(”DP”) Demokrat Parti’li İlay Aksoy’dan Suriye’li Sığınmacılar Hakkında Akp Hükümetine Krıtik Uyarı !

(”DP”) Demokrat Parti’li İlay Aksoy’dan Suriye’li Sığınmacılar Hakkında Akp Hükümetine Krıtik Uyarı !
Yayınlama: 03.06.2023
Düzenleme: 03.06.2023 23:58
A+
A-

(”DP”) Demokrat Parti’li İlay Aksoy’dan Suriye’li Sığınmacılar Hakkında Akp Hükümetine Krıtik Uyarı

Cumartesi Haberasi de İsmail Azakoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ”AMFİ” programına konuk olan,  Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın  İlay Aksoy bir çok konuda söyleşide bulunduk.

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı ilay Aksoy hanımla söyleşimize  şöyle başladık; İlay hanım malum seçimleri bir şekilde atlattık, gerek demokratik, gerekse demokrasisiz bir şekilde geride kaldı.

İlay hanım esas meselemiz ülkemizdeki geçici korum statüsündeki yabancılar, neredeyse küçük bir ülke nüfusuna tekamül eden sayılarıyla, Bizimde beslemekten bıktığımız, misafirlikleri biten, ülkelerine geri dönmelerini istediğimiz ekseriyeti de Suriye’li ler.

 

 

Suriyeliler deyince ne dersiniz efendim;  Seçimler bitti.

Bizler analiz yapıp ne kazanıp, neler kaybettiğimizin bilançosunu çıkartmamız lazım.

Seçimleri karşı taraf kazansa da bazı kazanımlarımızda oldu bir bakıma, neler diye sorarsak, 6 Siyasi parti bir araya gelebilme kültürünü oluşturabildi. Bu da kaybettiğimiz seçimlerde en büyük kazanımdır diye düşünüyorum.

Öbür taraftan sığınmacılar konusuna giriş yapar isek, Türkiye Cumhuriyetinin, ne yazık ki göç acı bir gerçeği.

Her parti kendi alanında göç meselesini bir bakıma siyasi iktidara vir şekilde anlatmaya, ve ülkemizdeki geçici koruma statüsündeki Surieli göçmenlerin ülkelerine geri iade edilmeleri için yeterli derecede Akp hükümetine siyasi baskı yapmış olmasına rağmen, Akp bu konuya hiç bir şekilde duyarlılık göstermeyerek adeta Suriye’li göçmenlere neredeyse ülkeyi bayram, yada panayır alanına çevirdi. Hatta bir kısım Suriyeli sığınmacılara sayıları tam olarak bilmediğimiz, 100 bin mi? 200 bin mi? bize rakamların yansımadığından vatandaşlık verilerek adeta ödüllendirilen , Türkiye’de yaşayan, vatandaşlık verilen veya verilmeyen Suriyeli, resmi rakamların dışında hiç bir bilgimiz yok.

Ben İyi Parti’den Fatih belediye başkan adayı iken, fatih’i  Suriye’li sığınmacılara teslim etmiyeceğim diyerek büyükçe bir pankart asmıştım.

astığım pankart yeri yerinden oynatmıştı.

Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan  Beykoz’da mitinginde beni yuhalatmıştı.

Altılı masanın bileşenlerinden, Cumhur başkanı adayımız, Chp li Kemel Kılıçdaroğlu  en başta olmak üzere Ülkemizde ki Suriye’li sığınmacılar en geç iki yıl içinde ülkemizden gönderilecek.

Bizim esas sorunumuz Akp zihniyetinin Suriyeli göçmenlere baktığı yer.

Yani birde Akp nin zihniyeti de ülkemiz adına büyük sorun.

Akp demokrafik yapımızı bozarak adeta toplum dönüştürmeye çalışıyor.

Akp dönüştürmeyi ülkemizdeki seçmen olan yabancılarla birlikte yapıyor.

Bizim 100 yıllık Cumhuriyetimizde, Akp hükümeti dönemine kadar hiç bir şekilde ülkemizde yabancılar bu kadar elini kolunu sallaya sallaya dolaşamazdı. birde ülkemize getirilen suriyeli göçmenlerden bir takım insanlar kazanç sağlıyorlar. Nasıl kazanç sağlıyorlar diyorsunuz?

Bakın şöyle; Suriyeli göçmenleri, veya Afgan’ları ülkemize kaçak yollardan sokarak, insan ticareti yaparak ülkemize kaçak yollarla soktukları insanlar üzerinden para kazanıyorlar.

Ülkemizde deki iş sahipleri, kobiler  veya inşaat üzerinden ucuz işçilik anlamında en çok yararlanılan ya Suriye’li yada Afganlar.

Ülkemiz açısından Suriye’li yada başka bir ülkeye ait kaçak yabancılar artık ülkemizin güvenlik meselesi, yani gerçek bekaa meselesi dir.

Peki İlay hanım bu anlattıklarınızın hepsi ülkemiz açısından çok kritik mesele.

Akp hükümetiniz uyarıyorsunuz defaatle diyebilir miyiz?

İlay hanım Şöyle devam ettti; resmi kayıtlara göre ülkemizdeki Suriye’li sayısı 3, 381,  429 dur.

Bakın ismail bey  enterasan olan şey şu; Suriye’li sığınmacıların üreme oranı 5.8 dir, bu oran o kadar yüksek ki bu şu anlama geliyor, Suriye’li. sığınmacılar her gün ortalama 500 bebek Dünyaya getiriyor demektir.

Bu oranda üreme açısından çok yakın bir tarihte eğer Suriye’li sığınmacıları ülkelerine geri gönderemezsek hem demokrafik yapımız  çok çabuk değişecek,  hem de ülkemiz adına yabancılar güvenlik zafiyetimiz olacak.

Ülkemizdeki yabancılar her şekilde Türkiye Cumhuriyetine büyük zararlar verecekler.

Akp hükümeti bu yürütmeye çalıştığı ülkemizdeki  sığınmacı yabancıları koruma politikasından derhal dönmeli,  buradan uyarıyorum, akp bu ülkeyi iç karışıklığa götürüyor artık yabancılar konusunda ülkemizin çıkarına politikalar geliştirip yürütmeli. Aksi takdirde yürütülen yabancı sevici politikalar başımıza büyük belalar açacaktır.

Daha neler mi konuştuk? bir çok konuda, seçimler hakkında, seçim sonrası sokaklardaki Suriyelilerin sevinme durumlarını, daha daha farklı konular konuştuk.

Değerli okurlarımız, haberimizin en geniş bölümü,  sayın İlay Aksoy hanımla yaptığımız söyleşi videomuzda, haberasi sitemizde mevcuttur.

İlay hanımla konuştuklarımızın detaylarını merak ediyorsanız, aşşağı da verdiğim linke tıklayarak haberasi youtube kanalımızda ulaşabilirsiniz…

 

 

 

!https://www.youtube.com/watch?v=H2mobP038LQ

 

Haberasi Basın, Yayın, Genel Kordinatörü
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.