyle bayramlaşmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadık. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi anıyor, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Bu özel günde Ereğli’nin yöneticileri, hem dini vecibelerini yerine getirerek, hem de şehit aileleri ile gönül bağını güçlendirerek toplumsal dayanışmayı pekiştirdi.
ÖNEMLİ UYARI!
Kurban Bayramı’nın diğer bir önemli konusu olan kurban derilerinin yönetimi konusunda da Ereğli Belediyesi önemli bir adım attı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Ereğli’de de dernek ve vakıflar tarafından toplanmayan kurban derileri, Ereğli’de belediye tarafından belirlenen noktalarda toplanarak imha edilecek. Vatandaşların kurban atıklarını sızıntı yapmayacak şekilde poşetleyerek, belirlenen toplama noktalarına ulaştırmaları ve bu konuda son derece duyarlı olmaları şehrin temizliği için önem arzetmektedir.
Umut Akpınar T.C. Ereğli Kaymakamlığı