ERDOĞAN ABD de YAHUDİ CEMAATLAR LA BİR ARAYA GELDİ

Yayınlama: 23.09.2023
Düzenleme: 23.09.2023 22:46
A+
A-

ERDOĞAN ABD de YAHUDİ CEMAATLAR LA BİR ARAYA GELDİ
Ses Konferansı’nın başkan yardımcısı ve eski CEO’su Malcolm Hoenlein; Başkanlar Konferansı Başkanı Harriet Schleifer; American Friends of Lubavitch’in başkan yardımcısı Haham Levi Shemtov; ve uzun süredir AIPAC lideri olan Harley Lippman.

Geçtiğimiz Eylül ayındaki BM Genel Kurulu’nda Erdoğan ilk olarak İsrail’i ziyaret etme sözünü verirken, diğer grupların yanı sıra Başkanlar Konferansı, AIPAC ve J Street’ten temsilcilerle bir katılımcının “uzlaşmacı” olarak tanımladığı bir saatlik tartışma için bir araya geldi.

Katılımcıların bazı nedenlerle kendisi hakkında lobi faaliyeti yürütmeye çalışmasına rağmen, Erdoğan Çarşamba günü herhangi bir ek taahhütte bulunmuş gibi görünmedi. Örneğin Foxman, Erdoğan’ı bir sonraki Washington ziyaretinde ABD Holokost Anıt Müzesi’ni ziyaret etmeye teşvik ettiğini söyledi. Holokost’tan sağ kurtulan Foxman, “Bunun kolay bir soru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Foxman, Türkiye cumhurbaşkanının “evet” ya da “hayır” demediğini belirterek, Erdoğan’ın bunun yerine antisemitizme karşı olduğunu vurguladığını belirtti. Yine de Foxman kendisine müzeye ve tercih edilirse İsrail’e kadar bizzat eşlik edeceğini söylediğinde Erdoğan daha anlayışlı görünüyordu. Foxman, “‘Tamam’ dedi” diye hatırladı.
jewishinsider.com/

Kaynak: haberasi.com

Haberasi Basın, Yayın, Genel Kordinatörü
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.